28.02.2018.

Počinju upisi u Školu trčanja Samobor

REKREACIJA - Protrčite čim prije!

Počinju upisi u Školu trčanja Samobor

Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine organizira Školu trčanja, koja počinje 23. ožujka, a završava organiziranim odlaskom na utrku u Ljubljani krajem listopada.

Škola trčanja namijenjena je potpunim početnicima, kao i rekreativcima koji već imaju iskustva u trčanju, ali nisu sustavno i organizirano trenirali pa bi uz stručnu pomoć htjeli podići svoje trčanje na višu razinu ili se pripremiti za svoju prvu utrku, bio to cener ili polumaraton.

Škole trčanja jako su popularne i ima ih nekoliko u Zagrebu, a Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor provodi jedinu organiziranu školu u Samoboru. Ono po čemu se škola ističe je stručan i kvalitetan program treninga, koji provode voditelji grupa s velikim iskustvom u sportu, rekreaciji i edukaciji.

Treninzi Škole trčanja Samobor u proljetnim i ljetnim mjesecima održavaju se na atletskom stadionu u bivšoj Vojarni Taborec, kao i u parku Anindol, iznad Vugrinščaka.

Ove godine Škola trčanja započinje uvodnim sastankom 21. ožujka (srijeda), nakon kojeg će se održati četiri inicijalna treninga (petak 23. ožujka, ponedjeljak 26. ožujka, srijeda 28. ožujka i petak 30. ožujka).

Treninzi Škole trčanja službeno započinju u ponedjeljak, 2. travnja i održavat će se svaki tjedan do kraja listopada, ponedjeljkom, srijedom i petkom u 19:00 sati. Osim treninga, održavati će se i predavanja, kako bi polaznici dobili potrebno znanje o trčanju (oprema, ozljede, ishrana i sl.)

Polaznici Škole trčanja će nakon uvodna 4 treninga biti podijeljeni u nekoliko grupa, ovisno o broju polaznika, a grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja. Do sada je u školu upisano preko 50 polaznika, trči se u grupama od 10-20 trkača, a na taj način se trener vrlo brzo upozna sa svim trkačima, što u nekim situacijama omogućava i individualizirani plan treninga. Isto tako, polaznici Škole trčanja se međusobno puno brže i bolje upoznaju. Svaku grupa ima jednog voditelja koji drži tempo grupe.

Glavni cilj Škole trčanja je od netrkača napraviti trkače koji će kroz nekoliko mjeseci doći do mogućnosti kontinuiranog bavljenja ovim sportom i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji eventualni odlazak na utrke. Škola trčanja završava organiziranim odlaskom i nastupom na Ljubljanskom maratonu (28. listopada) gdje će, sukladno željama, polaznici istrčati utrku od 10 km ili polumaraton.

Koliko ste puta rekli: "Od SUTRA počinjem trčati"?

A to sutra nikako da stigne!

Ne čekajte ni dana više, upišite se u Školu trčanja već danas.

Prijavni obrazac nalazi se na linku: https://goo.gl/forms/tPMoh3OciQoXlabY2, a sve obavijesti šalju se e-mailom.

Više informacija na skolatrcanja@kciptsamobor.hr, Fb stranici Škola trčanja Samobor ili http://kciptsamobor.hr/.

T.I.

 

Počinju upisi u Školu trčanja Samobor

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002