10.11.2017.

Tradicionalni turnir bridžista za Martinje

BRIDŽ - Zagrepčani bolji od Samoboraca

Tradicionalni turnir bridžista za Martinje

Tradicionalni bridž turnir u povodu Martinja organizirao je Športski bridž klub Samobor uoči Martinja u petak, 10. studenoga, u svom sjedištu u Restoranu Samoborska oštarija u Samoboru. U konkurenciji pedeset natjecatelja prvo mjesto osvojio je par iz Zagreba, Toni Marušić i Darko Šeremet, drugo mjesto osvojile su natjecateljice samoborskog kluba Vesna Kartelo i Sanja Zaradić, a treće muški par iz Zagreba, Davor Blaženić i Davor Raše. Uz čestitke im je pehare i medalje uručio predsjednik kluba Ivo Gluščić.

Športski bridž klub Samobor nastavlja sa svojim redovitim turnirima petkom u 18,30 u Samoborskoj oštariji i poziva sve zainteresirane bridžiste ili one koji to tek žele postati da im se pridruže. Športski bridž klub Samobor planira i nadalje organizirati napredne tečajeve, a tečaj za početnike početkom sljedeće godine. Sve informacije o upisu u klub i tečajevima potražite na www.sbksamobor.hr

D.K.

 
10.11.2017.

Izborna sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

SŠS - Pojačani do novih pobjeda

Od 39 članica Samoborskog športskog saveza izbornoj skupštini, održanoj u petak, 10. studenoga, u prostoru Sportske dvorane Samobor, nazočilo je 35 predstavnika samoborskih sportskih klubova, koji su birali vodstvo za sljedeće četverogodišnje mandatno razdoblje.

Kao i uvijek, tajnica SŠS-a Marijana Radek pobrinula se da svi na vrijeme dobiju opsežne materijale sa svim potrebnim informacijama pa je sjednica od 8 točaka dnevnog reda odrađena brzo i učinkovito.

Javnim glasanjem za predsjednika je potvrđen Miro Kelečić, kojemu su zamjenici Davor Cipek i Hrvoje Frankić, koji je na tom mjestu zamijenio Dragutina Marovića.

Jednoglasno je izabran i Nadzorni odbor u sastavu Vlado Bašić, Milan Garašić i Snježana Hofer, a tajnim glasanjem, obzirom da se od 9 kandidata biralo njih 6, s time da je Boris Makarun povukao svoju kandidaturu zbog drugih obaveza, u Izvršni odbor SŠS-a izabrani su Martina Bublić, Vladimir Čerkez, Saša Kolman, Dragutin Marović, Ljiljana Šurbek Bošnjak i Mladen Vlahović.

Velikoj samoborskoj sportskoj obitelji pridružio se Boksački klub Stršljen, a klubovi koji još nisu uskladili i regulirali svoj status u Uredu državne uprave Zagrebačke županije i prema Statutu Samoborskog športskog saveza, upozoreni su da će biti brisani iz članstva od 1. prosinca, kada će biti napravljena potrebna revizija.

Na sjednici je predstavljen i plana rada za sljedeću godinu, pri čemu je posebno istaknuto kako se, sukladno sve većim uspjesima naših sportaša, i financijska sredstva povećavaju pa će savezu na raspolaganju iz gradskog proračuna biti čak 6.200.000 kuna.

Potvrdili su to i gradski pročelnik Juro Horvat i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, koji su, uz čestitke sportašima i vodstvu SŠS-a na sjajnim dosadašnjim rezultatima, poželjeli puno sportske sreće i zdravlja u narednoj godini te obećali i daljnju podršku Grada Samobora što se tiče poboljšanja uvjeta za rad klubova i izgradnje sportske infrastrukture.

M.K.

 
10.11.2017.

Jedinstvena županijska liga – 13. kolo

NOGOMET - Bod TOP-u, tri Slogi

Jedinstvena županijska liga – 13. kolo

Sutla - TOP 0:0

Fortuna im donijela bod

KLJUČ BRDOVEČKI – SRC Sutla

Gledatelja 130

Sutkinja: Čunović (Gornja Zdenčina)

Pomoćnici: Sakoman (Zagreb) i Kramarić (Jastrebarsko)

SUTLA: Galić, Matošević, Rašić, Hruševar, Marković, Markuš (od 69. Mat. Orih), Turk, Jakovina, Marić, Mihelčić (od 80. Mar. Vorih), Remenar

Trener: Vladimir Tuweg

TOP: Maglica, Noršić, Severec, Krnjus, Buden, Holetić (od 80. Tubikanec), Pagadur, Sekulić (od 85. Mlinarić), Gluić, Jukić (od 73. Levanić), Stanić (od 66. Hercigonja)

Trener: Berislav Gluić

Igrač susreta: Marin Maglica (TOP)

Dominantni domaćini su sve pokušali, ali gosti ipak odnose bod. Na strani Kerestinčana bila je i Fortuna obzirom da su čak tri udarca Sutlinih igrača završila na okviru Magličinih vratiju koji je i sam imao nekoliko sjajnih obrana. Sve u svemu, novim bodom momčad TOP–a učvrstila se u sredini tablice.

M.M.

Sloga (O) – Kupinec 2:0 (1:0)

Napokon okusili slast pobjede

OREŠJE – Igralište Sloge

Gledatelja 50

Sutkinja: Ranogajec (Kamenice)

Pomoćnici: Hendak (Tučenik) i Mazal (Vrbovec)

Strijelci: 1:0 Sapanjoš(13 – 11m), 2:0 Masnjak(69)

SLOGA OREŠJE: Gudžević, G. Jović (od 83. Valjak), J. Jović, Prahin, Filipović, Holetić (od 46. Kovačević), Kukolja, Masnjak, Jež, Vučur (od 61. Bevanda), Sapanjoš

Trener: Marko Malečić

KUPINEC: Bolšec, Maretić, Jurenec, N. Golojuh, Lolić, Všetečka (od 82. Vodopić), Žunec (od 61. Pirša), Mravunac, M. Golojuh, Belan, Pavek

Trener: Stjepan Puščak

Igrač utakmice: Pavao Prahin (Sloga)

Trinaesto kolo bilo je sretno za domaćine koji su napokon osjetili slast prve pobjede u ovom prvenstvu. Put k trobodu udaren je početkom prvog dijela. Ježa u prodoru ruši gostujući vratar Bolšec, a prigodu s bijele točke ne propušta Sapanjoš pa su Orešjani u vodstvu. Nakon promašenih prigoda Ježa, Vučura i Kovačevića, potvrda pobjede dolazi sredinom nastavka. Udarac Masnjaka s dvadesetak metara gostujuća jedinica neuspješno je pokušala obraniti pa se lopta po drugi puta zakoprcala iza njegovih leđa. Za nadati se da će ova pobjeda končano dati vjetar u leđa domaćim igračima i da će već do kraja polusezone uhvatiti priključak s ostalim momčadima iz donjeg dijela tablice.

M.M.

Nakon 13. kola (dvanaest odigranih susreta) vodi Lukavec s 29 bodova, druga je Bistra s 25, TOP je sedmi s 19, dok je Sloga (O) na šesnaestom mjestu sa 6 bodova.

 

Tradicionalni turnir bridžista za Martinje

Izborna sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

Jedinstvena županijska liga – 13. kolo

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002