28.08.2017.

Izborni turnir za kadetsku nacionalnu selekciju - Slavonski Brod, 26. kolovoza

KARATE - Dino Šimunec plasirao se na svjetsko prvenstvo

Izborni turnir za kadetsku nacionalnu selekciju - Slavonski Brod, 26. kolovoza

U subotu, 26. kolovoza, u Slavonskom Brodu je održan izborni turnir za kadetsku nacionalnu selekciju koja će nastupiti na prvenstvu svijeta na Tenerifima, od 25. do 29. listopada ove godine.

U izuzetno stresnim uvjetima za sportaše, od predstavnika Karate kluba Samobor plasman na svjetsko prvenstvo uspio je ostvariti Dino Šimunec, koji je bio najbolji u konkurenciji kadeta do 52 kg. Dino će predstavljati Hrvatsku na Tenerifima, a do svog nastupa prvijenca na najvećem skupu svjetskog karatea odradit će još dva mjeseca priprema te niz kontrolnih turnira u Hrvatskoj i inozemstvu.

Potrebno je napomenuti da je Dino tek uskočio u kadetski uzrast u kojem će biti dvije godine, a do sada je nastupao samo na natjecanjima za mlađe uzrasne kategorije.

Ostale Samoborke i Samoborci (Paula Šogorić, Magdalena Šuflaj, Dario Szel, Jurica Runtas), nažalost, nisu uspjeli, iako su cijelo ljeto naporno trenirali za ovo natjecanje.

Želja za uspjehom im je bila izuzetno jaka, ali su u toj želji i "izgorjeli" te nisu pružili dovoljno da budu najbolji.

T.I.

 
28.08.2017.

Gradonačelnik Beljak sa suradnicima primio i nagradio svjetsku kadetsku prvakinju u judu Helenu Vuković i njezin sportski tim

Sljedeći cilj je Olimpijada

Izniman sportski rezultat Helene Vuković, koja je sa Svjetskog kadetskog prvenstva u judu iz dalekog Čilea donijela zlatnu medalju, s velikim je veseljem dočekan ne samo u njezinom klubu, već i u Samoborskom športskom savezu i Gradu Samoboru.

Za Helenino zasluženo svjetsko zlato upriličen je prijem za mladu sportašicu, njezine trenere i vodstvo Judo kluba Profectus, koje su u ponedjeljak, 28. kolovoza, u gradskoj vijećnici dočekali gradonačelnik Krešo Beljak, njegova zamjenica Sanja Horvat Iveković, pročelnik Juro Horvat i tajnica SŠS-a Marijana Radek. Uz čestitke i želje da isti uspjeh Helena ponovi i na predstojećim Olimpijskim igrama, gradonačelnik Beljak uručio joj je prigodno priznanje, a Heleni pripada i novčana nagrada u iznosu od 7.500 kuna.

Beljak je naglasio kako je nagrada zaista simbolična, obzirom da se radi o svjetskom uspjehu, no pravila su takva i iznosi su zadani pa je apelirao na same sportaše i sportsku zajednicu da se kod zakonodavca pokušaju izboriti za pravednije i veće nagrade, jer Grad Samobor bi i izdašnije mogao nagraditi svoje sportaše, ali mu je to postojećim pravilnikom onemogućeno. A dok je tako, on osobno, kao i Samoborski športski savez, učinit će sve da Helena i ostali vrhunski samoborski sportaši imaju uvjete i tretman koji će im omogućiti daljnje napredovanje i uspjehe.

Helena je ukratko opisala svoj put do svjetskog zlata, a njezin trener Matija Frlić pohvalio se podatkom, koji je objavljen i u svjetski poznatim sportskim časopisima, kako je Samobor novi rasadnik mladih judo nada, uz bok najvećim svjetskim centrima po broju judaša.

Svjetska prvakinja će kratko odmarati, a Judo klub Profectus i mladi treneri već se pripremaju za europsko i svjetsko juniorsko prvenstvo, na kojem će nastupiti i Helenina sestra Katarina Lucija Vuković.

M.K.

 

Izborni turnir za kadetsku nacionalnu selekciju - Slavonski Brod, 26. kolovoza

Gradonačelnik Beljak sa suradnicima primio i nagradio svjetsku kadetsku prvakinju u judu Helenu Vuković i njezin sportski tim

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002