06.07.2017.

Samoborski tenisač Antonio Šančić i Francuz Hugo Nys u glavnom turniru parova Grand Slama u Wimbledonu

TENIS - Antonio Šančić u 2. kolu Wimbledona!

Samoborski tenisač Antonio Šančić i Francuz Hugo Nys u glavnom turniru parova Grand Slama u Wimbledonu

S Grand Slam turnira u Wimbledonu stigle su odlične vijesti - samoborski tenisač Antonio Šančić i Francuz Hugo Nys plasirali su se u drugo kolo turnira parova!

Dvojac Šančić - Nys u tri seta je bio uspješniji od gruzijsko-austrijskog para Basilashvili - Haider-Maurer rezultatom 6:3, 6:1, 6:2.

Svoj put u Wimbledonu Šančić i Nys započeli su u kvalifikacijama gdje su bili bolji od engleske kombinacije Broady - Coorie sa 6:3, 6:4, da bi nastup u glavnom turniru izborili kroz dva tie-breka u srazu sa srpsko - talijanskim parom Bozoljac - Cipolla.

Za prolazak u šesnaestinu finala Šančić i Nys igrat će u subotu protiv 13. nositelja, kanadsko-francuske kombinacije Nestor - Martin.

I.H.

 
06.07.2017.

7. memorijal u spomen na Ivana Radovanića - Iveka

MALI NOGOMET - Buffet Gradna obranila naslov

7. memorijal u spomen na Ivana Radovanića - Iveka

U Sportskom centru Široki grm održan je 1. i 2. srpnja 7. memorijal u spomen na Ivana Radovanića - Iveka, u sklopu kojeg su odigrana čak 3 turnira.

Prvi odigrani bio je turnir u belotu u petak, 30. lipnja, nakon izvlačenja nogometnih parova. Na njemu je sudjelovalo čak 18 parova te se turnir odužio do ranih jutarnjih sati, a najbolji su se pokazali sljedeći parovi: Marko Blažević i Ivan Koletić, drugi su bili Tomislav Paulić i Ivan Baron, a treći Igor Vrančić i Josip Majcenović.

Drugi dan počeo je malonogometnim turnirom koji je ove godine brojio rekordnih 18 parova podijeljenih u 6 skupina po 3 ekipe. Dok su nogometaši razigravali po skupinama, Grupa Loco pripremala se za svoj koncert koji je počeo oko 21 sat, a nešto prije toga završio je i drugi turnir u Pro evolution soccer, koji je organizirao prvak Hrvatske u toj video igri Marko Gelo. Najuspješniji na tom napetom turniru bili su: Josip Koletić, Mario Vlahović i Nikola Brdarić.

U nedjelju, 2. srpnja, nastavljen je turnir u malom nogometu daljnjim razigravanjem po skupinama, nakon kojih smo dobili najboljih 8 ekipa. Konkurencija na turniru bila je iznimno jaka, a to potvrđuje i činjenica da su mnogi favoriti ispali već u samim skupinama. Ipak, oni najspretniji došli su do samoga kraja te smo tako nakon 2 dana dobrog nogometa došli i do onih najboljih, ali i po prvi puta do branitelja naslova prvaka iz prethodne godine, a to je ekipa Buffeta Gradne koja je u finalu bila bolja od ekipe Aloha Solarij. U utakmici za 3. mjesto ekipa Celina bila je bolja od ekipe Župa Sv. Anastazije.

Za najboljeg igrača Memorijala proglašen je Hrvoje Šikić iz pobjedničke ekipe kao, i najbolji strijelac Matija Župančić, dok je za najboljeg vratara proglašen sad već legendarni vratar Tomica Herger - Cina.

Za najveseliju ekipu, jedinstvenu nagradu ovog memorijala koja se dodjeljuje već 3. godinu zaredom, proglašena je ekipa na čelu s Darkom Štibuharom.

Na turniru su dodijeljene i medalje i zahvale prijateljima i pokroviteljima memorijala: Igo-Mat, Euro-inox, Pekarnica Zemljič, Samobortisak, Tiskara Tangir, Buffet Gradna, Mjesni odbor Farkaševec, NK Zrinski, Grupa Loco, Ivica Belan, Marko Gelo, te nogometnim sucima: Marijani Kumer, Anici Kumer, Mariji Jurinić, Filipu Štefkoviću, Nikoli Brdariću, Damiru Ratešiću, Ivanu Rešetaru, Tomislavu Jurinčiću i Dariju Cikojeviću.

Prije početka finala odana je počast našem dragom Iveku, ali i čovjeku koji je izrazito sudjelovao na prethodnih 6 memorijala, a koji nas je nažalost tragično napustio prošle godine – Marko Kožarec – Medo.

Organizatori zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji ovog 7. memorijalnog turnira za Iveka, a osim navedenih to su i Grad Samobor, Komunalac Samobor i Samoborski športski savez. Zahvaljuju i svim ekipama koje su igrale zaista fer i korektno, svim posjetiteljima i navijačima koji su prisustvovali te svoje ekipe bodrili onako kako su ih na samom početku zamolili, u duhu memorijala.

T.I.

 

Samoborski tenisač Antonio Šančić i Francuz Hugo Nys u glavnom turniru parova Grand Slama u Wimbledonu

7. memorijal u spomen na Ivana Radovanića - Iveka

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002