01.03.2017.

U Ivanić-Gradu proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije

Ana Lenard i Velimir Šandor su ponos županije

U Ivanić-Gradu proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije

Paraolimpijac Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice, osvajač brončane medalje u bacanju diska na 15. Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, i karatistica Ana Lenard - članica KK Samobor, ekipno druga, a pojedinačno trećeplasirana na europskom prvenstvu u Montpellieru, najbolji su sportaši Zagrebačke županije u 2016. godini.

U muškoj konkurenciji priznanje najbolje sportske momčadi primili su kuglaši Zaprešića, lani petoplasirani u svjetskom kupu te četvrti puta zaredom prvaci Hrvatske, a u ženskoj konkurenciji to su šahistice ŠK Polet iz Buševca, drugoplasirane na prvenstvu Hrvatske i u kupu Hrvatske.

Izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva, u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, održan je u Ivanić-Gradu. Priznanja najboljima, uz ostale, uručili su župan Stjepan Kožić i zamjenik župana Rudolf Vujević.

- Sportaši su ponos županije, naša velika snaga koja funkcionira dobro i organizirano, a da bi to mogli potrebna im je i financijska potpora. Za sport izdvajamo 6 milijuna kuna godišnje, što je 2% ukupnog proračuna. Kada tome dodamo i gradnju sportskih dvorana, onda je to značajno ulaganje u razvoj sporta - rekao je župan, čestitavši najboljima.

Nagradu za najbolju sportašicu s invaliditetom primila je Mirjana Lučić, članica Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice, prvoplasirana na prvenstvu Hrvatske i petoplasirana na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, dok je najbolji sportski kolektiv Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Samobor i Sveta Nedelja, ekipno drugoplasirani na prvenstvu Hrvatske. Nagrada za životno djelo uručena je Mladenu Čopu, svestranom sportašu i dugogodišnjem sportskom djelatniku iz Jastrebarskoga.

- Moja prva ljubav, kao i kod svakog mladića, bio je nogomet. Igrao sam u zagrebačkoj Lokomotivi. S 25 godina sam se zaposlio u Sportskoj zajednici grada Jastrebarskoga, gdje sam dočekao i mirovinu - ispričao je Čop, koji je, uz ostalo, igrao i rukomet, inicirao sanjkaška natjecanja na Plešivici i sudjelovao u organizaciji motocross natjecanja na stazi Mladina.

Na svečanosti su uručene i nagrade sportskim nadama Zagrebačke županije. Primile su je Marta Trgovac (Šahovski klub Polet), Greta Dautanec (Atletski klub Sveti Vid, Vrbovec), Marija Milatović (Judo klub Pisarovina), Nelly Džanić (Karate klub Mladost, Ivanić-Grad), Nika Jelen (Karate klub Samobor), Antonela Papak (S.T.Š.K. Dugo Selo), Nika Horvat (ŽRK Zaprešić), Ella Bjelanović (Karate klub Jastreb, Jastrebarsko) i Diana Vincek (ŽRK Rugvica) u ženskoj konkurenciji, te u muškoj konkurenciji Kristijan Obrazović (Karate klub Velika Gorica), David Šajnović (Judo klub Pisarovina), Valentino Ivanić (Karate klub Mladost, Ivanić-Grad), Davor Bregeš (Golf klub Ban Jelačić, Zaprešić), Mateo Čukelj (Karate klub Kik, Kloštar Ivanić i Križ), Matej Dutković (Judo klub Sakura, Sveta Nedelja), Zvonimir Tirić (Atletski klub Sveti Vid, Vrbovec), Marin Hlad (Taekwondo klub Jakovlje), Fabijan Grubišić (MRK Dugo Selo), Tomislav Domotorffy (Judo klub Profectus, Samobor) i Andrija Klepić (Stolnoteniski klub Jaska).

Tradicionalno su dodijeljena i priznanja pojedincima koji su postigli značajna ostvarenja u različitim područjima sporta. Primili su ga Đuro Paher (Stolnoteniski klub Sloga, Novoselec), Viktor Romančuk (Taekwondo klub Zaprešić), Darko Hajtok (Nogometni klub Sloga, Brezje), Zvonko Pokas (S.T.Š.K. Dugo Selo), Željko Duh (Streljački klub Ivanić), Darko Jendriš (NK Vrbovec), Goran Kovačić (Košarkaški klub Gorica), Dragutin Marović (Motocross klub Marović, Rakov Potok) i Anton Maras (Taekwondo klub Rugvica). Priznanje za značajna ostvarenja u sportu uručena su i sportskim udrugama: nogometnim klubovima Dinamo iz Jakovlja, Inter iz Zaprešića, Galgovo iz Galgova i Ban Jelačić iz Vukovine, Zajednici sportskih udruga Općine Pisarovina, Ženskom nogometnom klubu Vrbovec, Muškom rukometnom klubu Dugo Selo, Streljačkom klubu Ivanić, Karate klubu Samobor i Taekwondo klubu Rugvica.

T.I.

 

U Ivanić-Gradu proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002