27.02.2017.

12. Međunarodni karate turnir Pokal Nestla Žganka - Velenje, 26. veljače

KARATE - Samoborcima pet odličja

12. Međunarodni karate turnir Pokal Nestla Žganka - Velenje, 26. veljače

U slovenskom Velenju, poznatom po tradiciji rudarstva, održan je 12. po redu Pokal Nestle Žganka, koji je okupilo 556 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, BiH, Italije, Njemačke i Hrvatske.

Karate klub Samobor je u Velenju nastupio s osam natjecatelja, koji su u konačnici osvojili pet odličja - 2 zlata i 3 bronce.

Najuspješniji su ovaj puta bili Dario Szel (mlađi kadeti do 45 kg) i Dino Šimunec (mlađi kadeti do 50 kg), koji su pobijedlili sve svoje suparnike i stali na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Dinu je ovo treći turnir u nizu na kojem osvaja prvo mjesto.

Na korak do finala su ostali Magdalena Šuflaj (kadetkinje do 54 kg), Paula Šogorić (kadetkinje + 54 kg) i Ian Baždar (juniori +76 kg), koji su se nakon polufinalnog poraza izborili za brončano odličje kroz repasaž.

Leonard Šogorić, Mislav Blažeković i Ivan Terihaj ovaj puta su ostali bez osvojene medalje.

T.I.

 
27.02.2017.

Dvoransko državno prvenstvo u streličarstvu - Varaždin

STRELIČARSTVO - Mario Vavro obranio naslov državnog prvaka

Dvoransko državno prvenstvo u streličarstvu - Varaždin

Na streličarskom dvoranskom državnom prvenstvu u Varaždinu, održanom 26. veljače, nastupilo je pet članova streličarskog kluba Samobor. Najuspješniji je bio Mario Vavro, koji je još jednom obranio naslov državnog prvaka u kategoriji seniora složenog luka.

Mario se kvalificirao na 2. mjestu s istim brojem bodova kao i Domagoj Buden na 1., 587 od mogućih 600. U finalnoj borbi za zlatnu medalju i naslov državnog prvaka Mario je pucao protiv Domagoja i osvojio meč rezultatom 148 prema 146.

U istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji Lana Koller se kvalificirala kao 4. Nakon dobivenog meča u četvrtini finala Lana je izgubila meč za ulazak u finale te onaj za broncu i na kraju zauzela 4. mjesto.

Treća predstavnica u kategoriji složenog luka bila je Laura Cimerman u kadetkinjama, koja je osvojila 5. mjesto.

U kategoriji golog luka Samoborci su imali dvoje predstavnika. U klasi seniorki Samanta Skendrović osvojila je 7. mjesto, nakon što je ispala u četvrtini finala. Zlatko Pentek je nakon uspješnog meča u šesnaestini finala izgubio meč u osmini i na kraju zauzeo 9. mjesto.

Nakon odličnog rezultata iz Las Vegasa, Mario Vavro jučer je još jednom potvrdio da je u odličnoj formi, što će mu trebati, budući da idući tjedan putuje u francuski Vittel, gdje će se od 7. do 12. ožujka natjecati na europskom dvoranskom prvenstvu.

D.K.

 
27.02.2017.

Prijateljska košarkaška utakmica Samobor - VBC Barcelona 72:86 (38:44)

Majstori još znaju svoj posel

Prijateljska košarkaška utakmica 
Samobor - VBC Barcelona  72:86 (38:44)

Samobor. SD Samobor. Gledatelja preko 1500.

Suci: Malekin, M. Baganović, Lojdl (svi Zagreb)

Samobor: Beljak, Kelečić 6, Hrs 2, Golić 2, Z. Džimbeg, Bilić, Gionechetti 2, Šilobod 9, Imbert 2, Marcelić 5, Milatić 6, Šilježar 4, Govenkar, Pavlin, D. Džimbeg, Gril, D. Župančić, Zemljak 6, Pavšek 4, Močan 2, Mulahalilović, Pavlović 2, Lukačić 13, Škiljan, Brkljačić 7, Klupač, Tadžić, Rađenović, Curman, Bujanić

VBC Barcelona: Aguado 10, Esteler 2, Ordin 13, Cruz 2, Kasun 31, Torralba, Bonet 6, Bosc 14, Andreu, Mollinedo 6, Diez 2

Sve ono što košarka može pružiti viđeno je i doživljeno u ovom susretu. Domaćini na parketu sa čak 28 igrača, predvođeni prvim čovjekom Grada Krešom Beljakom, imali su mogućnost da se suprotstave brojčano manjoj, ali odabranoj veteranskoj vrsti katalonskog sportskog velikana Barcelone. Majstori košarke koji su svoje karijere, osim nastupa u dresu Barcelone, izgradili i nastupima za momčadi u NBA ligi, pružili su gledateljima, koji su do posljednjeg mjesta ispunili prostor SD Samobor, vrhunski košarkaški užitak.

Bilo je s obje strane nadigravanja, zakucavanja, ali i odlične košarke, koja je mamila pljesak gledatelja. Uz Janicu Kostelić, državnu tajnicu za sport, i nezaobilaznog Mirka Novosela, legendu Hrvatske, i samo hrvatske košarke, sve su oplemenili Sraka i Fiškal, likovi 191. Samoborskog fašnika. U konačnici, pobjeda je zasluženo otišla na stranu Barcelone.

Gosti su ipak bili bolji, što je bilo i za očekivati, iako su domaćini pokazali zavidno htijenje i želju da se što kvalitetnije predstave u ovom nadmetanju. Najveći pljesak na parketu dobio je hrvatski internacionalac Mario Kasun, koji je nekako i najzaslužniji što su velikani košarke došli u Samobor. Mario, koji živi u obiteljskoj kući u Kladju, pokazao se zaista ne samo majstorom igre koja ga je proslavila, kako u klubovima Hrvatske, Europe i NBA lige u Americi, već i kao istinski promotor košarke.

Kod Samobora istaknuo se Lukačić, iako su i svi ostali dali svoj maksimum. Sama utakmica imala je i humanitarni karakter pa su tako gledatelji, uz besplatan ulaz u dvoranu, bili u mogućnosti donirati novac za Udrugu Nova budućnost, koja brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Bio je to pravi praznik košarke, na radost i zadovoljstvo ljubitelja ovog, i za Hrvatsku trofejnog sporta.

F.S.G.

 

12. Međunarodni karate turnir Pokal Nestla Žganka - Velenje, 26. veljače

Dvoransko državno prvenstvo u streličarstvu - Varaždin

Prijateljska košarkaška utakmica Samobor - VBC Barcelona 72:86 (38:44)

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002