30.01.2017.

Na izvanrednoj izbornoj skupštini Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor izabrano novo vodstvo

PLANINSKO TRČANJE - Novi predsjednik Goran Lesjak

Članovi Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor na izvanrednoj izbornoj skupštini održanoj 29. siječnja izabrali su novo vodstvo, na čelu s predsjednikom Goranom Lesjakom.

Naime, nakon što je ostavku iz privatnih razloga podnio dosadašnji predsjednik Željko Oreški, isto je učinio i Upravni odbor, kako bi se novom predsjedniku omogućilo da Skupštini predloži tim s kojim namjerava voditi klub.

Od 28 punopravnih članova kluba pristigla je tek kandidatura Gorana Lesjaka, a za njegov izbor glasala je natpolovična većina prisutnih članova.

- Istina je da ćemo teško naći dostojnu zamjenu za Željka u organizacijskom smislu i ja mu nisam ni do koljena po tome, iako i sam imam veliko iskustvo u organizaciji i vođenju ljudi. U trčanju sam tridesetak godina, a vlastitim iskustvom u trčanju mogu puno doprinijeti klubu. Dat ću priliku mladim, energičnim ljudima, a računam i na veliko iskustvo dosadašnjeg predsjednika u organizaciji velikih sportskih manifestacija - istaknuo je prilikom svog predstavljanja Lesjak.

Skupština je potvrdila i novi sastav Upravnog odbora, koji čine: Nenad Koletić, Davor Čakanić, Jasna Šimunec, Petra Aralica, Nola Jandrečić, Tatjana Oreški i Goran Lesjak, sukladno Statutu kluba.

Osim izvješća Upravnog odbora, skupština je jednoglasno podržala i izvješće predsjednika u kojem su navedene sve najznačajnije aktivnosti koje su obilježile 2016. godinu, koja je za ovaj klub bila iznimno uspješna.

Na prvom mjestu to su iznimni uspjesi trkača, potom i organizacija Noćne utrke Grada Samobora, humanitarne utrke Velika srca trče, Šojkine zimske lige te cijelog niza manjih događaja i utrka.

Jednoglasno je izglasano i financijsko izvješće, koje svjedoči o besprijekornom vođenju klupskih financija.

Goran Lesjak jedini je treker koji je tri puta pobjeđivao na najprestižnijoj utrci treking lige, Velebitu 100. Dvostruki je pobjednik trail i treking lige, a osvojenim 48. mjestom na jednoj od najpoznatijih svjetskih ultri, Ultra trail du Mont Blanc, pridružio se elitnom društvu najboljih svjetskih trail trkača.

Nastupio je i na najprestižnijoj američkoj i jednoj od najvećih svjetskih ultra utrka, Western States Endurance Run dužine 162 km (100,2 milje).

P.A.

 
30.01.2017.

Dvoranski streličarski turniri fita 2x18 m u Zaprešiću

STRELIČARSTVO - Pregršt medalja za Samoborce

Dvoranski streličarski turniri fita 2x18 m u Zaprešiću

S dvoranskog streličarskog turnira fita 2x18 m u Zaprešiću, održanog 29. siječnja, natjecatelji Streličarskog kluba Samobor donijeli su pregršt medalja.

U najmlađoj dobnoj kategoriji, djece do 12 godina, Dora Sokolović osvojila je 1. mjesto kod djevojčica u standardnom luku, a u konkurenciji dječaka Filip Urbanc je osvojio 1. te Lovre Koritnik 3. mjesto. Prva mjesta osvojile su i Talia Valentak i Laura Cimerman u kategoriji složenog luka, Talia u konkurenciji djevojčica do 12, a Laura do 14 godina.

I Luna Pađan osvojila je 1. mjesto u kategoriji zakrivljenog luka za djevojčice do 12 godina. U seniorskoj kategoriji za složeni luk Lana Koller Fundelić i Mario Vavro osvojili su druga mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Turnir u Zaprešiću je ujedno bio i priprema za Prvenstvo Hrvatske, koje će se održati 26. veljače u Varaždinu za seniorske, juniorske i kadetske dobne kategorije i 18. ožujka u Čakovcu, za kategorije djece od 12 i do 14 godina.

D.K.

 

Na izvanrednoj izbornoj skupštini Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor izabrano novo vodstvo

Dvoranski streličarski turniri fita 2x18 m u Zaprešiću

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002