19.12.2016.

Izborna skupština Nogometnog kluba Zrinski - Farkaševec

NOGOMET - Robert Kirin novi predsjednik

Izborna skupština Nogometnog kluba Zrinski - Farkaševec

U srijedu, 14. prosinca, održana je izborna skupština Nogometnog kluba Zrinski - Farkaševec.

Nakon uvodnog odabira radnih tijela skupštine te izvješća verifikacijske komisije, koja je konstatirala da je skupštini nazočna natpolovična većina, odnosno 26 članova, te da će sve odluke biti pravovaljane, krenulo se na izvješća o radu.

Prvo su se obratili članovi Nadzornog odbora koji su pregledom poslovanja ustanovili da je vođenje poslovnih knjiga bilo u skladu sa zakonom, da su sredstava trošena namjenski, da su izvješća u roku dostavljena nadležnim institucijama te da nisu uočene nikakve nepravilnosti.

Nakon njih sportski direktor kluba Ivan Koletić izvijestio je članove skupštine o sportskim rezultatima u 2016. godini, posebno pohvalivši momčad kadeta pod vodstvom Zvonka Krajača, koja je osvojila naslov prvaka u 1. Ligi nogometnog saveza Zagrebačke županije. Što se tiče tekuće sezone, istaknuo je momčad starijih pionira trenera Mladena Vlahovića, koji su na kraju jesenskog djela prvenstva uvjerljivo u vodstvu. Ostale kategorije ostvaruju zadovoljavajuće rezultate, osim momčadi seniora od kojih se očekivalo puno više i nadaju se da će proljetni dio prvenstva shvatiti puno ozbiljnije i ubrati puno više bodova nego u ovom jesenskom.

Blagajnik Dragutin Prešnjak podnio je financijsko izvješće, a ono najvažnije što je iz njega vidljivo je da klub s danom 1.12.2016. nema apsolutno nikakvih dugovanja.

Posljednje izvješće bilo je direktora kluba Marija Vlahovića, koji je članove skupštine upoznao s izvršenim programom rada iz 2015. godine. Od tada do danas radilo se i napravilo jako puno, a osim standardnih aktivnosti te organiziranja tradicionalnih turnira, napokon se riješio problem pada napona i led rasvjetom pokrila polovica igrališta, sanirale su se tribine glavnog igrališta i uspostavila vrlo dobra suradnja s okolnim mjesnim odborima. Jedan od trenera poslan je u školu za nogometnog trenera UEFA B kategorije, napokon je legaliziran čitav objekt kluba, a u tijeku su završni pregovori oko sanacije krovišta, koje je u izrazito lošem stanju.

Nakon jednoglasnih usvajanja svih izvješća, Mario Vlahović objasnio je kako je razlog što je današnja skupština izborna taj što je nakon razgovora sa sadašnjim predsjednikom Juricom Milječkim to i dogovoreno. Nažalost, samoborski obrtnik i zaljubljenik u nogomet ne može se posvetiti radu u klubu onoliko koliko bi to želio te je dogovoreno da to mjesto prepusti nekome drugome.

Sukladno tome skupština je razriješila dužnosti predsjednika kluba te Izvršni i Nadzorni odbor, kod kojih su se također dogodile neke manje korekcije.

Nakon provedenog izbornog procesa jednoglasno su donijete sljedeće odluke: u Izvršni odbor kooptirani su Ivan Kožarec i Matija Beljak, u Nadzorni odbor ušao je Josip Majcenović, jer je dosadašnji član Robert Horvat izabran za potpredsjednika, dok će od danas klub kao predsjednik voditi Robert Kirin.

Dosadašnji potpredsjednik kluba, poznat i po malonogometnim ekipama koje već dugi niz godina nastupaju po samoborskim turnirima, zahvalio je svima na podršci te izrazio želju za dobrom suradnjom i još boljim rezultatima kluba u narednom periodu.

Nakon izbora novog vodstva kluba, skupština je donijela financijski plan i program rada za 2017. godinu te još 10-ak tehničkih odluka sukladno zakonima i pravilnicima o radu udruga, a sve je završilo skromnim domjenkom, na kojem su se detaljnije dogovarali planovi kluba za njegovu budućnost.

T.I.

 
19.12.2016.

Veterani KK Samobor ugostit će legendarnu španjolsku momčad

ČUDO POD KOŠEVIMA - Samoborci dočekuju Barcelonu!

Veterani KK Samobor ugostit će legendarnu španjolsku momčad

Da, naslov ne vara. Zaista, katalonski sportski velikan Barcelona dolazi u Samobor. No, da se razumijemo, neće to biti nogometna momčad tog kluba, već momčad košarkaša i to momčad veterana, za koju igraju mnogi bivši španjolski reprezentativci, koji su svojevremeno "žarili i palili" košarkaškim terenima Europe.

Kako je uopće došlo do mogućnosti da ovakva momčad gostuje u Samoboru pojasnio nam je predsjednik KK Samobor Branislav Leković.

- Sve se dogodilo iznenada i posve spontano. Na jednoj našoj seniorskoj utakmici u gledalištu se, uz svoja dva španjolska prijatelja, našao i Mario Kasun, još donedavno aktivan igrač NBA lige, koji je bio i član Barcelone. Uz njega bio je i Jose Galilea, također bivši igrač NBA, momčadi Indiana Pacersa, sada jedan od čelnih ljudi kluba iz Barcelone i skaut kuba iz Amerike, kojemu se, kao i ostalima dopala igra naše momčadi. Sve je kulminiralo zajedničkim druženjem i nagovještajem dolaska Barcelone u Samobor. Službeni dopis je stigao i dogovoren je termin dolaska veterana ovog velikog kluba od 25. do 28. veljače, dakle u vrijeme Samoborskog fašnika. U ta tri dana naša momčad seniora i veterana igrat će susret s Barcelonom, a uz to održat će veliki majstori košarke i nekoliko treninga s našim mladim selekcijama u klubu. Bit će to pokazni treninzi, za koje sigurno mogu reći da će biti nešto posebno i teško ponovljivo. Gostima smo ovom prilikom predstavili rad našeg kluba, pokazali im naš grad, a kušali su i nezaobilazne kremšnite. Sve im se dopalo i, eto, gosti iz Barcelone u veljači dolaze u Samobor - završio je Leković.

F.S.G.

 

Izborna skupština Nogometnog kluba Zrinski - Farkaševec

Veterani KK Samobor ugostit će legendarnu španjolsku momčad

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002