01.08.2016.

Samobor domaćin najboljim hrvatskim streličarima

STRELIČARSTVO - Srebro za Samantu

Samobor domaćin najboljim hrvatskim streličarima

Prvenstvo Hrvatske u streličarstvu (WA 720, vanjsko metno kolo) 31. srpnja okupilo je na nogometnom stadionu u Samoboru čak 128 streličara iz 26 hrvatskih klubova. Bio je to ujedno i prvi turnir u organizaciji Streličarskog kluba Samobor pod pokroviteljstvom Hrvatskog streličarskog saveza. Dobroj organizaciji turnira pridonijelo je i Trgovačko društvo Komunalac iz Samobora svojom logističkom potporom, a Grad Samobor počastio je sve natjecatelje poznatim samoborskim kremšnitama.

Na natjecanju su nastupila i četiri predstavnika samoborskog kluba. Najbolje plasirana Samoborka, ujedno i jedina predstavnica SK Samobora u finalima, bila je Samanta Skendrović u kategoriji kadetkinja golog luka. Ona je osvojila naslov viceprvakinje Hrvatske. Samanta je ispucala i svoj osobni rekord, a srebrna medalja na Državnom prvenstvu nagrada joj je za svakodnevne treninge po ovim ljetnim vrućinama. 

Najmlađi Samoborac Marko Brunović nastupio je u kategorji kadeta standardnog luka, a ispao je u polufinalu te na kraju zauzeo četvrto mjesto, baš kao i Zlatko Pentek u kategorji seniora golog luka. Igor Kuhar, seniori, zakrivljeni luk, ispao je u osmini finala.

LK

Foto: Srebrna Samanta Skendrović (prva s lijeva)

 
01.08.2016.

24. memorijal Milić-Hržić-Sučić

MALI NOGOMET - Prvaci HVIDR-a i Farkaševčani

24. memorijal Milić-Hržić-Sučić

Tradicionalno malonogometno memorijalno natjecanje u Velikoj Rakovici putem poziva okupilo je 14 momčadi seniora i 4 veterana. Dvodnevno natjecanje najviše je uspjeha kod veterana donijelo momčadi HVIDR-e Samobora i Svete Nedelje, koji su uspješnim igrama ostvarili naslov pobjednika. Drugo mjesto pripalo je momčadi Izletišta Milečki, dok su se na treće mjesto plasirali igrači okupljeni u momčadi   Sportskog društva Kladje. Četvrti u natjecanju bili su igrači momčadi Udruge branitelja 151. brigade HV-a.

Zanimljivo je bilo nadmetanje momčadi u konkurenciji seniora, gdje su nastupile postave iz Mjesnih odbora s područja Samobora. U susretu za 3. mjesto momčad MO Mala Rakovica igrom i rezultatom od 4:0 protiv MO Medsave dolazi do vrlo dobrog plasmana. Utakmica za naslov pobjednika turnira igrala se između momčadi MO Farkaševec i MO Domaslovec. Tijesna pobjeda uz konačnih 3:2 pripala je momčadi Farkaševca, koji su time postali i slavodobitnici turnira.

Organizator turnira MO Velika Rakovica nagradio je i pojedince, koji su svojim igračkim mogućnostima oplemenili turnir. Tako je za najboljeg igrača proglašen i nagrađen Josip Koletić (MO Farkaševec), najbolji vratar je Ivan Žganjer(MO Farkaševec), dok je sa 7 zgoditaka najuspješniji kao strijelac bio Filip Brdarić (MO Domaslovec). Pehar za fair play našao se u rukama momčadi MO Podvrh.

Samo natjecanje spomen je na tragično u Domovinskom ratu poginule mlade ljude i sportaše Milića, Hržića i Sučića pa se tako na igralištu upriličila molitva i blagoslov, uz polaganje vijenaca na grobove navedenih mladih ljudi. Vrijedi naglasiti da je ovaj puta cvijeće donirano od strane MO Celine, s kojima domaćin natjecanja ima pobratimski odnos. Lijepi natjecanje koje je okupilo i značajan broj gledatelja održalo se pod pokroviteljstvom Grada Samobora.

FSG

 

Samobor domaćin najboljim hrvatskim streličarima

24. memorijal Milić-Hržić-Sučić

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002