14.06.2016.

Trener NK Samobor Sven Raić podvači crtu pod minulu sezonu

NOGOMET - Već dugo nismo bili ovako dobri

Trener NK Samobor Sven Raić podvači crtu pod minulu sezonu

Netom završena sezona NK Samobor može se ocijeniti i više nego uspješnom. U ligi je osvojeno 4. mjesto na prvenstvenoj tablici, u finalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije upisan je poraz od drugoligaša Gorice (0:3), usprkos kojem je ostvaren plasman među 48 momčadi u pretkolu Kupa HNS–a sljedeće sezone, dok je na lokalnom planu lagano osvojen Kup Nogometnog središta Samobor (6:0 kontra Zrinskog). Sve to može zadovoljiti trenera prve momčadi Svena Raića nakon sezone u kojoj ciljevi ipak nisu bili previsoko postavljeni.

- Apsolutno, na kraju kad podvučemo crtu možemo biti zadovoljni, jer, kad razmislim, u posljednjih 15 godina, od kada smo bili u drugoj ligi, nismo odigrali ovako dobru sezonu. Kad tome pridodamo da je sve to ostvareno s domaćim igračkim kadrom, uspjeh je i veći.

Početak proljetnog dijela sezone nije bio najidealniji, jer upisana su 3 poraza koji su malo poljuljali momčad nakon dobrih predstava u jesenskim susretima.

- Nismo imali željeni početak, ali se u momčad nije uvukao strah zbog puno bodova skupljenih u jesen. U nekim susretima nismo imali ni sportske sreće i umjesto da u prvih 20 minuta vodimo s 2 ili 3 gola razlike, mi greškama praktički pobijedimo sami sebe. No, u svemu tome ima i pozitivna stvar: mogli smo odustati od borbe za 1. mjesto te se orijentirati na mlade igrače, dati im priliku da se dokažu, da vidimo što možemo dobiti od njih u budućem periodu.

Samoborci, ali i ostatak trećeligaške karavane nisu imali rješenja za ekipu Novigrada, koja je uvjerljivo osvojila naslov prvaka (15 bodova ispred Vinogradara).

- Bez dvojbe, Istrani su bili najbolja momčad u ligi. Kompaktni, iz svakog kola bili su sve bolji i bolji. Trener Jeličić imao je motivirane igrače voljne raditi i unatoč tome što su igrači Vinogradara jači po imenima, kao momčad im nisu ni blizu – ističe Raić.

U puno ležernijem tonu igrači iz Hebrangove 45 odigrali su proljetni dio sezone. Čak 31 gol u 15 nastupa (ukupno 49), što daje 3. najprecizniji napad lige, samo im govori u prilog. I obrana je bila malo popustljivija, što Raić pripisuje odlasku (na polusezoni) iskusnog vratara Bašića.

- S njegovim zamjenama smo malo miksali, dajući gotovo podjednaku minutažu i Kovačiću (pristigao iz Save Strmec) i Tvrtkoviću (Istra 1961 II). Potonji je malo više oscilirao u izvedbama, no to mu ne smijemo uzimati za zlo, obzirom da se radi o mladom vrataru ('95. godište) koji je tek u početku karijere.

U dva navrata Raićevi igrači su se morali vaditi "iz mrtvih": u 23. kolu protiv Vrapča i u 30. protiv Dugog Sela, kada su minus od tri gola pretvarali u konačnu pobjedu. Raića to veseli, jer, kako kaže, to pokazuje vjeru u momčad, da ekipa može prepoznati da je bolja i unatoč nemalom minusu ne odustaje od borbe, a to je odlika karakternih igrača i karakterne momčadi.

U pojedinačnom seciranju (koje Raić nevoljko radi) može se izdvojiti nekoliko imena.

- Od mlađih, Hasan je ove sezone puno bolji nego prethodne. U nekim susretima protiv slabijih momčadi već je i dominantan, dok protiv jačih suparnika još mora popraviti neke segmente. Regović je također imao dobru sezonu, postigao je 6 ligaških pogodaka, mahom sve nakon ulaska s klupe. Držić se ustalio u prvih 11, ima potencijala za napredak, a Kižlin je s 2 pogotka u finalu protiv Zrinskog samo potvrdio da na njega ozbiljno možemo računati sljedeće sezone.

Od starijih igrača tu je uvijek prisutni Brujić s 11 golova (najbolji strijelac, Tomić drugi s 10), ali igrač sezone je ipak domaći stup obrane s brojem 5 na leđima. Ivkovčić je cijelo vrijeme prvenstva držao zavidan nivo forme, čak i uz 3 crvena kartona svoju je zadaću obavio i više nego dobro.

Što se tiče pogleda na sljedeću sezonu, Raić bi volio da se momčad zadrži u istovjetnom sastavu, uz možda 1-2 promjene, a nekima koji nisu previše participirali u nastupima ove sezone bit će ponuđen odlazak na posudbu kako ne bi nepotrebno sjedili na klupi.

U zaključku Raić je zahvalio svima u klubu, od predsjednika Jelića, koordinatora svih selekcija Tomića, tajnika Ivančevića, pa do trenera omladinskih pogona čiji se su izabranici (i juniori i kadeti) plasirali u ligu više, što pokazuje da se počelo bolje raditi u mlađim selekcijama i da se kroz nekoliko sezona može očekivati priljev novih igrača iz omladinske škole u seniorsku svlačionicu.

Matija Milić

 
14.06.2016.

Svečani prijem za članove Judo kluba Sakura

JUDO - Hvala na izvrsnim reultatima

Svečani prijem za članove Judo kluba Sakura

13. je lipnja u gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje gradonačelnik Drago Prahin, u pratnji zamjenika Damira Halužana i Ivice Pavlića, primio dio članova Judo kluba Sakura. Prijem je održan u povodu iznimno dobrih rezultata koje su članovi Judo kluba Sakura postigli tijekom godine.

Judo klub Sakura djeluje od 2010. godine, a broji 100 članova. Ove godine postigli su iznimne rezultate, među kojima je potrebno izdvojiti uspjehe Snježane Kufek, juniorske viceprvakinje Hrvatske, Mateja Dutkovića, osvajača prvih mjesta u kategorijama U12 i U14, Katarine Kufek, osvajačice prvih mjesta u kategoriji U12, te istaknute uspješne članove s izvrsnim rezultatima Saru Golubić u kategoriji U12, Maksa Golubića u kategoriji U12, Anu Ugarković u kategoriji U12, Lanu Jurić u kategoriji U12, te Luku Maglića u kategoriji U14.

Gradonačelnik Prahin je čestitao članovima na postignutim rezulatatima, a klupska tajnica Irena Lacković zahvalila je Gradu Svetoj Nedelji na potpori.

Gradonačelnik Prahin uručio je članovima Judo kluba Sakura prigodne poklone i knjigu - roman za djecu Volim džudo, volim Sandru, autorice Danice Juričić Spasović.

A.B.B.

 

Trener NK Samobor Sven Raić podvači crtu pod minulu sezonu

Svečani prijem za članove Judo kluba Sakura

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002