04.03.2016.

Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2015. godini

NAJBOLJI - Ana Lenard najbolja i u županiji

Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2015. godini

Karatistica Ana Lenard iz Karate kluba Samobor i kuglač Leo Herceg iz Kuglačkog kluba Zaprešić najbolji su sportaši Zagrebačke županije u 2015. godini. Priznanje za najbolju ekipu primile su rukometašice RK Dugo Selo '55 i strijelci Streljačkog društva Gord iz Velike Gorice.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije proglašenje najboljih upriličeno je u sportskoj dvorani u Rakitju u Svetoj Nedelji. Po prvi puta dodijeljena je i nagrada za životno djelo. Uručena je Zlatku Lasanu, dugogodišnjem sportskom djelatniku iz Dugog Sela.

Najbolji sportaš s invaliditetom je bacač diska Velimir Šandor iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice, dok je nagrada za najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom uručena Stolnoteniskom klubu osoba s invaliditetom Samobor i Sveta Nedelja. Najbolja mlada sportašica uzrasta do 15 godina je judašica Snježana Kufek (Judo klub Sakura, Sveta Nedelja), a najbolji mladi sportaš je bacač koplja Kevin Michael Jelenak (Atletski klub Sveti Vid, Vrbovec).

Priznanje najboljima, uz ostale, uručili su župan Stjepan Kožić, njegovi zamjenici Damir Tomljenović i Rudolf Vujević, predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković i potpredsjednici Mario Vlahović i Mirela Katalenac. Okupljene su, uz župana Kožića, pozdravili predsjednik županijske Zajednice sportskih udruga i saveza Vladimir Bregović i gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin.

Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu. Primili su ih Zdravko Pičikin (Taekwondo klub Zaprešić), Nikola Banjeglav (Kyokushin karate klub Dugo Selo), Dean Božičević (Šahovski klub Ivanić), Željko Cvetković (NK Sava, Strmec), Mijo Kovač (Stolnoteniski klub Sloga, Novoselec), Branko Kaurić (Atletski klub Velika Gorica), Darko Šimunec (Karate klub Samobor) i Željko Sačerić (NK Jamnica). Priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini, primili su Nogometni klub Inter (Zaprešić), Ženski rukometni klub Dugo Selo '55, Škola nogometne mladeži Naftaš Ivanić, Nogometni klub Samobor i Stolnoteniski klub Stanfar iz Velike Gorice.

T.I.

 
04.03.2016.

Održan ispit za više pojaseve IKO Matsushima Hrvatska

KYOKUSHIN - Ponosni nositelji novih pojaseva

Održan ispit za više pojaseve IKO Matsushima Hrvatska

26. veljače održan je u Samoboru ispit za odrasle pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska, za klubove Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor. Nakon testova motoričkih sposobnosti te provjere tehnike za drugi plavi pojas položio je Stipo Rašić, dok je nakon testa 15 borbi s punim kontaktom po 1 i pol minutu za zeleni pojas položio Tin Janko Stanić (obojica iz Fortisa).

Dan kasnije, održan je ispit za dječje pojaseve, na kojem su za dječji narančasti pojas položili: Luka Kucan, Mateo Jajetić, Sergej Balešević, Luka Marinčić, Kiara Barbarić, Nina Radovinović, Leon Ratković, Sara Vidak, Jerko Jalšovec, Rea Jarnjević, Sara Jelkovac, Vito Krulc, Ema Košarać, Paula Bratić, Antonela Bratić, Sara Kuzmić, Matej Bungić, Petra Lukić, David Lukić, Filip Kedmenec, Jan Skledar i Lana Brajdić (Domenica) te Filip Čerkez, Juraj Rubinić, Luka Ložnjak, Vito Lisec Ložnjak, Leonard Oblak, Luka Žitković, Niko Penava, Danijel Dumić, David Lisec, Tara Horvat i Lucija Borovec Kerman (Fortis).

Za dječji drugi narančasti položila je Lana Grahovac (Fortis).

Za dječji plavi pojas položio je Petar Šimunović (Fortis), dok su Mia Čakanić (Domenica) i Tea Pavlović (Fortis) položile za drugi plavi.

Za dječji zeleni pojas položio je Krsto Tomljanović odradivši test od 10 borbi, dok je Gabriela Suša položila za dječji smeđi pojas odradivši test od 15 borbi po 1 minutu s polukontaktom (oboje Fortis).

Prilika je za podsjetiti kako je Gabriela najtrofejnija natjecateljica samoborskog Fortisa, koja je prošle godine na 4 turnira osvojila 4 zlata i 1 srebro, dok je u godini prije osvojila 6 zlata i 1 srebro na 5 turnira u katama i borbama u kategoriji starijih kadetkinja.

Gabriela je ujedno i prva nositeljica dječjeg smeđeg pojasa, a s treninzima je počela 2006. godine u PŠ Pavučnjak, gdje i danas trenira.

Više o radu kyokushin karate klubova Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor može se saznati na www.karate-kyokushinkai.hr kao i na FB stranici Karate Kyokushinkai Croatia.

V.S.

 

Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2015. godini

Održan ispit za više pojaseve IKO Matsushima Hrvatska

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002