14.02.2016.

11. Zemplen kup – Satoraljaujhely, Mađarska

KYOKUSHIN - Našima zlato, srebro i bronca

11. Zemplen kup – Satoraljaujhely, Mađarska

Jedanaesti po redu Zemplen kup održan je 13. veljače u mađarskom gradu Satoraljaujhelyju nedaleko granice sa Slovačkom u organizaciji mađarskog ogranka IKO Matsushima organizacije. Na tradicionalno jakom turniru nastupilo je preko 200 natjecatelja iz tridesetak mađarskih klubova iz različitih kyokushin organizacija, a Hrvatski kyokushinkai savez na ovom su natjecanju predstavljali Tomislav Božić i Tin Janko Stanić iz samoborskog Fortisa.

Tomislav je osvojio srebro u teškoj kategoriji mlađih juniora, a nastupio je i u katama, dok je Tin osvojio zlato u katama i broncu u borbama u srednjoj kategoriji starijih juniora.

U svojstvu trenera naših natjecatelja bio je sensei Tomo Fabekovec, dok je sensei Vladimir Sekelj iz svetonedeljske Domenice bio u sastavu sudaca turnira.

Koristimo priliku najaviti međunarodni kyokushin karate turnir 13. kup Domenice, koji će se održati 12. ožujka u Svetoj Nedelji u novoj školskoj sportskoj dvorani. Turnir se održava pod generalnim pokroviteljstvom Zagrebačke županije i župana Stjepana Kožića, a pod okriljem Hrvatskog kyokushinkai saveza.

Pokrovitelji turnira su Grad Sveta Nedelja, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Sportska zajednica grada Sveta Nedelja te turističke zajednice Zagrebačke županije i Svete Nedelje.

Pozvani su nastupiti svi karataši oba spola, od uzrasta djece do odraslih, bez obzira na stil, savez, organizaciju ili pak zemlju iz koje dolaze, a samo natjecanje će se odvijati u dvije discipline: zadane forme (kate) i borba (kumite) s punim kontaktom uz zaštitnu opremu za djecu i bez zaštitne opreme za odrasle.

Do sada, za 13. kup Domenice najave nastupa stigle su iz 12 zemalja (Francuske, Italije, Austrije, Slovenije, Švicarske, Mađarske, Poljske, Ukrajine, Makedonije, Crne Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine), a prijave su otvorene do 5. ožujka.

Turnir počinje u 10 sati svečanim mimohodom svih natjecatelja te službenim otvaranjem od strane župana Kožića, nakon čega slijedi natjecanje u katama, a iza 13 sati i natjecanje u borbama.

Ulaz na turnir je slobodan.

V.S.

FOTO: Samoborci na 11. Zemplen kupu

 
14.02.2016.

Proglašeni najbolji sportaši Grada Samobora u 2015. godini

NAJBOLJI - Ana i Filip opet briljirali

Samoborski sportaši, njihovi treneri i stručni timovi okupili su se u petak, 12. veljače, u Sportskoj dvorani Samobor na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Grada Samobora u 2015. godini. U odsutnosti predsjednika Samoborskog športskog saveza Mire Kelečića, sve ih je pozdravio potpredsjednik Davor Cipek, rekavši kako je žiri, sastavljen od članova Izvršnog odbora SŠS-a, poznatih sportaša i predstavnika medija, unatoč zahtjevnom zadatku i brojnim nominacijama, pošteno i temeljem jasnih kriterija izabrao one najbolje.

Zaslužena priznanja i nagrade naši sjajni sportaši primili su iz ruku gradskih čelnika, pročelnika i sportskih djelatnika Grada Samobora, Zagrebačke županije i Hrvatskog olimpijskog odbora, koji su, uz goste iz drugih sportskih udruga, nazočili svečanosti.

Prvi je svoje priznanje primio najbolji sportski trener Grada Samobora u 2015. godini, prof. Davor Mrzak iz Karate kluba Samobor. Sportaš veteran godine je Josip Šančić iz Judo kluba Samobor, a nagrada za 90 godina rada i djelovanja uručena je predstavnicima Nogometnog kluba Samobor.

Najperspektivnija sportašica do 15 godina je Larisa Bošnjak, članica Brdsko-biciklističkog kluba Šišmiš, a u istoj kategoriji nagradu je odnio mladi rukometaš iz RK Rudar Fabijan Kušić.

Anja Skendrović i Moran Čerkez iz Školskog športskog društva Bogumilac, koji je "pomeo" svoju konkurenciju u Hrvatskoj, najbolji su u kategoriji učeničkog sporta, a zaslužene čestitke još jednom je primila i Ismeta Čerkez, najbolja profesorica tjelesne kulture u državi.

Posebno priznanje za značajna sportska dostignuća uručeno je karatistici Ani Lenard, koja je ujedno i sportašica godine, zahvaljujući uspjesima koje žanje diljem Europe, kao i u Hrvatskoj. Dugačak je popis medalja i priznanja koje je Ana već pospremila u svoju sportsku vitrinu, a pred ovom iznimnom mladom sportašicom i uzornom studenticom još je duga karijera.

"Na svoje su došle" i Pia Ocvirk, Mirja Pavić i Eva Ocvirk iz Orijentacijskog kluba Japetić, koje su odnijele pobjedu u nominaciji za najbolju žensku sportsku ekipu, dok su u istoj kategoriji bili neprikosnoveni dečki iz Rukometnog kluba Rudar.

Najbolji sportaš s invaliditetom je stolnotenisač Pavao Jozić, trenutačno 13. na svjetskoj rang-listi u stolnom tenisu 6. kategorije za osobe s invaliditetom i kandidat za nastup na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru ove godine.

Naš poznati biciklist Filip Turk itekako je i ovaj puta zaslužio nagradu za najuspješnijeg sportaša Grada Samobora u protekloj godini, a pripala ga je i dužnost da u ime svih sportaša zahvali na dodijeljenim im nagradama i priznanjima. Filip je posebno emotivno govorio o svojim uspjesima i padovima, s kojima se u sportskom životu susreću svi sportaši, zahvalivši ponajprije svojoj obitelji na podršci. No, kako je naglasio i poručio svojim sportskim kolegama, uspjeh nisu toliko medalje i priznanja, nego su uspjeh upravo oni sami –sportaši koji rade i teže prema uspjehu.

Samoborskim sportašima na njihovim rezultatima i promoviranju Grada Samobora u Hrvatskoj i svijetu čestitao je i zahvalio na kraju svečanosti gradonačelnik Krešo Beljak, obećavši im i nadalje punu potporu Grada i Samoborskog športskog saveza u ostvarivanju još boljih rezultata.

M.K.

 

11. Zemplen kup – Satoraljaujhely, Mađarska

Proglašeni najbolji sportaši Grada Samobora u 2015. godini

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002