12.01.2016.

14. Tradicionalna IBK kyokushin zimska škola

KYOKUSHIN - I Sayonara party za Mladena Šančića

14. Tradicionalna IBK kyokushin zimska škola

Ovogodišnja zimska škola Hrvatske IBK Kyokushin Budokai karate organizacije, održana je od 7. do 10. siječnja u Daruvaru. Instruktori na ovoj zimskoj školi bili su hanshi Mladen Šančić 8. Dan, hanshi Pedro Roiz 8. Dan, hanshi Tom Madsen 8. Dan, shihan Tomasz Oleinik 7. Dan, shihan Zvonko Samaržija 7. Dan, shihan Martin van Emmen 6. Dan, shihan Henrik Pap 6. Dan i shihan Nenad Šančić 5. Dan. Gosti na ovoj zimskoj školi bili su Henk Kuipers 10. Dan (Nizozemska) i Patrik Schlesinger 5. Dan (Slovačka), sa svojim borcima iz Hardcore Top Teama.

Na kampu je sudjelovalo 70 karateka iz 11 zemalja, i to iz Španjolske, Danske, Poljske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Mađarske, Slovačke, Irana, Alžira i Hrvatske.

Na rasporedu je bilo po 3 treninga dnevno. Svi sudionici su mogli uživati i mnogo naučiti od najboljih svjetskih instruktora koji su držali svoje treninge na ovoj zimskoj školi. Bilo je tu vrhunskih tradicionalnih kyokushin treninga pod vodstvom hanshi Pedro Roiza iz Španjolske, kata treninzi shihan Zvonka Samaržije i shihan Henrik Papa iz Mađarske, MMA trenizi pod vodstvom hanshi Tom Madsena iz Njemačke, senpai Daniel Sharifi iz Irana i shihan Patrik Schlesingera iz Slovačke, treninzi samoobrane Henk Kuipersa, koji su bili posebno zanimljivi najmlađim sudionicima, jer su se koristili gumeni noževi za simulaciju napada. Vrijeme između treninga bilo je rezervirano za uživanje i kupanje na bazenima Daruvarskih toplica.

Predzadnji dan je održano polaganje za više pojaseve. Ispit se sastojao od provjere tehnike i kata, vježbi snage te borbi po pravilima kyokushin karatea i kyokushin budokai pravilima.

Večer predzadnjeg dana protekla je u proslavi rođendana, uz tradicionalni Sayonara party hanshi Mladena Šančića, koji je bio odličan domaćin ovogodišnje IBK zimske škole.

Zadnji dan je bio rezerviran za podjelu diploma i prigodnih poklona svim sudionicima.

Nenad Šančić

 
12.01.2016.

7. zimski kamp IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska - Topusko 2016.

KYOKUSHIN - Za napredniju tehniku

7. zimski kamp IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska - Topusko 2016.

Sedmi zimski trening kamp hrvatskog ogranka međunarodne IKO Matsushima Kyokushinkaikan karate organizacije za članove klubova Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor održan je od 8. do 10. siječnja 2016. godine u Top termama Topusko.

Obzirom na uzrast polaznika, kamp je dijelom bio priprema za predstojeću natjecateljsku sezonu, a dijelom aktivan zimski odmor.

Odrađeno je šest treninga, od čega dva jutarnja uz zaleđeno jezero na bijelim padinama Nikolina brda, a juniori i seniori odradili su dodatno još i dva treninga u teretani.

Kamp je bio usmjeren na napredniju tehniku karatea, sukladno pojasevima i uzrastu, a u sklopu čega se vježbalo i nunchakama te štapovima, dok su se kao trenažna pomagala koristile lopte i vijače.

Pored treninga, održani su turniri u malom nogometu i kuglanju, a sve ostalo aktivno vrijeme korišteno je za kupanje na vanjskom bazenu, oko kojeg je svakim trenom bilo sve manje snijega, jer trebalo ga je za snjegovića i za neizostavno grudanje u kupaćim gaćama.

Album fotografija pogledajte na Facebook stranici Karate Kyokushinkai Croatia, a više o kampu te o predstojećim aktivnostima saznajte na web stranici www.karate-kyokushinkai.hr.

Vladimir Sekelj

 

14. Tradicionalna IBK kyokushin zimska škola

7. zimski kamp IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska - Topusko 2016.

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002