10.12.2015.

Uručene nagrade najboljim sportašima Zagrebačke županije

ŠKOLSKI SPORT - ŠSD Bogumilac - ponos škole, grada i županije

ŠSD Bogumilac OŠ Bogumila Tonija iz Samobora ima najbolji školski sportski klub, najbolje atletičarke petog i šestog razreda, najbolje ekipne sportašice, najbolje atletičarke, najbolje sportašice i najboljeg sportaša, a čak je i najbolji sportaš u kategoriji srednjih škola naš bivši učenik!

Županijski školski sportski savez uručio je nagrade najboljim učenicima sportašima, učiteljima i školskim sportskim društvima Zagrebačke županije za proteklu školsku godinu. Svečanost se održala 8. prosinca u PŠ Novo Čiče, u Novom Čiču. Zagrebačka županija ima najviše državnih prvaka na razini cijele države, a najviše prvaka Zagrebačke županije ima OŠ Bogumila Tonija!

ŠSD Bogumilac i ove se godine, zasluženo, okitio titulom najboljeg između 47 školskih sportskih društava.

Bogumilčeve atletičarke prošlogodišnjeg petog i šestog razreda najbolja su ekipa županije u svojoj kategoriji. Voditeljica najboljih je profesorica Ismeta Čerkez.

Višegodišnje državne prvakinje u judu i ovdje su zavladale u svojoj kategoriji - najbolja su djevojačka ekipa školskih sportskih društava osnovnih škola. I njih je vodila profesorica Čerkez.

U kategoriji najboljih ženskih ekipa sedmog i osmog razreda, i ovdje su se zlatom okitile atletičake OŠ Bogumila Tonija, državne prvakinje spomenute kategorije. I njihova je mentorica profesorica Čerkez.

Najbolja sportašica Zagrebačke županije za osnovne škole u kategoriji petog i šestog razreda protekle školske godine je Maja Petrušić, učenica OŠ Bogumila Tonija, vlasnica medalja u atletici i krosu.

Najbolja sportašica Zagrebačke županije za osnovne škole u školskoj 2014./2015. godini je Tina Šmid, učenica OŠ Bogumila Tonija, zlatna atletičaka i mlada nada samoborskog sporta.

Moran Čerkez, učenik OŠ Bogumila Tonija, judaš, atletičar, plivač, odbojkaš i nogometaš, najbolji je sportaš Zagrebačke županije.

Bogumilci su dominirali dodjelom nagrada, a sjajnim su rezultatima nagrade osvojili i učenici ŠSD Žabac iz Svete Nedelje i ŠSD Samoborac Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole iz Samobora, čiji su mnogi članovi bivši učenici Bogumilca.

OŠ Bogumila Tonija posebno je ponosna na svog bivšeg učenika Domagoja Hasana, koji je proglašen najboljim sportašem u kategoriji srednjih škola.

Najbolje mlađe atletičarke su: Buga Ema Štefanac, Elin Julia Mrakužić, Ana-Maria Klasan, Nadja Petrić Glavaš, Maja Petrušić, Lana Ivanuš, Laura Katavić, Anamarija Škiljan, Divna Mijić, Matea Garašić, Nika Kovač, Ema Volar i Josipa Koletić. Mentorica im je profesorica Ismeta Čerkez.

Najbolju žensku ekipu čine judašice: Lucija Nakata, Marija Lindić, Diana Sertić, Marta Pisk, Matea Garašić, Martina Greblički, Helena Vuković i Lorena Štengl. Voditeljica im je profesorica Ismeta Čerkez.

Najbolje atletičarke županije su: Ema Vukadin, Anja Haramina, Ana Fresl, Stela Petrušić, Tina Šmid, Petra Jelenić, Emanuela Mažar, Lucija Milaković, Darija Razum, Arianna Dukić, Anja Skendrović, Martina Slakoper i Buga Ema Štefanac. Mentorica im je profesorica Ismeta Čerkez.

Maja Petrušić odlična je učenica sedmoga razreda. Pokazuje interes u mnogim sportskim područjima. Nastup na atletskom natjecanju Maji je bio motiv da se uključi u rad AK Samobor i aktivno bavi sportom. Maja je u školskoj godini 2014./2015. osvojila 2. mjesto s ekipom na poluzavršnom natjecanju u atletici - pojedinačno 1. mjesto na 600 m. S ekipom na državnom natjecanju u krosu osvaja 2. mjesto, i to kao najmlađa i najbolja članica ekipe. I ove školske godine bila je najbolja u krosu i plasirala se na poluzavršno natjecanje.

Tina Šmid odlična je učenica uzornog vladanja. Dugo godina trenirala je gimnastiku i postizala izvrsne rezultate. Međutim, kroz školski sport pronalazi drugi interes, a to je atletika i nakon nastupa za atletsku ekipu škole uključuje se u aktivno bavljenje atletikom. Ubrzo postaje državna prvakinja na 600 i 800 metara. Tina u školskom sportu ima zavidne rezultate: na državnom natjecanju iz atletike 2012./2013. osvojila je 1. mjesto; na državnom natjecanju iz atletike 2013./2014. osvojila je 4. mjesto; na državnom natjecanju iz atletike 2014./2015. osvojila je 1. mjesto, a na državnom natjecanju u krosu 2014./2015. osvojila je 2. mjesto. Prošle školske godine od Samoborskog športskog saveza dobila je nagradu za mladu nadu Samobora.

Moran Čerkez odličan je učenik i svestrani sportaš. Dugo godina trenira i igra nogomet, u početku u NK Samobor, a sada u NK Lučko. Moran je prošle školske godine bio najistaknutiji pojedinac u ŠSD Bogumilac. Na državnom natjecanju u judu bio je treći, na državnom natjecanju u atletici osvojio je četvrto mjesto, a na državnom je natjecanju u plivanju s ekipom bio dvanaesti. S odbojkaškom ekipom bio je na županijskom natjecanju i osvojio četvrto mjesto, a sudjelovao je i na gradskom natjecanju u futsalu.

Ivana Golić

 

Uručene nagrade najboljim sportašima Zagrebačke županije

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002