06.08.2015.

Ljetni kamp europske IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije u Španjolskoj, Guardamar 2015.

KYOUSHIN -Prvi shodani u Fortisu

Ljetni kamp europske IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije u Španjolskoj, Guardamar 2015.

Ovogodišnji ljetni kamp europske IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije održan je od 30. srpnja do 2. kolovoza u Guardamar del Seguri, u Alicanteu u Španjolskoj. Kamp je vodio shihan Klaus Rex, 6. Dan, predsjednik europske organizacije iz Danske, a domaćin kampa bio je španjolski ogranak na čelu sa shihanom Gabrielaom Barluengom, 6. Dan. Poseban gost bio je shihan Roman Szyrajew, 7. Dan, predsjednik sjevernoameričkog ogranka iz Kanade, a među instruktorima još su bili shihani: Henrik Rosager, 6. Dan iz Danske, Sergej Lukyanchikov Levitin, 5. Dan, dopredsjednik europske organizacije iz Ukrajine, Dmytro Volynets, 5. Dan iz Ukrajine, Roman Kucfir, 5. Dan iz Velike Britanije te Rufo Silvestre, 5. Dan iz Španjolske.

Kamp je brojao 40-tak crnih pojaseva od ukupno 100-tinjak sudionika iz Kanade, Velike Britanije, Danske, Finske, Ukrajine, Poljske, Srbije, Austrije, Švicarske, Italije, domaćina Španjolske te Hrvatske. Dnevno je odrađivano po 4 treninga, a nešto posebno je bilo dočekati izlazak sunaca uz more na 11 km dugačkoj plaži na treningu koji je otpočeo u 5 i završio iza 8 sati. Neki treninzi su završavali u bazenu s natjecanjem u plivanju, na kojem se kao najbolji plivač u kimonu pokazao naš Luka. Večer predzadnjeg dana tradicionalno je bila rezervirana za Sayonara party, na kojem su podijeljene diplome i prigodni pokloni svim sudionicima.

Zadnjeg dana kampa održan je ispit za više pojaseve na kojem su članovi Fortisa Natko Skukan, Lovro Mihelić i Luka Sekelj, položili za majstorsko zvanje 1. Dan. Ispit se sastojao od provjere tehnike karatea, vježbi snage i izdržljivosti te za kraj od testa 35 borbi po pravilu kyokushin karatea s punim kontaktom.

U našem timu na kampu bili su još Tin Stanić i Ivica Brajdić te senseji Tomo Fabekovec, Ivica Stanić i Vladimir Sekelj.

Putem do kampa noćili smo u Figueresu, rodnom gradu Salvadora Dalija i poznatom po njegovu muzeju, koji je izgradio za života i u kojem je nakon smrti i sahranjen, a nakon toga smo razgledali i neke od znamenitosti Barcelone kao što su Sagrada Familia, Park Guell, Barcin stadion i ulicu La Rambla u gotičkoj četvrti. U povratku, noćili smo u Tarragoni i razgledali dio arheološkog kompleksa Tarraco koji se nalazi na popisu Svjetske baštine, a dojmljiv je bio i spektakularni pogled na more sa litice na kraju glavne ulice Rambla Nove. Nakon toga, vožnja Azurnom obalom gdje smo razgledali Saint Tropez koji je danas mondeno ljetovalište, a poznat je po Louis de Funesovim komedijama o žandarima te po svojoj najslavnijoj stanovnici, glumici Brigitte Bardot. Albume fotografija s ovog putovanja može se vidjeti na FB profilu pod nazivom Karate Kyokushinkai Croatia.

Za kraj, čestitke novim majstorima hrvatskog kyokushina, Natku, Lovri i Luki, članovima samoborskog Kyokushin karate kluba Fortis i Hrvatskog kyokushinkai saveza. Ovo su prvi shodani u Fortisu nakon 13 godina rada Kluba te stoga sve čestitke na ovome uspjehu: Arigatou gozaimashita Sempai (hvala Vam na tome sempaji).

V.S.

Foto: naš tim u sastavu Ivica Brajdić, Tin Stanić, senseji Tomo Fabekovec i Ivica Stanić, Luka Sekelj, Lovro Mihelić, sensei Vladimir Sekelj te Natko Skukan na ljetnom kampu u Španjolskoj u društvu shihana Klausa Rexa

 

Ljetni kamp europske IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije u Španjolskoj, Guardamar 2015.

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002