19.06.2015.

Trener Sloge iz Orešja poveo klub u viši rang

NOGOMET - Došao i ostao za uspjeh

Trener Sloge iz Orešja poveo klub u viši rang

- Došao sam ovdje na poziv prijatelja odigrati 7 – 8 utakmica i pomoći u ostanku u ligi, a nije mi ni na kraju pameti bilo toliko produžiti svoj boravak ovdje i postići jedan od većih uspjeha u klupskoj povijesti – tako svoju priču počinje 24-godišnji Tomislav Vučur, koji je u drugoj punoj sezoni odveo momčad iz Orešja iz 1. županijske lige stepenicu više, u Jedinstvenu županijsku ligu.

I to na koji način – uz vođenje momčadi kao trener, još veći udio ugradio je na zelenom terenu postigavši 24 gola i uvjerljivo pobijedio u natjecanju za najboljeg strijelca prvenstva.

- Želja uprave kluba ove sezone bila je sredina tablice, moja malo optistimičnija zauzimanje jedne od prvih 5 pozicija, ali ovako uvjerljivo osvajanje naslova nitko nije mogao očekivati – nastavlja priču ovaj Zagrepčanin iz Stenjevca, koji posjeduje trenersku C licencu (želja je i B) i koji je najviše igračkog/trenerskog staža "natukao" u Ponikvama, a manje na terenima Trešnjevke i Bistre.

Mlada momčad Sloge (prosjek godina 23) uvjerljivo je "pomela" konkurenciju. Osvojila je naslov 2 kola prije kraja prvenstva ispred drugoplasiranog Dinama iz Jakovlja. Složni momci Sloge imali su najbolji napad u ligi (84 postignuta gola) i najsigurniju obranu (34 primljena). Sportski centar u Orešju bio je minsko polje za goste koji su od mogućih 45 bodova odnijeli tek 1, uz samo 8 postignutih pogodaka. Daleko se doguralo i u kupu Nogometnog središta Samobor. Tek u finalu zaustavljeni su od favoriziranog NK Samobora koji nastupa u 2 ranga više.

- Uz sve te brojke još me više veseli da smo daleko i najpristojnija momčad, nismo niti jednom "pocrvenjeli", uz minimalan broj žutih kartona, što je svakako raritet za ovaj stupanj natjecanja.

Kao igrače koji su iznijeli najveći teret ove sezone Vučur navodi krila Kukolju i Sapanjoša, defenzivom je uspješno zapovijedao stup obrane Ciglar, a dobroj atmosferi pridonosio je dobri duh svlačionice Nehutni.

Za novu sezonu, za koju pripreme počinju u drugoj polovici srpnja, Vučur će zadržati gotovo cijeli roster iz ove sezone, a za uspješno plesanje u težem okruženju bit će potrebno dovesti još 2 – 3 igrača.

- Najdeficitarniji smo na poziciji napadača, a dobro bi nam došao i jedan veznjak koji će trkom i kreacijom donijeti momčadi dodatnu kvalitetu.

Dok su nogometaši odrađivali svoju zadaću na zelenim terenima, uprava na čelu s predsjednikom Tomislavom Oršićem i tajnikom Mladenom Oršičekom nije mirovala. Kompletno je obnovljen travnjak te je osnovana kategorija kadeta koja je neophodna za natjecanje u višem rangu sljedeće sezone. Također, u ljetnoj pauzi bit će postavljena nadstrešnica kako bi gledatelji, kojih je sve više, imali što bolji komfor. Želja čelnih ljudi kluba je i osposobiti pomoćno igralište za treninge kako bi glavni teren bio što spremniji na nova uzbuđenja.

Matija Milić

 

Trener Sloge iz Orešja poveo klub u viši rang

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002