19.05.2015.

Natjecateljski vikend za GK Samobor

GIMNASTIKA - Ines Fadiga probila led

Natjecateljski vikend za GK Samobor

Natjecateljski vikend za GK Samobor

Ines Fadiga probila led

Tijekom vikenda, 16. i 17. svibnja, gimnastičarke GK Samobor nastupile su na dva natjecanja; 24. višebojskom prvenstvu Hrvatske za mlađe dobne kategorije te 3. Memorijalu Darijo Možnik. Oba natjecanja održala su se u dvorani ZTD Hrvatskog sokola u Zagrebu.

U subotu na 24. VPH za mlađe dobne kategorije prvi put u A programu led je probila Ines Fadiga. Nastupila je kao jedina gimnastičarka u kategoriji mlađih kadetkinja i osvojila je prvo mjesto. Na natjecanju ju je pratila njena trenerica Aida Badić, a Martina Bublić bila je sutkinja.

Nedjelja je bila rezervirana za mlađe dobne kategorije u C programu. U kategoriji kadetkinja C nastupile su Ema Babić i Ema Kristina Šprljan. U kategoriji mlađih juniorki nastupile su: Laura Fadiga, Petra Frankić, Nika Šmid, Laura Petrović i Petra Kontak te su ekipno osvojile 5. mjesto. Na natjecanju ih je pratila trenerica Aida Badić, dok su sutkinje bile Martina Bublić i Lucija Kirschenheuter.

Martina Bublić

FOTO: Laura Petrović, Laura Fadiga, Ema Kristina Šprljan, Ema Babić, Petra Frankić, Nika Šmid i Petra Kontak

 
19.05.2015.

Pripreme mlade selekcije Hrvatskog karate saveza

KARATE - Među najboljima i Samoborci

Pripreme mlade selekcije Hrvatskog karate saveza

U samoborskoj borilačkoj dvorani pri OŠ Bogumila Tonija u nedjelju, 17. svibnja, održano je po prvi puta, u okviru razvojnog programa hrvatskog karate sporta, okupljanje mlade selekcije probranih mladih karateka Hrvatske.

Radi se o uzrastu od 10 do 14 godina starosti koji još nemaju službena europska i svjetska prvenstva, ali ih se kroz ovakva okupljanja i praćenje kroz niz akcija želi pripremiti za najveća sportska dostignuća kako bi hrvatski karate sport i nadalje ostao u vrhu europskog i svjetskog karatea.

U Samoboru se okupilo 36 muških mladih sportaša te 25 ženskih, koji su zasebno odradili po dva treninga, jedan jutranji i jedan popodnevni.

Treninge su vodili proslavljene hrvatske karateke Ana Marija Bujas Čelan, Ana Lenard, Danil Domdjoni i Davor Mrzak.

Na kraju dana se potvrdilo da je ova akcija bila pun pogodak i odličan zalog Hrvatskog karate saveza za budućnost.

Iz Karate kluba Samobor na ovim pripremama su sudjelovali Magdalena Šuflaj, Paula Šogorić, Dino Šimunec, Dario Szel, Ivan Terihaj, Dražen Šarić, Jurica Runtas, Mislav Blažeković, Damjan Nenadić i Kruno Fadljević.

T.I.

 
19.05.2015.

Kup Vukovara 2015 – Vukovar, 16. svibnja

KARATE - Iskra i Jan zlatni

Kup Vukovara 2015 – Vukovar, 16. svibnja

U odličnoj organizaciji kluba domaćina Karate kluba Vukovar u sportskoj dvorani Borovo održan je tradicionalni međunarodni turnir Kup Vukovara 2015, koji je okupio 293 mladih sportašica i sportaša iz 31 kluba Hrvatske, Srbije i BiH.

Karate klub Samobor je u Vukovaru nastupio sa četiri mlada kataša, koji su osvojili dva zlata i jednu broncu.

Najuspješniji su bili Iskra Majsec u konkurenciji mlađih učenica te aktualni državni prvak u konkurenciji mlađih učenika Jan Katanec, koji su se pozlatili, dok se Borna Bulat dočepao bronce u konkurenciji mlađih učenika.

Ovaj puta bez dovoljno sportske sreće bio je Luka Zadro, koji nije uspio doći do nekog od odličja.

Idućeg vikenda se održava u Jastebarskom Prvenstvo Zagrebačke županije, a jedan dio ekipe samoborskog kluba nastupiti će na Opatija kupu.

T.I.

 
19.05.2015.

3. HNL zapad - 27. kolo Samobor – Vrapče 0:1 (0:0)

NOGOMET - Ovo je već za Vrapče

3. HNL zapad - 27. kolo
Samobor – Vrapče 0:1 (0:0)

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Pajić (Rijeka)

Pomoćnici: Grgurica i Bahun

Strijelci: 0:1 Vinčić(83 – 11m)

SAMOBOR: Bašić, Zeman, Kapović (od 85. Kupres), Ivkovčić, Hasan, Kotarski (od 78. Regović), Guliš, Brujić, Brdarić, Kostanjski, Drušković

Trener: Sven Raić

VRAPČE: Šimunić, Galić, Boršić, Miloš, Ćosić, Vrbat, Bektaši, Vinčić (od 89. Lazov), Šugić (od 84. debeljak), Brlečić, Mohač (od 90. Gorgiev)

Trener: Damir Mužek

Igrač utakmice: Borna Vinčić (Vrapče)

Minimalnim porazom od Vrapča Samoborci su uvelike kompromitirali mogućnost ostanka u 3. ligi i slijedeće sezone. Kako u posljednja tri kola slijede dva gostovanja (prvo u Trnju, a na kraju, kada će već možda biti i kasno za promjenu na tablici, kod posljednje Zeline) i samo jedno domaćinstvo (u Hebrangovu dolazi vodeći Dinamo koji može biti mamac za gledatelje, nipošto i za bodove) male su šanse da i dogodine gledamo trećeligaški nogomet. Gotovo svih 90 minuta gledali smo izjednačen nogomet i da je kojim slučajem susret završen podjelom bodova obje momčadi ne bi mogle biti zakinute tim rezultatom. Najzanimljivi događaji zbili su se u posljednjih 15 minuta. Prvo je Brujić iz dvojbene situacije pogodio mrežu Vrapča, ali glavni sudac Pajić na asistenciju pomoćnika zaustavlja kratko slavlje domaćina. Zatim gosti (u 82.) dolaze do gola vrijednog tri boda – Zeman je skrivio jedanesterac kojeg sigurno realizira Vinčić. Samoborci nakon minusa imaju priliku da ostave bod na svojem kontu, ali udarac Hasana završava na okviru vrata Vrapča koje tako uz dosta sreće upisuje pobjedu.

M.M.

Nakon 27. kola vodi Dinamo II sa 63 boda, druga je Dubrava Tim kabel s 56, dok je Samobor na petnaestom mjestu s 24 boda.

 

Natjecateljski vikend za GK Samobor

Pripreme mlade selekcije Hrvatskog karate saveza

Kup Vukovara 2015 – Vukovar, 16. svibnja

3. HNL zapad - 27. kolo Samobor – Vrapče 0:1 (0:0)

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002