25.03.2015.

Gradonačelnik Krešo Beljak primio najbolju sportašicu Grada Samobora

KARATE - Uspjesi u kontinuitetu

Gradonačelnik Krešo Beljak primio najbolju sportašicu Grada Samobora

Povodom osvajanja dvije medalje Ane Lenard na Europskom prvenstvu u karateu održanom u Istanbulu, gradonačelnik Krešo Beljak sa suradnicima svečano je primio ovu najbolju sportašicu Grada Samobora te samoborske članove delegacije Hrvatskog karate saveza u Istnabulu.

Uz čestitke na novim izvrsnim rezultatima i osvojenim medaljama, Samobor je za svoju najbolju sportašicu Anu Lenard izdvojio i novčanu nagradu u iznosu od 17.000 kuna, rekao je gradonačelnik Krešo Beljak te njoj i njenom treneru i klubu poželio još puno sportskih uspjeha.

Ana Lenard, koja je osvojila srebro u kategoriji do 61. kilograma te zlato u borbama s reprezentativnim kolegicama, naglasila je da nije bilo lako doći do tih rezultata te zahvalila na podršci kako svom treneru i samoborskom karate klubu, tako i Gradu Samoboru.

Uz gradonačelnika su Ani Lenard, njenom treneru Davoru Mrzaku te Darku Šimuncu i Davoru Cipeku čestitali i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat te potpredsjednik Samoborskog športskog saveza Drago Marović.

Na čestitkama i podršci Grada samoborskom karateu zahvalili su Darko Šimunec i trener Ane Lenard Davor Mrzak.

D.K.

 
25.03.2015.

Održan ispit za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska

KYOKUSHIN KARATE - Opasali se novim pojasevima

Održan ispit za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska

Proljetni rok ispita za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska održan je 20. i 21. ožujka u sklopu središnjih treninga članova kyokushin karate klubova Fortis Samobor i Domenica Sveta Nedelja. Prvog dana održan je ispit za odrasle pojaseve u Honbu dojou u Samoboru, a ispit za dječje pojaseve održan je drugog dana u sportskoj dvorani OŠ Sveta Nedelja.

Ispitima je obuhvaćena provjera motoričkih sposobnosti i tehnike za pojedine pojaseve te test slobodne borbe sukladno uzrastu i pojasu. Kao i na natjecanjima, djeca borbu na ispitu odrađuju uz punu zaštitnu opremu s kacigama, štitnicima trupa i štitnicima potkoljenica, dok je za odrasle pojaseve zaštitna oprema svedena na nužno potrebnu, a to je kaciga i štitnici potkoljenica za juniore te samo štitnici potkoljenica za seniore.

Ispit za odrasle pojaseve položili su: Tomislav Božić (Fortis), koji je za drugi žuti pojas odradio u kontinuitetu 12 borbi po jednu i pol minutu te Ivan Turčin (Domenica), koji je za drugi zeleni pojas odradio na isti način 20 borbi.

Po 6 borbi u trajanju od jedne minute odradili su Marijan Marić i Dorian Belančić (Fortis) za dječji žuti pojas, a Mihael Ivić (Domenica) odradio je 8 borbi za dječji drugi žuti pojas.

Dječje pojaseve položili su još i: Dominik Tomašković i Boris Turčin (Domenica) te Noa Stupar, Lovro Vrančić, Lana Marić, Filip Smolec, Petar Grgat, Luka Karlovčec, Lara Čerkez, Martin Ložnjak i Ivan Ložnjak (Fortis) za dječji narančasti, Mia Čakanić, Josipa Hriberski, Paula Kunović i Borna Kunović (Domenica) te Lana Urankar i Chiara Vučković (Fortis) za dječji drugi narančasti, Tamara Neralić i Tena Rajki (Domenica) za dječji plavi i Mirko Tišljar (Fortis) za dječji drugi plavi.

Klubovi nove članove upisuju tijekom cijele godine, a raspored treninga potražite na web adresi www.karate-kyokushinkai.hr kao i na FB profilu pod imenom Karate Kyokushinkai Croatia, gdje možete pronaći i albume fotografija s ispita.

Vladimir Sekelj

 
25.03.2015.

Jedinstvena županijska liga – 18. kolo

NOGOMET - TOP i Sava pobjednički

Jedinstvena županijska liga – 18. kolo

Jelačić - TOP 0:1 (0:1)

Torpedirali Jelačića

VUKOVINA – Igralište Jelačića

Gledatelja 100

Sudac: Pajvot (Vrbovec)

Pomoćnici: Jukić (Farkaševac) i Hendak (Tučenik)

Strijelci: 0:1 Žlender(25)

JELAČIĆ: Kruno Šipušić, Matković, Komić, Kovačević, Krešo Šipušić, Sokić, Biljan (od 82. Jurković), Novosel (od 73. Nikšić), Antunović, Rančić, Dumbović

Trener: Nino Matković

TOP: Šaplek, Lisec, T. Fabek, Krnjus, Perić (od 46. Poljanec), Vojnović, P. Fabek, Popović, Dominko (od 85. Holetić – Kralj), Tolić (od 59. Mravunac), Žlender (od 90. Pauković)

Trener: Berislav Gluić

Igrač utakmice: Robert Šaplek (TOP)

Pogled na tablicu sugerirao je lakši posao vodeće momčadi kod posljednjeplasiranog Jelačića, no na kraju gosti slave samo s minimalnih 0:1. „Utopljenici“ iz Vukovine predstavili su se kao solidna momčad kojoj ne pripada zadnje mjesto na tablici pa je tako pune ruke posla imao TOP – ov vratar Šaplek koji je s nekoliko sjajnih obrana sačuvao vlastitu mrežu i zaslužio epitet igrača susreta. Akciju vrijednu tri boda započeo je Vojnović, čiji ubačaj s desne strane glavom posprema Žlender (18 gol u sezoni) iza leđa neodlučnog Šipušića.

M.M.

Sava – Strmec (B) 1:0 (0:0)

Ivanović potopio goste

STRMEC – Igralište SRC Lazina

Gledatelja 150

Sudac: T. Šabić

Pomoćnici: P. Šabić (oba iz Pavlovčana) i Pirša (Donja Zdenčina)

Strijelci: 1:0 Ivanović(65)

SAVA STRMEC: Štefković, Golubović (od 46. Gazilj), Filipović, Kočnar (od 85. F. Ivanović), M. Matošević, Maruna, J. Matošević, Mihelčić, Čakanić, T. Ivanović (od 80. Kruhek), Gavran

Trener: Damir Kovačić

STRMEC BEDENICA: Kosovec, Novački, Gradečki, Bičak, Brnjak (od 76. Dimović), Bedeniković, Roginek, Svornik, Hadaš, Petak, Trčak

Trener: Zdenko Dimović

Igrač utakmice: Mislav Maruna (Sava Strmec)

Domaćini su pobjedom pomogli sebi, ali i vodećem TOP – u koji se sada odmaknuo na 5 bodova od prvih pratitelja, a upravo nas dvoboj momčadi iz Kerestinca i Strmca čeka u idućem kolu. 1:0 je rezultat koji sugerira napetost, ali gosti nisu imali prilike kaznili brojne propuštene prigode momčadi Damira Kovačića. Strmčani su bili neprecizni u završnici, pogađali okvir vrata (Mario Matošević) ili ih je zaustavljao odlični vratar Kosovec. No, u 65. gol vrijedan druge proljetne pobjede donosi Ivanović udarcem iz neposredne blizine.

M.M.

Nakon 18. kola vodi TOP s 36 bodova, drugi je Laduč s 31, dok je Sava (S) na osmom mjestu s 28 bodova.

 

Gradonačelnik Krešo Beljak primio najbolju sportašicu Grada Samobora

Održan ispit za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska

Jedinstvena županijska liga – 18. kolo

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002