14.02.2015.

Najbolji samoborski sportaši, sportski klubovi i djelatnici primili priznanja Grada Samobora za 2014. godinu

NAJBOLJI - To je samoborska sportska krema!

Svečana priredba proglašenja najboljih sportaša, sportskih klubova i djelatnika Grada Samobora u 2014. godini održana je u Sportskoj dvorani Samobor u petak, 13. veljače. Naporan rad i sportski uspjesi, medalje i priznanja koje su naši sportaši tijekom prošle godine donosili s brojnih natjecanja u zemlji i inozemstvu, prepoznati su i od strane gradskih čelnika, Samoborskog športskog saveza i sportskih djelatnika, koji su i ove godine, po 20. puta, uručili priznanja najboljima.

Uz predsjednika Samoborskog športskog saveza Miru Kelečića, koji je, čestitavši nagrađenima i nominiranima, otvorio priredbu, svečanosti proglašenja nazočili su i gradonačelnik Krešo Beljak, njegovi zamjenici Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Branimir Šiljak s pročelnicima gradskih odjela i gradskim vijećnicima, zatim potpredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mario Vlahović, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Zagrebačke županije Vjeran Štublin, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni šport Siniša Krajač, predsjednik Hrvatskog karate saveza, ujedno i glavni tajnik Europske karate federacije i član direktorija Svjetske karate federacije, zamjenik predsjednika Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Željko Kiseljak, zamjenik predsjednika Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Boris Makarun, tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Mario Makarun, te brojni drugi uglednici.

Samoborska sportska krema – nominirani i nagrađeni sportaši i klubovi predstavljeni su kroz kratke, zabavne i duhovite video isječke, da bi potom primili zaslužena priznanja i nagrade. U velikoj konkurenciji, ali sportski i fer, Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, poznati sportaši i predstavnici medija, odlučili su nagrade i priznanja uručiti, po kategorijama, sljedećim sportašima i klubovima:

- najbolji trener – Davor Mrzak (Karate klub Samobor)

- najbolji sportaš veteran – Dragutin Marović (Motocross klub Marović)

- najbolji sportski djelatnik – Milan Garašić (Karate klub Mladost Samobor)

- Ženski rukometni klub Samobor za 40 godina rada i djelovanja

- Brdsko biciklistički klub Šišmiš Samobor za 20 godina rada i djelovanja

- najperspektivnija sportašica do 15 godina – Lorena Štengl (Judo klub Profectus Samobor)

- najperspektivniji sportaš do 15 godina – Dino Šimunec (Karate klub Samobor)

- najperspektivnija momčad do 15 godina - Rukometni klub Rudar 2002/2003

- najuspješnija učenica i učenik – Tina Šmid i Borna Markušić (Školsko športsko društvo Bogumilac, OŠ Bogumila Tonija)

- posebna priznanja za značajna sportska dostignuća – Dora Bortas (Judo klub Samobor) i Košarkaški klub Samobor

- najbolja ženska ekipa – Karate klub Samobor

- najbolja momčad – Rukometni klub Rudar

- najbolji sportaš s invaliditetom – Pavao Jozić (Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Samobor i Sveta Nedelja)

- najbolja sportašica – Ana Lenard (Karate klub Samobor)

- najbolji sportaš – Filip Turk (Brdsko biciklistički klub Šišmiš).

Sjajni mladi glazbenici samoborske Glazbene škole pod vodstvom prof. Gorana Goršea i učenici Marina Rimca iz Osnovne škole Milana Langa svojim udaraljkama dodatno su proširili glas o uspjesima naših sportaša.

U ime nagrađenih zahvalila je europska prvakinja Ana Lenard, a gradonačelnik Beljak potvrdio je da će Grad Samobor uvijek stajati iza svojih sportaša i klubova, koji svojim rezultatima naš grad stavljaju na domaću, europsku i svjetsku sportsku kartu.

M.K.

 
14.02.2015.

Gimnastičarke i gimnastičari u fašničkom ozračju

GIMNASTIKA - Bilo je tu zbilja svega

Gimnastičarke i gimnastičari uživali su u fašničko vrijeme u malo drugačijem treningu nego obično. Sportske su obveze na spravama ovaj puta odradili maskirani u svoje omiljene likove.

Bilo je tu princeza, vještica, mački... Svi su uživali u raznim štafetnim igrama, igri padobranom, a i prošetali crvenim tepihom, na kojem su izabrane najbolje pojedinačne i grupne maske.

M.B.

 

Najbolji samoborski sportaši, sportski klubovi i djelatnici primili priznanja Grada Samobora za 2014. godinu

Gimnastičarke i gimnastičari u fašničkom ozračju

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002