27.01.2015.

Samoborska stolnoteniska liga

STOLNI TENIS - Škvorc ispred Balden Joachim-Dietera

Samoborska stolnoteniska liga

Početkom godine završeno je jesensko prvenstvo Samoborske lige u stolnom tenisu. Šest prijavljenih ekipa igrale su dvokružno i konačni pobjednik lige je Grad Samobor s 22 boda, koji je igrao u sastavu Krunoslav Znika, Martina Glasnović, Juraj Čiček i Stjepan Horvat. Drugo mjesto s 20 bodova osvaja STKI Samobor i Sveta Nedelja, koji su igrali u sastavu Viktor Jozić, Jelena Šikić i Zoran Osrečki. Treća je bila ekipa "Samo treba delati" s 19 bodova u sastvu Renato Kos, Joachim-Dieter Balden, Krešimir Mihaljević, Ivica Matulin, Vid Noršić i Željko Stopić. Četvrti su bili STK Samobor s 11 bodova i boljim međusobnim susretom s "Petim priključkom", a na 6. su mjestu "Škalac instalacije".

U subotu, 24. siječnja, odigran je pojedinačni turnir Samoborske lige. Pobjednik je novi član ekipe "Škalac instalacije" Nenad Škvorc, drugo mjesto je osvojio Ivica Matulin iz ekipe "Samo treba delati", treći je bio Joachim-Dieter Balden iz ekipe "Samo treba delati" i četvrti je bio Vikotor Jozić iz ekipe "STKI Samobor i Sv. Nedelja". Peto mjesto zauzeo je Renato Kos, šesto Tomislav Grgić, sedmo Ivica Šepl i osmo Miro Škalac. U utješnom dijelu prvi je bio Mario Vlahović, drugi Vid Noršić, treći Željko Stopić i četvrti Juraj Čiček.

K.Z.

FOTO: Ekipa "Samo treba delati"

 
27.01.2015.

SENIORI – A2 LIGA – 14. kolo Zapad – Samobor 84:80 (43:42) (17:24, 26:18, 15:21, 26:17)

KOŠARKA - Vodstvo se pomalo istolpilo

SENIORI – A2 LIGA – 14. kolo
Zapad – Samobor  84:80 (43:42) (17:24, 26:18, 15:21, 26:17)

SAMOBOR: Levanić B. 4, Vranić, Gionechetti 12, Pavičić 7, Šilobod 1, Levanić M. 11, Nakić 9, Baričević 13, Belamarić 2, Gašparac 21, Imbert; Trener: Josip Vlah

ZAPAD: Delić, Jelinić 12, Mandić 8, Markočić 3, Begić 2, Čar 16, Gogić 7, Čolak 13, Primorac 11, Kralj 4, Jagnjić 8; Trener: P. Poredoš

Košarkaši Samobora u 14. kolu lige izgubili su na gostujućem terenu od ekipe Zapada iz Zagreba s rezultatom 84:80. Dobar početak Samoboraca i vodstvo od desetak koševa postepeno se topilo, da bi u zadnjoj sekundi prvog poluvremena domaćini tricom došli do prvog vodstva na utakmici 43:42.

Drugo poluvrijeme igra se uglavnom u egalu, da bi Samoborci posljednju šansu za pobjedu prokockali u posljednjoj minuti kod koša zaostatka, tako da u kontranapadu nespretno gube 18 po redu loptu na utakmici dodavajući si u noge, što domaćini kažnjavaju lakim poentiranjem iz kontranapada.

Još je do kraja bilo prilike za tri brzinske trice, ali nažalost bez ijednog ubačaja, tako da je koncentriranijim domaćinima u završnici zasluženo pripala pobjeda.

Kod Samoboraca najučinkovitiji je bio Gašparac s 21 košem, a kod Zapada Čar sa 16 koševa.

T.I.

 
27.01.2015.

KADETI – 3. HRL – 13. kolo Samobor – Pešća Cedevita 40:64 (27:31) (12:19, 15:12, 7:11, 6:22)

KOŠARKA - Na kraju ipak pokleknuli

SAMOBOR II: Stanić 11, Jelić 4, Čakanić, Peloza, Mišić 11, Pecić 2, Kontak 4, Alilović 8, Kupres. Trener: Marin Sedlar.

PEŠĆA CEDEVITA: Radman, Kapetanović 2, Rušec 12, Bogošić 8, Bokulić 10, Šarić 2, Dokmanović 6, Šantić 18, Pristarec, Nikšić 2, Lušić 4, Kolarec. Trener: Zatezalo

U 13. kolu 3. HRL kadeta Samoborci su na domaćem terenu izgubili od ekipe kadeta Pešća Cedevita s rezultatom 40:64. Tri četvrtine ravnopravno su se Samoborci nosili s gostima, da bi u par minuta zadnje četvrtine gosti serijom koševa otišli na nedostižnih dvadeset koševa prednosti i na kraju zasluženu pobjedu.

Kod Samoboraca istakli su se Stanić i Mišić, oba s po 11 ubačenih koševa.

Kod Pešća Cedevite najučinkovitiji je bio Šantić s 18 koševa.

T.I.

 
27.01.2015.

VETERANI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 5. kolo Samobor – Ivanić 71:76 (39:33) (23:20, 16:13, 18:15, 14:28)

KOŠARKA - Protiv zone zakazao šut

SAMOBOR: Župančić 19, Klupač, Bujanić 8, Sedlar 9, Džimbeg, Pavlović 7, Škiljan 6, Mustafić 20, Antunović 2, Zadro; Trener: Krešimir Klupač

IVANIĆ: Kalinić 1, Mihinec 2, Dasović 5, Đura 18, Mužina 2, Novaković 24, Rac 2, Turkalj 6, Bertović, Smitchner 4, Tišljer 12

Veterani Samobora u 5. kolu lige izgubili su na domaćem terenu od ekipe veterana Ivanića s rezultatom 71:76. Tri četvrtine dobre igre veterana Samobora i svaku su dobili s tri koša razlike. Ali, u zadnjoj protiv zone gostiju potpuno je zakazao šut, a obrana je postala potpuno porozna, tako da na kraju gosti dobivaju tu četvrtinu s visokih 28:14 i zasluženo slave pobjedu.

Kod Samoboraca najučinkovitiji su bili Mustafić s 20 i Župančić s 19 koševa.

Kod Ivanića najučinkovitiji su bili Novaković s 24 i Đura s 18 koševa.

T.I.

 
27.01.2015.

KOŠARKA - NAJAVE

KOŠARKA - Juniori protiv Cibone

JUNIORI – 1. HRL – 8. kolo

Samobor - Cibona

Utorak, 27. siječnja. u 20,50

SD Samobor u Samoboru

KADETI – 1. HRL – 13. kolo

Samobor - Sisak

Srijeda, 28. siječnja, u 21,10

SD Samobor u Samoboru

 
27.01.2015.

Izvanredna izborna Skupština nogometnog kluba Zrinski - Farkaševec

SKUPŠTINE - Predsjednik Milječki, direktor Vlahović

25. siječnja održana je izvanredna izborna Skupština nogometnog kluba Zrinski - Farkaševec.

Nakon uvodnog odabira radnih tijela Skupštine, predsjednik Željko Radovanić podnio je izvješće o izvršenju sportskog programa te cjelokupne prošlogodišnje plasmane i uspjehe ocijenio kao vrlo dobrim. Naglasio je također kako se uspjesi kluba ne zbrajaju samo po osvojenim turnirima ili zauzetim mjestima na tablici na kraju sezona, već i po značajnom povećanju broja djece u omladinskom pogonu, financijskoj stabilnosti te uspješnoj organizaciji turnira mlađih i starijih pionira, a i suorganizaciji jednog od najvećih regionalnih turnira "Dječji nogomet", koji se sad već tradicionalno održava sredinom lipnja u Farkaševcu.

Tajnik Mladen Vlahović podnio je financijsko izvješće kluba u kojem je isto tako potvrdio kako klub nema niti jedne kune duga prema bilo kojem treneru, sucu, delegatu ili dobavljačima. Usput je i objasnio razloge današnje izvanredne izborne Skupštine te ostavke koje su podnijeli on i predsjednik. Rekao je kako mu je jako drago da se skupila nova, mlada snaga koja želi preuzeti odgovornosti i voditi ovaj klub, klub koji ima lijepu prošlost i sadašnjost, a uz njih i zagarantiranu budućnost.

Tajnik, koji je svoju dužnost obavljao volonterski od nastanka Zrinskog, a i još 10-ak godina prije u NK Ogranku, prisjetio se i početaka kluba te je, kao i uvijek, zahvalio dugogodišnjem predsjedniku Boži Jurkoviću koji je digao klub na puno višu razinu, kao i Jurici Lastovčiću, Dragutinu Prešnjaku i ostalim ljudima koji su od samih početaka bili zajedno s njim.

Ova ostavka i njega i predsjednika nikako ne znači odlazak iz kluba zauvijek, jer čovjek jednostavno nakon toliko godina dođe do trenutka kada mora napraviti korak unazad i malo predahnuti, rekao je Vlahović i naglasio kako će uvijek biti na usluzi novoj upravi kluba te pomoći ukoliko će biti u mogućnosti. Na kraju je svima zaželio puno sreće i još se jedanput zahvalio svim dosadašnjim suradnicima u Nogometnom klubu Zrinski.

U ime Nadzornog odbora kluba obratio se Antun Babojelić, koji je rekao kako je Nadzorni odbor održao sjednicu prije ove Skupštine te se pregledom poslovanja ustanovilo da je vođenje knjiga bilo u skladu sa zakonom, da su sredstava trošena namjenski i da su izvješća u roku dostavljena nadležnim institucijama te da nisu uočene nikakve nepravilnosti.

Sva izvješća jednoglasno su usvojena od strane članova Skupštine.

Nakon razrješenja predsjednika i tajnika te obraćanja kandidacijske komisije, a potom i provođenja samih izbora, izglasana su sljedeća tijela kluba: Disciplinska komisija - Branko Černauš, Ivan Radek i Marko Jagodić, Nadzorni odbor - Robert Horvat, Krešo Radovanić i Mladen Vlahović, Izvršni odbor - Miljenko Radovanić, Alen Marković, Dubravko Vlahović, Siniša Vučković, Srećko Mogulić i Željko Radovanić, direktor kluba - Mario Vlahović, potpredsjednici kluba - Robert Kirin i Petar Gundić i predsjednik kluba - Juraj Milječki.

Prijedlozi prema Izvršnom odboru, koji će se uskoro sastati, bit će i da novi tajnik kluba bude Krešimir Belak, sportski direktor Ivan Koletić, a blagajnik Dragutin Prešnjak.

Željko Radovanić čestitao je svim izabranima te zaželio dobru suradnju i puno sportskog uspjeha.

Novi direktor kluba Mario Vlahović objasnio je i promjene u Zakonu o udrugama te rekao kako je zbog toga danas na dnevnom redu i donošenje novog Statuta kluba kojeg se moralo uskladiti po tom zakonu. Sukladno Statutu i ovoj Skupštini, mijenjaju se i osobe ovlaštene za zastupanje pa je i taj prijedlog bio pred članovima Skupštine. Oba prijedloga jednoglasno su prihvaćena.

Plan rada za 2015. godinu iznio je novi predsjednik Juraj Milječki, koji se prije njegovog iznošenja morao zahvaliti u ime svih izabranih na povjerenju koje im je dano da vode ovaj klub. Zahvalio je svim dosadašnjim predsjednicima i ljudima koji su svojim radom, trudom i zalaganjem dignuli ovaj klub i svake ga godine samo dodatno poboljšavali, čime su stvorili uvjete treniranja kakve nemaju mnogi klubovi iz puno viših rangova natjecanja. Tim ljudima svakako će se na adekvatan način zahvaliti ove godine povodom proslave 20. godišnjice kluba.

Rekao je i kako je postati predsjednik ovog nogometnog kluba velika čast, no još je veća obveza, a puno je lakše kada zna da će cijelo dosadašnje vodstvo ostati članovi pojedinih tijela kluba, pojačani za nove mlade snage koji su jednako željni da taj klub funkcionira i svakim danom radi sve bolje, naravno sve za boljitak ponajprije djece koja tu svakodnevno treniraju, igraju se i odrastaju.

Velik dio plana posvećen je radu s mlađim selekcijama kluba, gdje je želja još poboljšati uvjete treniranja, organizaciju i sudjelovanje na turnirima, školovanje novih trenera te bolja promidžba nogometne škole putem interneta i ostalih medija.

Što se tiče tehničkih radova plan je urediti veliku salu i teretanu, sanirati ogradu i tribine, riješiti problem pada napona zbog kojeg se stvara problem s reflektorima te započeti pregovore oko uvjeta i načina sanacije krovišta sportskog centra.

Plan je dosta opširan, ali i realan, što su potvrdili i prisutni gosti.

Prvi se obratio potpredsjednik Nogometnog središta Samobor Vladimir Tuweg, koji je rekao kako nije siguran kako da pozdravi ovu Skupštinu, da li kao "sportski prijatelji" ili "draga familijo", jer toliko je već godina proveo ovdje kao igrač, trener i sportski djelatnik da ih sve smatra jednom velikom familijom. Nakon kratkih financijskih objašnjenja zahvalio je na radu dosadašnjoj upravi kluba na svemu što su učinili, čestitao je novoizabranom vodstvu te im zaželio sreću u radu.

Marijan Kižlin pozdravio je prisutne u ime gradonačelnika Kreše Beljaka, osvrnuo se na prošlost kluba, ali i plan rada za budućnost, rekao kako je do sada komunikacija i suradnja Grada i kluba bila na visokoj razini, a i siguran je da će nova uprava nastaviti u tom tonu. Također je rekao kako je ova smjena uprave jedna od rijetkih koje se odvijaju na takav način, jer svjedoci smo da ona obično dolazi nakon što klubovi zapadnu u financijske dubioze ili sportske neuspjehe, no ova je samo iz interesa sportskog napretka, na čemu svim prisutnima još jednom iskreno čestita.

Milan Kolman obratio se u ime Mjesnog odbora Hrastina, ali i ostalih okolnih mjesnih odbora. Izrazito je naglasio važnost Nogometnog kluba Zrinski za cijeli nizinski dio Samobora i tim povodom čestitao dosadašnjem vodstvu na njegovom održavanju i odličnom funkcioniranju. Osvrnuo se i na nelogičnosti HNS-a po kojima manji klubovi s više djece imaju i veća davanja te ih se na taj način izjednačava s velikim klubovima. Trebalo bi biti obrnuto, trebalo bi poticati klubove u kojima se dobro radi i u kojima djeca radosno dolaze po dodatne sate tjelesne i zdravstvene kulture, jer u školi imaju samo dva sata tjedno, što je izrazito premalo. Spomenuo je i sve intenzivnije pregovore oko izgradnje nove škole i sportske dvorane u Farkaševcu te naglasio važnost tog projekta.

Na kraju se obratio i predsjednik udruge "Dječji nogomet", s kojom je do sada NK Zrinski imao odlučnu suradnju u organizaciji jednog od najvećih regionalnih turnira za mlađe uzraste, a koji je zaželio da se takva suradnja nastavi i s novom upravom te da traje još dugi niz godina.

S.S.

 

Samoborska stolnoteniska liga

SENIORI – A2 LIGA – 14. kolo Zapad – Samobor 84:80 (43:42) (17:24, 26:18, 15:21, 26:17)

KADETI – 3. HRL – 13. kolo Samobor – Pešća Cedevita 40:64 (27:31) (12:19, 15:12, 7:11, 6:22)

VETERANI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 5. kolo Samobor – Ivanić 71:76 (39:33) (23:20, 16:13, 18:15, 14:28)

KOŠARKA - NAJAVE

Izvanredna izborna Skupština nogometnog kluba Zrinski - Farkaševec

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002