26.01.2015.

Održana 3. Skupština Sportske zajednice grada Svete Nedelje

SKUPŠTINE - 2.100.000 kn za sport

Održana 3. Skupština Sportske zajednice grada Svete Nedelje

Kratka, ali sadržajna, 3. po redu Skupština SZGSVN dala je uvid u sredstva i raspodjelu istih s osnove proračunskih vrijednosti za financiranje sporta u 2015. godini. Značajno je da sredstva za organiziranu sportsku djelatnost, kao i funkcioniranje klubova i udruga, nisu, za razliku od ostalih sredina, smanjivana.

- Sada smo u mogućnosti da pratimo bez smanjivanja sredstava naš sport i naše klubove - rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin. Pred nama su još veliki zadaci, a svima nam je u interesu da naš sport i naši sportaši i nadalje bivaju prepoznati po svojim kvalitetnim sportskim dosezima. Kako će biti nadalje teško je reći, ali za ovu 2015. godinu osigurali smo sredstva za nesmetan rad i djelovanje klubova s našeg područja.

Prahin je govorio i o skorom završetku sportske dvorane u Rakitju, koja bi svoja vrata trebala otvoriti u intervalu između 15. ožujka i 1. travnja. Tim objektom riješit će se zaista velik problem sportaša koji djeluju u tzv. dvoranskim sportovima.

O raspodjeli sredstava klubovima govorio je predsjednik SZGSVN Zoran Žitković, koji je naglasio da će sredstva iz proračuna Grada usmjerena prema zajednici uskoro biti u predviđenom dijelu doznačena i sportskim sredinama. Racionalizacija trošenja sredstava nameće se kao imperativ, jer ostaje ipak pitanje što bliska budućnost, konkretno 2016. godina, donosi. Zamjenik gradonačelnika Damir Halužan istaknuo je i pozitivan stav članova Gradskog vijeća, koji su u nimalo lakim okolnostima shvatili značaj sporta za ovu sredinu te jednoglasno donijeli odluku da sredstva sportu ne smanjuju. Kako je rekao Halužan, vjeruje se u još značajnije rezultate tijekom 2015. godine, koji će pridonijeti dodatnoj prepoznatljivosti Grada Svete Nedelje. Iako je sigurno da nisu raspodjelom svi bili u konačnici zadovoljni, raspodjela previđenih sredstava za ovu godinu bila je prihvaćena jednoglasno. Na kraju su skupštinari bili obaviješteni da će se svečanost proglašenja najboljih u sportu na području Svete Nedelje održati u petak, 13. veljače, u dvorani Društvenog doma u Strmcu s početkom u 19 sati.

F.S.G.

 
26.01.2015.

WKF Premier liga - Open Paris

KARATE - Ana Lenard osvojila broncu

WKF Premier liga - Open Paris

Nakon što je izgubila u prvom kolu od Italijanke, Ana je u repasažu redom nanizala Azerbajdžanku, Francuskinju, Slovenku i za 3. mjesto Belgijanku...

Potrebno je spomenuti da je u Parizu sudjelujovalo 929 sportašica i sportaša iz 68 zemalja cijelog svijeta.

T.I.

 
26.01.2015.

4. Grand Prix Međimurja – Nedelišće, 24. siječnja

KARATE - Samoborska žetva medalja

4. Grand Prix Međimurja – Nedelišće, 24. siječnja

U subotu, 24. siječnja, u Sportskom centru Aton u Nedelišću održan je 4. Grand Prix Međimurja, na kojem je nastavljen uspješan početak natjecateljske sezone Karate kluba Samobor.

Natjecanje je okupilo najveći broj mladih karateka koji se pripremaju za Prvenstvo Hrvatske za mlađe učenike, učenike te mlađe kadete, koje se održava sredinom ožujka u Zagrebu.

Samoborskim mladim snagama to je bio drugi turnir u sklopu niza natjecanja koji ih očekuju narednih tjedana. Prikazanim u Nedelišću treneri mogu biti itekako zadovoljni, jer osim osvojenog velikog broja medalja mladi Samoborci su prikazali i odličan karate.

Najuspješnija je bila Paula Šogorić, osvojivši zlatna odličja u kategoriji učenica preko 40 kg i mlađih kadetkinja do 45 kg.

Dino Šimunec osvojio je zlato u kategoriji učenika do 38 kg i broncu u kategoriji mlađih kadeta do 41 kg. Dario Szel je u kategoriji učenika do 38 kg osvojio brončano odličje.

Ugodno je iznenadio Mislav Blažeković, osvojivši dva srebra, u kategoriji učenika do 30 kg i mlađih kadeta do 36 kg.

Zlatna odličja osvojili su i Kruno Fadljević u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg te Magdalena Šuflaj u kategoriji mlađih kadetkinja do 40 kg.

Nika Medved osvojila je srebro u kategoriji mlađih kadetkinja preko 55 kg kao i Jurica Runtas u kategoriji mlađih kadeta do 45 kg.

Uspješni su bili i Dražen Šarić u kategoriji mlađih kadeta do 41 kg te Petar Jednar u kategoriji mlađih kadeta do 45 kg s osvojenim brončanim medaljama.

T.I.

 

Održana 3. Skupština Sportske zajednice grada Svete Nedelje

WKF Premier liga - Open Paris

4. Grand Prix Međimurja – Nedelišće, 24. siječnja

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002