19.01.2015.

24. Grand Prix Croatia 2015. - Samobor; 17. i 18. siječnja

KARATE - Organizacija na svjetskoj razini

U Samoboru je 17. i 18. siječnja održan 24. po redu tradicionalni karate turnir Grand Prix Croatia, pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor. Suorganizator je, kao i svake godine do sada, Hrvatski karate savez. Sponzori ovog velebnog međunarodnog natjecanja su tvrtka Anindol, Funda d.o.o. iz Zaprešića, Pride, Zvijezda, Perfa, Pipo Čakovec, Croatia kontrola, Auto Kantoci te Fitness klub Samobor. Medijski pokrovitelji su Sportske novosti, Radio Samobor, CRO Ring, Glasnik Samobora i Svete Nedelje i portal Karate News.

Prvog dana na tatamijima samoborske sportske dvorane nastupilo je rekordnih 823 sportašica i sportaša iz 206 klubova i nacionalnih selekcija iz 23 države (Hrvatska, Azerbajdžan, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Belgija, Češka, Danska, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Izrael, Italija, Kosovo, Latvija, Makedonija, Crna Gora, Nizozemska, Poljska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Švedska).

Prvenstveni cilj organizatora turnira je da se najboljim karatistima ove regije i šire (kadeti, juniori, ml. seniori) osiguraju što bolji kontrolni mečevi i što kvalitetnija provjera forme pred europsko prvenstvo, koje će održati u Švicarskoj od 6. do 8. veljače 2015., a seniorima je natjecanje poslužilo kao dobar natjecateljski uvod u podizanje forme pred nadolazeće prvenstvo Europe, koje se održava sredinom ožujka u Istanbulu.

Turnir je ove godine bio na kvalitativnoj i kvantitatvnoj najvišoj razini u svim uzrasnim kategorijama, a vrlo je oštra konkurencija bila kod seniora, koji su se nadmetali za atraktivne novčane nagrade.

U ovoj konkurenciji je nastupilo 43 vrhunskih natjecatelja, među kojima je bilo niz aktualnih i bivših medaljaša s najviših svjetskih i europskih smotri. Na “vrućem” samoborskom tatamiju bilo je mnoštvo odličnih i atraktivnih mečeva, koji su podigli atmosferu na prepunim tribinama nove sportske dvorane.

Organizator turnira dodijelio je vrijedne nagrade za najuspješnije seniore u otvorenoj kategoriji, a prvo mjesto i 2.000 EUR-a osvojio je atraktivni srčani borac iz Latvije Ruslan Sadikov. Iznenađenje dana je priredio mladi slovački reprezentativac Matuš Lieskovski, koji je osvojio drugo mjesto, nagradu od 500 EUR-a te sedmodnevni aranžman u apartmanima Funda na Šolti. Treće mjesto i nagradu od 500 EUR-a osvojio je Admir Zukan iz Bosne i Hercegovine, dok je četvrto mjesto pripalo također bosanskohercegovačkom reprezentativcu Harisu Sujkoviću, kome je pripala nagrada od 250 EUR-a.

Drugi dan međunarodnog karate turnira Grand Prix Croatia bio je rezerviran za nastup natjecatelja u katama u konkurenciji djece, kadeta, juniora, mlađih seniora, seniora i sportaša s invaliditetom te u borbama za mlađe uzrasne kategorije (10-14 godina). U nedjelju je nastupilo ukupno 879 sportašica i sportaša, od kojih 438 u konkurenciji kata, dok je 441 njih nastupilo u borbama. Ove godine je konkurencija u mlađim kategorijama bila vrlo jaka, a na postolja su se uspinjali samo najbolji među najboljima, što i nije bilo nimalo lagano, jer su kategorije bile dobrano ispunjene kvalitetnim mladim natjecateljima.

Vrlo dojmljiv i emotivan nastup imali su sportaši s invaliditetom, koji su nastupili u tri kategorije: osobe u invalidskim kolicima, osobe s mentalnim poremećajem te slabovidne i slijepe osobe. Ove godine je organizator turnira podignuo stepenicu u organizacijskom smislu na još višu razinu, iako je prevelik broj prijavljenih natjecatelja učinio svoje. Druge godine učinit će se određeni organizacijski pomaci, ali i znatno limitirati broj prijava, s obzirom da premalena dvorana ne dopušta bolju organizaciju.

REZULTATI KARATE KLUBA SAMOBOR

Učenici - borbe do 38 kg:

3. mjesto: Dario Szel i Dino Šimunec

Učenice - borbe preko 40 kg:

3. mjesto: Paula Šogorić

Mlađe seniorke preko 68 kg:

3. mjesto: Kaja Budić

Kate pojedinačno učenice:

3. mjesto: Nika Jelen

Kate ekipno ml. učenice:

3. mjesto Samobor – Ema Nerovčić, Lara Krvavica, Iskra Majsec

Kate ekipno ml.učenici:

3. mjesto Samobor – Jan Katanec, Bruno Dragaš, Ivan Franceković

Kate ekipno učenici:

3. mjesto Samobor 1 – Ivan Terihaj, Dino Šimunec, Dario Szel

3. mjesto Samobor 2 – Fran Škvorc, Kristijan Crnić, Luka Zadro

Kate ekipno ml. kadeti:

3. mjesto Samobor: Damjan Nenadić, Kruno Fadljević, Dino Šimunec

U borbi za 3. mjesto su izgubili Ivan Terihaj, Nika Medved, Borna Bulat i Iskra Majsec, koji su osvojili 5. mjesto.

T.I.

 
19.01.2015.

4. redovita i izborna skupština BBK Krpelj

BICIKLIZAM - Budućnost je svijetla

4. redovita i izborna skupština BBK Krpelj

U petak, 16. siječnja, u dvorani Doma umirovljenika održana je 4. redovita i ujedno izborna skupština BBK Krpelj. U dvorani se okupilo 45 uzvanika, članova i gostiju kluba. Predstavljena su financijska izvješća i rezultati kluba u 2014. godini, gdje su glavne smjernice bile sudjelovanje na natjecanjima, uređenje biciklarnika i javno djelovanje. Uz ostvarene rezultate na maratonima i biciklističkim usponima u muškoj i ženskoj kategoriji, predstavljen je rad biciklarnika te njegova dostupunost građanstvu za vrijeme sezone.

Biciklarnik je volonterska radionica gdje si građani mogu besplatno podesiti bicikl uz stručan savjet i potreban alat.

Također, klub je u travnju organizirao predavanje za građanstvo u GKS "Biciklima na ZOI Soči", koje je okupilo preko stotinjak zainteresiranih. Sudjelovao je i na smotri ZTKGS, gdje je predstavio svoj rad i djelovanje mladima. Organizator je četvrte po redu "Occupy" brdske biciklijade, organizirane u rujnu 2014., gdje je do Slanog dola doveo preko 60 biciklista iz Samobora i okolice.

Nakon izvještajnog djela prikazana je povijest kluba koji neslužbeno djeluje još od 2008. godine. Klub su službeno 1. siječnja 2011. osnovali Željko Vlahović, Ivan Bošković i Hrvoje Vešligaj.

Od tadašnja 3 člana - osnivača klub danas trenutno broji 43 člana te ima osigurana financijska sredstva i klupske prostorije. Nakon osvrta razriješeno je trenutno vodstvo te izabrano novo.

Dužnost upravljanja klubom sljedeće 4 godine će i dalje zadržati Hrvoje Vešligaj, uz Kristijana Runtasa i Ivicu Benčića kao članove Izvršnog odbora.

Predstavljene su smjernice kluba za novo mandatno razdoblje, kao i plan rada za 2015., gdje je fokus na natjecateljski dio. Planiraju licencirati 3 vozača u ovoj sezoni: Petru Runtas u ženskoj te Ivana Kovačića i Zvonka Žibrata u muškoj kategoriji.

U svečanom dijelu skupštine podijeljene su i zahvalnice za poseban rad i rezultate za razdoblje 2011.-2014.: Petra Runtas – najbolji rezultati u natjecanjima (žene), Ivan Kovačić - najbolji rezultati u natjecanjima (muški), Kristian Runtas – najmarljivije ruke biciklarnika i Tomislav Barbić – najviše prijeđenih klupskih kilometara.

Na kraju skupštine od gostiju okupljenima su se obratili Ivan Vlainić - predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić - Samoborski športski savez te članovi susjednih biciklističkih klubova BK Bumbar i BBK Šišmiš. Zaželjeli su uspješan budući rad novom (starom) vodstvu, uz još više rezultata i sportskih aktivnosti u tekućoj godini. Hrvoje Vešligaj je ujedno, za 1. svibanj 2015. najavio prvu Occupy biciklijadu, u suradnji s PK Scout. Bicikijada će krenuti iz Samobora, gdje se planira okupiti preko stotinjak biciklista, te krenuti u smjeru Koretića, gdje će biti organizirano druženje.

H.V.

 
19.01.2015.

6. turnir u povodu blagdana svete Anastazije 2015.

STOLNI TENIS - Interesantne borbe

6. turnir u povodu blagdana svete Anastazije 2015.

U Samoboru je 16. siječnja odigran 6. turnir u stolnom tenisu u povodu blagdana svete Anastazije. Nastupili su igrači iz Dobove, Brežica, Zaprešića i Samobora.

Nakon interesantnih borbi igrači iz Slovenije su bili najuspješniji, tako da je prvo mjesto osvojio Damir Škerl, drugi je bio Miha Peterlinc, a treći su bili Samoborci Stanislav Pavlić i Krunoslav Znika.

Utješno, prva je bila Jasna Šinko, a drugi Marijan Lehpamer.

T.I.

 

24. Grand Prix Croatia 2015. - Samobor; 17. i 18. siječnja

4. redovita i izborna skupština BBK Krpelj

6. turnir u povodu blagdana svete Anastazije 2015.

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002