23.12.2014.

Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore – Rijeka, 20. i 21. prosinca

KARATE - Samoborke ekipne prvakinje

U subotu i nedjelju u velikoj sportskoj dvorani na riječkom Zametu održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore u katama i borbama, u katama za kadete i juniore te ekipno prvenstvo u borbama za kadete, juniore i seniore.

Najveći uspjeh napravile su seniorke u sastavu Ana i Maja Lenard, Silvija Buzaljko i Zrinka Pezer, koje su nadmoćno osvojile ekipnu titulu prvakinja Hrvatske. U finalnom meču su svladale vrlo jake Opatijke, koje su prošle godine bile prvakinje i bile bolje od naših cura u polufinalnom srazu.

Ovo je bila “osveta” za prošlogodišnji poraz, a samim time i puno slađa pobjeda, naročito kada se zna da su u sastavu Opatije bile dvije standardne trofejne i vrlo uspješne reprezentativke Azra Saleš i Ivona Tubić.

U svakom slučaju, Samoborke su ovaj puta bile više spremne i raspoložene te potpuno zaluženo osvojile prestižnu ekipnu seniorsku titulu.

Kadeti u sastavu Igor Beketić, Toni Vuković i Ian Baždar domogao se brončane ekipne medalje, a falilo je samo malo sreće da medalja bude višeg sjaja. No, i ovaj rezultat je pokazatelj visoke kvalitete mladih samoborskih snaga.

Korak do medalje bila je druga kadetska ekipa u sastavu Dorijan Romić, Leonard Šogorić i Lyon Nenadić, ali, nažalost, izgubljena je bronca u vrlo napetom meču nakon neriješenog ishoda u regularnom dijelu meča.

U konkurenciji kadetkinja u katama mlada samoborska "lavica" Lucija Gečević s tri pobjede i jednim porazom osvaja brončano odličje te potvrđuje svoju ekstra klasu. Luciji je ovo bio debi u kadetskoj konkurenciji, jer je tek prije par dana osvarila pravo nastupa u toj konkurenciji.

Do bronce su stigli i Silvija Buzaljko u konkurenciji mlađih seniorki do 68 kg te Zrin Pezer u konkurenciji mlađih seniora do 67 kg. I Silvija i Zrin imaju potencijal za bolji plasman, iako je osvajanje državne medalje velik i značajan rezultat.

S ovih pet državnih medalja na kraju godine zbir državnih medalja koje su osvojili karateke Karate kluba Samobor popeo se na 25, a kada se tome pridodaju sve medalje i vrhunski rezultati ostvareni na nizu međunarodnih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu, 2014. godina će se pamtiti kao jedna od najuspješnijih.

Zlato Ane Lenard na prvenstvu Europe u svibnju ostat će zauvijek zabilježeno kao najveći doseg samoborskog sporta u povijesti.

S.S.

Bronca za Dijanu Ćosić

Dijana Ćosić, članica Karate kluba Bregana, osvojila je brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske u kategoriji mlađih seniorki do 55 kg. Iako je bila glavna favoritkinja za najviši plasman, zbog trenutka nepažnje u polufinalnom susretu, Dijana je propustila priliku da ponovi prošlogodišnji uspjeh kada je osvojila prvo mjesto. Na kraju je ipak našla dovoljno koncentracije i uspješno odradila meč za brončanu medalju.

U istoj kategoriji (ml. seniorke do 55 kg) vrlo dobar nastup imala je i Marina Bratanić. Izborila je polufinale, u kojem je nakon neriješenog rezultata izgubila u produžetku na "zlatni bod". U meču za broncu je tijesno poražena.

U kategoriji mlađih seniora do 75 kg Leon Kovačić je također zaustavljen minimalnim porazom u meču za brončano odličje.

 
23.12.2014.

SENIORI – KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA – kolo: II. dio – II. krug Samobor – Alkar 63:97 (29:47) (10:26, 19:21, 18:27, 16:23)

KOŠARKA - Stekli veliko iskustvo

SENIORI – KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA – kolo: II. dio – II. krug
Samobor – Alkar  63:97 (29:47) (10:26, 19:21, 18:27, 16:23)

SAMOBOR: Vranić 2, Gionechetti 11, Gašparac 18, Imbert 4, Levanić 2, Nakić 11, Pavičić, Belamarić 4, Baričević 11, Sladić; Trener: Josip Vlah

Alkar: Bilić 10, Boban Josip 2, Bilandžić 2, Modrić M. 9, Modrić S. 4, Vitali 28, Boban Jure, Gaurina 17, Svalina 2, Perajica 8, Kanaet 15; Trener: D. Milačić

U II. dijelu II. kruga takmičenja Kupa Krešimira Ćosića seniori Samobora izgubili su na domaćem terenu od drugoplasirane ekipe A1 lige KK Alkara iz Sinja s rezultatom 63:97. Početna taktika gostiju "gurni ili udari koga stigneš", tako da nije bilo Samoborca koji nije završio na podu bar jednom ili natučenog nosa, uvelike se isplatila pa rješavaju prvu četvrtinu s plus 16 razlike. Ipak, Samoborci nenavikli na takvu grubu igru nisu uzvratili istom mjerom, već boljom igrom u drugoj četvrtini, koja je bila ravnopravna. U nastavku gosti fizički spremniji pretrčali su Samoborce, koji na kraju igraju pomireni s porazom s rezervama, tako da gosti na kraju uvjerljivo slave te u četvrtfinalu očekuju KK Cibonu na domaćem terenu, dok Samoborcima ova utakmica ostaje kao jedno veliko iskustvo za sljedeće slične prilike.

Kod Samoboraca najučinkovitiji je bio Gašparac s 18 koševa.

Kod Alkara najbolji je bio Vitali s 28 koševa.

T.I.

 
23.12.2014.

Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska

KYOKUSHIN - Priznanja za uspješan rad

Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska

Završena je još jedna sadržajna i vrlo uspješna godina za Kyokushin karate klubove Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor, članove hrvatskog ogranka međunarodne IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije. Natjecatelji su tako u 2014. u svojstvu reprezentativaca Hrvatskog kyokushinkai saveza nastupili na ukupno 6 inozemnih turnira (Zemplen kup u Mađarskoj, Zlatni prsten Rusije, IFK Srbija Open, Austrija Open, BiH Open i IKO Matsushima Srbija Open). Nastupili su također i na 4 domaća turnira (Kup Domenice, Kup grada Siska, Kup grada Zaprešića i Otvoreno prvenstvo Hrvatske).

Treba posebno istaknuti ovogodišnji 11. kup Domenice, turnir u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza, domaćin koga je svetonedeljski klub Domenica i koji je ove godine okupio 270 natjecatelja iz 12 zemalja.

Uz redovite treninge održane su i zimske pripreme u Topuskom te ljetne u Zadru i u Bad Hersfeldu u Njemačkoj, a članovi Domenice i Fortisa imali su priliku položiti ispite za više pojaseve kroz tri ispitna roka. Posljednji ovogodišnji ispitni rok za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska održan je 20. prosinca u sportskoj dvorani OŠ Sveta Nedelja.

Ispit je održan u dva dijela, gdje su u prvom dijelu ispitu pristupili kandidati za 10. i 9. dječji kyu, a u drugom dijelu održan je ispit za kandidate od 8. do 6. dječjeg kyu-a.

Međuvrijeme je iskorišteno za predstavljanje najuspješnijih natjecatelja u 2014. godini, a prigodne nagrade za svoje ovogodišnje uspjehe, primili su Gabriela Suša (Fortis) – 6 zlata i 1 srebro s 5 turnira (kate i borbe), Dominik Stanić (Fortis) – 4 zlata sa 4 turnira (borbe), Tomislav Božić (Fortis) – 3 zlata s 5 turnira (borbe), Ivan Turčin (Domenica) – 1 zlato i 2 srebra sa 4 turnira (borbe), Lovro Mihelić (Fortis) – 1 zlato, 1 bronca i 2 četvrta mjesta sa 6 turnira (kate i borbe), Tin Janko Stanić (Fortis) – 1 srebro, 3 bronce i 2 četvrta mjesta sa 7 turnira (borbe).

Više o radu Kyokushin karate klubova Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor može se saznati na www.karate-kyokushinkai.hr kao i na FB profilu Karate Kyokushinkai Croatia.

Svim sportašima gradova Svete Nedelje i Samobora te svim ljudima dobre volje želimo blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu godinu.

V.S.

FOTO: S ispita za više pojaseve i predstavljanja najuspješnijih natjecatelja IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska u Svetoj Nedelji, 20. prosinca 2014.

 

Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore – Rijeka, 20. i 21. prosinca

SENIORI – KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA – kolo: II. dio – II. krug Samobor – Alkar 63:97 (29:47) (10:26, 19:21, 18:27, 16:23)

Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002