06.12.2014.

Trener nogometaša Samobora Sven Raić nije zadovoljan minulom sezonom

NOGOMET - Očuvati trećeligaški status

Trener nogometaša Samobora Sven Raić nije zadovoljan minulom sezonom

Samoborska nogometna jesen bila je daleko od idealne. U 15 odigranih utakmica skupljeno je tek 14 bodova (četiri pobjede i dva remija) ukupno dovoljnih za 14. mjesto. Jasno je to i treneru Svenu Raiću, koji je svjestan da njegovi puleni moraju bolje.

- Definitivno polusezona nije bila dobra, ali nam nije uništila izglede u uspješniji završetak prvenstva. Osmo Špansko nam bježi dohvatljivih 7 bodova. Najvažniji zadatak bit će nam uspješan start u proljetni dio (1. kolo donosi domaćinstvo protiv Novigrada), jer nam nakon toga slijedi lakši raspored s izglednim priljevom bodova. Također, od 15 kola u 8 smo domaćini i možda će baš ta jedna utakmica više u Hebrangovoj ulici biti odlučujuća kada se na kraju podvuče crta.

U lovu na 12. mjesto, koje sigurno osigurava ostanak u ligi (možda će biti dovoljno i 13., ovisi koji će klubovi ispasti iz 2. lige) Samoborci će biti pojačani za povratnika Bašića koji će pojačati konkurenciju među vratnicama, a također se razgovara s još 2 – 3 igrača koji bi također mogli nositi plavi dres, no o njihovim se imenima za sada ne izlazi u javnost.

- Neki će doći, a nekima ćemo se zahvaliti, što zbog nedostatka kvalitete, što zbog nedovoljnog zalaganja.

Neki susreti donijeli su zadovoljavajuće rezultate, a neki rezultatsku katastrofu (porazi 0:5 protiv Novigrada i Dinama II te 0:7 protiv Istre 1961 II), ali Raića veseli što nakon teških poraza igrači nisu psihički pali, nego su u sljedećim susretima osvojili barem bod.

U daljnjem radu Raiću će pomagati i Ivan Kožul, koji će se brinuti za bolje kondicijsko stanje igrača, obzirom da je u nekim susretima bio jasno vidljiv pad trkačkih mogućnosti nogometaša. Nezahvalno je u kolektivnom sportu izdvajati pojedinca, no prema viđenom trener Samobora najzadovoljniji je jesenskim izvedbama Ivkovčića, Škvorca te iskusnih Horvata i Brujića, a kao najizglednijeg prvaka lige navodi Dinamo II.

Početak priprema za nastavak prvenstva najavljen je za sredinu siječnja pa će tako nogometaši Samobora do starta lige odraditi 6 tjedana treninga. Raić, koji se i dalje službeno ne vodi kao trener (za sada ima nedovoljnu B licencu, nada se dobivanju licence A do početka ljeta), čvrsto vjeruje u očuvanje trećeligaškog statusa. Mi mu jedino možemo vjerovati u danu riječ, a nadamo se potvrdi iste krajem svibnja....

Matija Milić

 

Trener nogometaša Samobora Sven Raić nije zadovoljan minulom sezonom

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002