21.11.2014.

Održana Izvanredna skupština Sportske zajednice grada Svete Nedelje

SKUPŠTINE - Novi predsjednik Zoran Žitković

Održana Izvanredna skupština Sportske zajednice grada Svete Nedelje

Prošlo je nešto više od mjesec dana od kada je Goran Rožek na mjesto predsjednika Sportske zajednice Grada Svete Nedelje podnio neopozivu ostavku. Na Izvanrednoj skupštini skupštinari su jednoglasno poduprli kandidaturu Zorana Žitkovića za čelnog čovjeka svetonedeljskog sporta.

Žitković je znano sportsko ime. U mlađim je danima bio aktivan rukometaš u svojoj Slogi pa zatim i vratar u Medveščaku iz Zagreba, a posljednjih je pet godina radio kao trener u ŽRK Sloga. Žitković će na čelu Zajednice biti sljedeće dvije godine.

Izabrani su i novi potpredsjednici Zajednice. Te će dužnosti obnašati Dubravko Šeketa (ŠRD Som - Kerestinec) i Nenad Herceg (NK Sava - Strmec). Za razdoblje od sljedeće dvije godine izabrani su i novi članovi Izvršnog odbora. Bit će to Irena Lacković (JK Sakura), Josip Burić (NK Sloga - Brezje), Renato Mamić (STK Sveta Nedelja - Novaki) i Marijan Vojvodić (NK Novaki). Ovlaštenici za zastupanje SZGSN bit će Zoran Žitković, Nenad Herceg i Dubravko Šeketa.

Nakon nastupnog kratkog izlaganja novog predsjednika Zorana Žitkovića, skupu se obratio i gradonačelnik Drago Prahin. Govorio je o skorom završetku izgradnje sportske dvorane u Rakitju te značajnostima oko funkcioniranja sportskih klubova i udruga u pogledu financijskog poslovanja, a sve shodno novim zakonskim propisima. Ono što je možda izazvalo dobre vibracije kod predstavnika klubova i udruga te svih skupštinatra, je dio izlaganja Prahina koji se odnosio na financiranje sporta u sljedećoj godini. Bez obzira na nove mjere, kada će i proračun Svete Nedelje biti manji za 7-10 milijuna kuna, sport bi trebao imati i nadalje ista sredstva kao i ove godine. Samim time daljnje funkcioniranje klubova ne bi trebalo doći u neku težu poziciju. Ipak, vrijedi naglasiti da su izuzetno pooštrene mjere trošenja novca, a inspekcijske službe bit će u tom pogledu, kako je naglasio Prahin, itekako rigorozne. Drugim riječima, sve u radu klubova i udruga treba dignuti na daleko višu razinu, pogotovo kada su u pitanju financijska sredstva.

FSG

 

Održana Izvanredna skupština Sportske zajednice grada Svete Nedelje

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002