13.02.2014.

Proglašeni najbolji sportaši Grada Samobora u 2013. godini

Ana Lenard i Matija Razum najbolji

Proglašeni najbolji sportaši Grada Samobora u 2013. godini

U organizaciji Samoborskog športskog saveza 12. veljače u Sportskoj dvorani Samobor održana je svečanost proglašenja i dodjela priznanja najboljim samoborskim sportašima i sportskim djelatnicima u 2013. godini. S nekoliko prigodnih riječi svima se na početku obratio predsjednik SŠS-a Miro Kelečić.

U velikoj konkurenciji i među brojnim nominiranim sportašima i klubovima, Izvršni odbor SŠS-a imao je zadaću u 10 kategorija izabrati one koji su se u prošloj godini istaknuli vrhunskim rezultatima.

Evo i najboljih po kategorijama: najbolji trener je Davor Mrzak (Karate klub Samobor), najbolji veteran je Antun Laušin (Sportski auto klub Samobor), a najbolji sportski djelatnik u prošloj godini je Zdravko Džimbeg (Košarkaški klub Samobor).

Najboljom mladom sportašicom u kategoriji do 15 godina proglašena je Dora Bortas (Judo klub Samobor), najbolji sportaš u istoj kategoriji je Janko Načkar (Rukometni klub Rudar), a najbolji sportaš s invaliditetom je Pavle Jozić (Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom), dok je posebno priznanje u ovoj kategoriji primio i Silvio Mucko.

Ekipno su titule najboljih zavrijedile članice Ženskog rukometnog kluba Samobor i tenisači iz TK Samobor 1890.

Najbolja sportašica u 2013. je Ana Lenard (Karate klub Samobor), a najbolji sportaš Samobora u prošloj godini je Matija Razum (Orijentacijski klub Japetić). Oboje su, osim priznanjima, nagrađeni i s novčanom nagradom u iznosu 3.750 kuna. Matija Razum je u ime svih sportaša zahvalio prije svega njihovim obiteljima, klubovima i trenerima, koji ih podupiru i vode, te Samoborskom športskom savezu, Gradu Samoboru i njegovim čelnicima koji prepoznaju važnost sporta i cijene rezultate koje samoborski sportaši postižu.

Željko Stanec, koji se obratio nazočnima u ime Grada Samobora, naglasio je na kraju kako samoborski sportaši i sportski djelatnici postižu iznimne rezultate ne samo na lokalnoj i državnoj razini, već i u europskim i svjetskim razmjerima, te im zaželio još bolju sportsku godinu, uz, naravno, puno zdravlja i sportske sreće na budućim natjecanjima.

U povodu svečanosti proglašenja najboljih sportaša u prošloj godini, u Sportskoj dvorani okupio se i velik broj sportskih uglednika i gradskih dužnosnika, koji su imali i ugodnu zadaću uručiti priznanja i nagrade našim sportašima: predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Branimir Šiljak, zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, potpredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mario Vlahović, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač, član Nadzornog odbora HOO-a Goran Kovačić, naši zlatni olimpijci Goran Šprem i Vladimir Šujster, saborski zastupnik Davor Stier, zamjenik predsjednika Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Boris Makarun, ravnatelj Ustanove Sportski objekti Samobor Vladimir Čerkez i mnogi drugi.

Samoborski fakini pobrinuli su se za glazbene predahe, a Paula Hude i Balint Temesvari, najbolji mladi sportski plesni par u Hrvatskoj, izmamili su uzdahe i pljesak publike svojim plesom na kraju svečanosti, nakon koje je "pala" i zajednička fotografija ovogodišnjih sportskih laureata.

M.K.

FOTO:

- Ana Lenard

- Matija Razum

- Svi dobitnici nagrada

 

Proglašeni najbolji sportaši Grada Samobora u 2013. godini

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002