01.02.2014.

Zimsko prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor za rekreativce

GIMNASTIKA - Festival tjelovježbe

Zimsko prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor za rekreativce

U snježnu subotu, 25. siječnja, održano je Zimsko prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor za rekreativce. U gimnastičkoj dvorani pri OŠ Bogumila Tonija na natjecanje su stigle 63 vježbačice i 6 vježbača u dobi od 4 do 14 godina te njihovi treneri Sandra Jurković, Iva Lulić, Jelena Pađan, Ivan Mardešić i Darko Frajt. Uz posebna vježbalačka iznenađenja za natjecateljice i natjecatelje pripremljene su za ovo prvenstvo posebne medalje donijete iz SAD-a, dar Zvonimira Ilića, prvog trenera i jednog od osnivača našega kluba i njegove supruge Mare, te već uobičajene medalje-medenjaci u obliku borića i klupski kalendari.

U prvom turnusu na 3 sprave - preskoku, gredi i tlu - nastupile su Male sirene i od njih 14 najbolje su bile Rebecca Kenda s osvojenom zlatnom, Vita Antolić srebrnom i Laura Deisinger brončanom medaljom, a za njima su se poredale: Lucija Fresl, Petra Gović, Ana Kopun, Lana Škoro, Dora Radek, Ema Lacković Jenko, Ida Antolić, Lucija Ondelj Gulić, Ana Marija Šprljan, Ivana Škoro i Maša Lučić. Zvjezdice su nastupile još i na četvrtoj spravi ženske gimnastike, dvovisinskim ručama, i među 13 natjecateljica 1. mjesto na postolju zauzela je Mija Ivanišević, 2. Lea Kuhar i 3. Tara Mihalić, a niz nastavljaju: Mia Bašić, Marija Fatzek, Ema Kristina Šprljan, Nela Bošnjak, Lara Hanzalek, Hana Gudlin Mićić, Lea Holetić, Paula Visić, Lucija Arleta Šestan i Ela Bijuk.

Na ovo natjecanje stigli su svi dječaci, a pod imenom Gormiti zlatno je odličje osvojio Marin Rupčić, srebrno Bruno Davčar i brončano Vibor Podboj Grgić. Na tri sprave sprave – tlu, karikama i preskoku nastupili su i Noa Drašković i Timon Drašković. Zlatom se, nastupom na 4 sprave, još i na karikama, okitio Mister Dominik Stier.

Nakon nastupa Malih vilenjaka, što je bio dar vježbačica-natjecateljica i koreografkinje i trenerice Aide Badić vježbačima rekreativcima, u drugom turnusu svoje su vještine i dostignuća u gimnastici, uvježbavane i dotjerivane ove sezone, pokazale još tri skupine vježbačica. Pčelice, njih 14, nastupile su na tri sprave, a za prva tri mjesta izborile su se redom Ema Babić, Vita Hrastić i Lucija Mahović, a zatim su se poredale: Petra Kontak, Nika Lavrić, Laura Petrović, Laura Dubić, Paula Antunović, Victoria Šarić, Karla Batinović, Bruna Likić, Nia Zidar, Ana Majsec i Marta Midenjak.

Među 12 Bubamara najbolje su, odradivši svoje vježbe na sve 4 sprave, bile Anja Žganjer Knežević, Anja Franja i Lana Obadić. Slijede: Iva Špoljarić, Lara Cekuš, Sara Bašić, Petra Vuksanović, Mara Zadro, Ana Mart, Laura Gogić, Satja Mileusnić i Jasmina Mužar.

Misice su, njih 10, kao i Bubamare nastupile na sve 4 sprave ženske sportske gimanstike. Na postolje su se popele 1. Ema Herger, 2. Ivana Jakopec i 3. Antea Herger. Do njih su se poredale: Lora Bedeković, Ida Soviček, Sandra Šogorić, Stella Zlodi, Ivona Zorić, Ariana Vojvodić i Stella Patajac.

Prije proglašenja rezulata još jedan dar natjecateljica i njihovih trenerica Aide Badić i Martine Bublić rekreativnim vježbačima i publici bile su vježbe s kojima su nastupale prošle godine na natjecanjima kola i završnice Kupa Hrvatske te posebno, baš za ovu zgodu pripremljena sinkronizirana vježba na tlu u izvedbi Tie Senjak, Dore Jurković, Dolores Šagud i Maje Lehpamer i po prvi puta izvedena sinkronizirana vježba na ručama, a izvele su je Ines Fadiga, Tara Bartaković i Barbara Jelić. Publika je pljeskom nagradila i vježbačice na preskoku Heidi Peucelle i Saru Kormoš, na ručama Katju Žganjer Knežević i Emu Mihelić, na gredi Helenu Kirschenheuter i Paulu Stier te na tlu Lorenu Bartaković i Mariju Saru Mihelić. Tako su svi u dvorani mogli vidjeti što se može naučiti, svladati i pokazati nakon redovitih, gotovo svakodnevnih, višegodišnjih treninga.

K.K.

 

Zimsko prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor za rekreativce

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002