20.01.2014.

KOŠARKA - NAJAVE

KOŠARKA - Samobor protiv Dubrave

KOŠARKA - NAJAVE

SENIORI – A2 LIGA – 13. kolo

Samobor - Dubrava

U utorak, 21. siječnja, u 20,45 sati

U SD "Samobor" u Samoboru

 
20.01.2014.

2. Trofej Reno Vinek – Ljubeščica, 18. i 19. siječnja

STOLNI TENIS - Zara Ilić otišla do kraja

2. Trofej Reno Vinek – Ljubeščica, 18. i 19. siječnja

U subotu i nedjelju, 18. i 19. siječnja, odigran je 2. turnir HSTS-a trofej Reno Vinek u Ljubeščici. Više od 450 natjecatelja u dva dana predstavili su sve najbolje od stolnog tenisa što ima u Hrvatskoj.

Najmlađa kadetkinja Zara Ilić ovaj puta je došla do kraja i po prvi puta osvojila najviše odličje na turniru iz masters serije. Istodobno vesele i dva četvrtfinala Petra Znike u najmlađim i mlađim kadetima.

Ostali su bili solidni, što svakako treba pohvaliti u dobro zacrtanim i odrađenim mini zimskim pripremama. Već sljedeći vikend započinje proljetni dio ligaških natjecanja.

U subotu u 1. ligi zapad seniori dočekuju Veliku Goricu Stanfar, djevojke u 2. ligi igračice iz Svete Nedelje, a u 3. ligi kadeti igraju međusobni susret. U nedjelju se igra 4. OT Zagrebačke županije u Velikoj Gorici.

K.Z.

 
20.01.2014.

Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje

ATLETIKA - Ema Telišman srebrna

Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje

18. siječnja 2014. godine u Boćarskom domu u Zagrebu održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje. U pratnji trenerice Maje Fijačko Atletski klub Samobor 2007 donosi još jednu državnu medalju kući.

Ponosno je oko vrata nosi Ema Telišman, koja je na 55 m prepone u finalu osvojila srebrnu medalju s rezultatom 9,76 sek te njime ruši rekord kluba koji je davno postavila Dolores.

Ema se natjecala i u skoku u dalj, gdje je sa 4,60 m osvojila 12. mjesto u poretku.

Na 55 m prepone natjecala se Laura Štrlek osvojivši 7. mjesto s rezultatom 10,48 sek. Njena disciplina u svakom slučaju je bio skok u vis, gdje je s 1,35 m osvojila 5. mjesto u državi.

U finale na 55 m prepone ulazi Roko Spaseski Baburek, koji osvaja 6. mjesto u poretku s 10,54 sek i 8. mjesto Antonio Jumić s 11,23 sek.

Roko je skakao i u dalj te završio na 17. mjestu sa 4,32 metra.

Za mlađe kadetkinje na 60 m Barbara Račić osvaja 27. mjesto s izvanrednim rezultatom 9,38 sek.

G.K.

 
20.01.2014.

Karate – Grand Prix Croatia 2014, Samobor, 19. siječnja - 2. dan

KARATE - Letvica podignuta još više

Karate – Grand Prix Croatia 2014, Samobor, 19. siječnja - 2. dan

Karate – Grand Prix Croatia 2014, Samobor, 19. siječnja - 2. dan

Iskazali se i u katama

Drugi dan prestižnog međunarodnog karate turnira Grand prix Croatia bio je rezerviran za nastup kataša u konkurenciji djece, kadeta, juniora, mlađih seniora, seniora, osoba s invaliditetom te u borbama za mlađe uzrasne kategorije.

U nedjelju je nastupilo ukupno 784 sportaša, od kojih 346 u konkurenciji kata, dok je 438 njih nastupilo u borbama.

Ove godine je konkurencija u mlađim kategorijama bila vrlo jaka, a na postolja su se uspinjali samo najbolji među najboljima, što i nije bilo nimalo lagano, jer su kategorije bile dobrano ispunjene kvalitetenim mladim natjecateljima.

Vrlo dojmljiv nastup imali su sportaši s invaliditetom, koji su nastupili u tri kategorije: osobe u invalidskim kolicima, osobe s mentalnim poremećajem te slabovidne i slijepe osobe.

Ove godine je organizator ovog turnira, u organizacijskom smislu, podignuo vrlo visoko letvicu, a za narednu godinu se priprema i korak dalje i više. Da će to tako i biti, ne treba sumnjati.

S.S.

FOTO: Kata tim Samobora – 1. mjesto

Rezultati KK Bregana

Iva Pejić osvojila zlatnu medalju

Uspješan početak natjecateljske sezone imali su članovi Karate kluba Bregana, koji su osvojili jednu (ali vrijednu) zlatnu medalju.

Iva Pejić je ostvarila odličan rezultat osvajanjem prvog mjesta u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg. Imala je nekoliko teških mečeva, a u finalu je bila uspješnija od predstavnice BiH. Iva je zrelim i motiviranim nastupom prikazala atraktivan karate i potvrdila da ima sjajne predispozicije za ovaj sport.

Blizu medalje bila je Dijana Ćosić, koja je odličnim borbama izborila polufinale u kategoriji mlađih seniorki do 53 kg, ali je, nažalost, poražena od predstavnice Italije. U meču za treće mjesto tijesno je poražena od natjecateljice iz Srbije.

Kvalitetan nastup imala je Paula Andričević, koja je zaustavljena u drugom kolu od predstavnice Italije. Bez pobjede su ostali Marina i Elena Bratanić, Lea Komočar Mihael Matijaščić i Domagoj Žabčić.

FOTO: Iva Pejić na postolju

 
20.01.2014.

Grand Prix Croatia 2014 – Samobor, 18. siječnja

KARATE - Na najvišoj razini

Grand Prix Croatia 2014 – Samobor, 18. siječnja

U Samoboru je 18. siječnja održan prvi dio 23. po redu tradicionalnog karate turnira Grand Prix Croatia, pod pokroviteljstvom Grada Samobora, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor. Suorganizator je kao i svake godine do sada bio Hrvatski karate savez.

Sponzori ovog velebnog međunarodnog natjecanja su tvrtka Anindol, Funda d.o.o. iz Zaprešića, Pride te Fitness klub Samobor. Medijski pokrovitelji su Radio Samobor, CRO Ring i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

Prvog dana na tatamijima samoborske sportske dvorane nastupilo je rekordnih 796 sportašica i sportaša iz 195 klubova i 17 nacionalnih selekcija (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Danska, Njemačka, Grčka, Crna Gora, Mađarska, Izrael, Italija, Latvija, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Hrvatska).

Cilj organizatora turnira da se najboljim karatistima ove regije osiguraju kvalitetni kontrolni mečevi u potpunosti je uspio, a kadetima, juniorima i mlađim seniorima bila je to odlična provjera forme pred europsko prvenstvo koje će održati u Portugalu (Lisabon) od 7. do 9. veljače 2014.

Turnir je bio ove godine na kvalitativno najvišoj razini u svim uzrasnim kategorijama, a vrlo je jaka konkurencija bila kod seniora koji su se nadmetali za atraktivne novčane nagrade. U ovoj su konkurenciji nastupila čak 43 vrhunska natjecatelja, među kojima je bilo bivših i aktualnih svjetskih i europskih prvaka.

Bilo je mnoštvo odličnih i atraktivnih mečeva koji su podigli atmosferu na prepunim tribinama nove sportske dvorane u Samoboru.

Organizator turnira dodijelio je vrijedne novčane nagrade za najuspješnije seniore u otvorenoj kategoriji, a prvo mjesto i 2.000 EUR-a osvojio je srpski borac Slobodan Bitević, koji je pred ispunjenim tribinama samoborske sportske dvorane pokazao najviše te zasluženo slavio.

Iznenađenje dana je priredio mladi bosanskohercegovački reprezentativac Haris Suljković (član srebrne ekipe s posljednjeg europskog prvenstva), koji je osvojio drugo mjesto, nagradu od 500 EUR-a te sedmodnevni aranžman u apartmanima Funda na Šolti.

Treće mjesto i nagradu od 500 EUR-a osvojio je odličan slovenski reprezentativac Sebastian Budinha (član brončane ekipe s posljednjeg europskog prvenstva), koji je pokazao da je vrlo žilav i kvalitetan borac, a ne nedostaje mu ni iskustva koje mu je pomoglo da se dočepa vrijedne novčane nagrade.

Četvrto mjesto osigurao je također bosanskohercegovački reprezentativac Alem Kupusović, kojem je pripala nagrada od 250 EUR-a.

Iznenađenje dana bio je poraz prošlogodišnjeg prvaka i favorita turnira Grka Tzanosa, koji je u trećem kolu sudačkim preglasavanjem izgubio od Bosanca Kupusovića.

Malo razočarenje su priredili hrvatski reprezentativci koji se nisu ugurali u četvorku koja je ušla u nagradni fond organizatora turnira. Najbliže tom cilju bio je Goran Lučin, koji je "za dlaku" izgubio od kasnijeg pobjednika Bitevića.

S.S.

FOTO: Postolje seniorske open kategorije

 

KOŠARKA - NAJAVE

2. Trofej Reno Vinek – Ljubeščica, 18. i 19. siječnja

Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje

Karate – Grand Prix Croatia 2014, Samobor, 19. siječnja - 2. dan

Grand Prix Croatia 2014 – Samobor, 18. siječnja

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002