17.10.2013.

1. županijska liga zapad – 10. kolo

NOGOMET - Samo Bregana pobjednički

1. županijska liga zapad – 10. kolo

Novaki – Pušća 2:3 (2:2)

Žlebački uzeo bodove

NOVAKI – ŠRC Novaki

Gledatelja 60

Sudac: Šabić (Pavlovčani)

Pomoćnici: Vujčec (Klinča Sela) i Pirša (Donja Zdenčina)

Strijelci: 1:0 Matijaščić(12), 1:1 Šimunić(33), 1:2 Mrkonjić(38), 2:2 Alitović(39), 2:3 Žlebački(48)

NOVAKI: Divković, Fabek, Horvat, Janjić, Šicl, Mataušić, Alitović (od 80. Barač), Rasi, Matijaščić (od 84. Kozić), Brajković (od 60. Bugarski), Letinčić (od 82. Čakanić)

Trener: Ferdo Kamenčić

PUŠĆA: Mauchinga (od 68. Jakolić), M. Bernardić, Huskić, Perica, T. Peharec (od 30. Bistrički), Brekalo, Nik. Božić, Mrkonjić, T. Bernardić, Žlebački, Šimunić

Trener: Nikola Božić

Crveni karton: Šicl (55)

Igrač utakmice: Darko Šimunić (Pušća)

Na odmor se odlazi rezultatom 2:2. Domaćini su u 12. došli u rano vodstvo eurogolom Matijaščića koji je neobranjivo odapeo s 20 metara da bi gosti kaznili brojne propuštene prilike domaćina za rezultatsko udaljavanje golom Šimunića malo nakon pola sata igre. Pred odmor još po jedan gol svake momčadi: prvo Mrkonjić u 38. pogađa za 1:2, no samo minutu kasnije slavlje na gostujućoj klupi gasi Alitović drugim domaćim golom. Nastavak otvara treći gol Pušće (Žlebački u 48.), a domaćini umjesto lova na 3:3 nepotrebno dobivaju izravni crveni karton (Šicl) pa brojčano inferniorniji Novaki do kraja susreta ne mogu više pratiti brojnije goste koji su lagano upisali pobjedu.

M.M.

Bregana – Zaprešić 5:2 (3:1)

Grablice i dalje neosvojive

BREGANA – Igralište Grablice

Gledatelja 50

Sudac: Grdaković (Zdenčina)

Pomoćnici: Batušić (Cvetković) i Golub (Guci)

Strijelci: 1:0 Runtas(15), 2:0 D. Stanec(15), 2:1 Lučić(21), 3:1 Runtas(39), 4:1 Ćosić(59), 5:1 D. Stanec(85), 5:2 Pokupec(87)

BREGANA: Štibić, Lehpamer (od 70. A. Andabak), Škvorc, D. Stanec (od 85. Babojelić), Kasalo, Ćosić, Tančak, Runtas (od 84. Celizić), Župančić, Ivandić (od 74. M. Stanec), Benković (od 85. Biondić)

Trener: Damir Kovačić

ZAPREŠIĆ: Belko, D. Galjanić, Capek, Pokupec, Vrdoljak (od 72. Kovač), Martinko, M. Galjanić, Kartelo, Nađ, Cvitan (od 70. Dropuljić), Lučić

Trener: Mladen Martinko

Igrač utakmice: Ivan Runtas (Bregana)

Bregana je još jednom pokazala da su Grablice neosvojiva utvrda i s „petardom“ u mreži gosta upisala novu pobjedu. Na krilima Staneca i Runtasa (svaki po 2 gola) lagano je apsolviran Zaprešić koji je nakon 15 minuta igre bio u minusu od 2:0. Na 2:1 za goste smanjuje Lučić u 21. minuti, a do odmora po drugi put u strijelaca se upisuje Runtasa +2 na 15 minutnoj pauzi. Nakon četvrt sata igre u nastavku trobod domaćina potvrđuje Ćosić, a onda zatišje sve do zadnjih 5 minuta kada svaka momčad postiže još po gol za konačnih 5:2.

M.M.

Dinamo (J) – Zrinski 4:3 (2:0)

Bodovi ipak ostali u Jakovlju

JAKOVLJE – Igralište Dinama

Gledatelja 120

Sutkinja: Jurinić (Jastrebarsko)

Pomoćnici: Kramarić (Jastrebarsko) i Drkulec (Donja Purgarija)

Strijelci: 1:0 Zrinjski(20), 2:0 Dašić(34), 2:1 Blažević(62), 2:2 Radovanić(72), 3:2 Eršek(75), 3:3 Radovanić(81), 4:3 Babić(89)

DINAMO JAKOVLJE: A. Borovec, Keškić (od Kovačiček), Jelić, Heric, Jedvaj (od 80. Malić), P. Kuš (od 73. Eršek), Grgec (od 65. Lacković), Dašić, Knjaz, Babić, Zrinjski

Trener: Zdenko Kuš

ZRINSKI: Jalžabetić, Ištuk, Blažević, Draclin (od 90. Vučenik), Sporiš, Radovanić, Prelec, Baltić, Horvat, Klepo (od 60. Oslaković), Vrančić

Trener: Vladimir Tuweg

Igrač utakmice: Ivan Babić (Dinamo)

Minimalni poraz Zrinskog u rezultatski neizvjesnoj utakmici sa 7 golova. Domaćini bolji u prvih 45 minuta koje završavaju vodstvom 2:0. Za 1:0 precizan je bio Zrinjski, a druga lopta završava u mreži Jalžabetića u 34. nakon što je u skoku najviši bio Dašić. U nastavku gosti angažiraniji pa se prednost Dinama ubrzo poništila. Blažević i Radovanić golovima dovode rezultat "u egal". U 75. domaćini po treći put biježe u rezutatski plus kojeg, barem se tako činilo, na konačnih 3:3 poništava drugim golom Radovanić. No, u 89. grešku u obrani momčadi iz Farkaševca kažnjava Babić pa svi bodovi ostaju u Jakovlju.

M.M.

Sava (D) - Rakitje 2:1 (0:0)

Presudio Đurđević

DRENJE – Igralište Save

Gledatelja 80

Sudac: Kelečić (Repišće)

Pomoćnici: Jakovina (Prigorje Brdovečko) i Čunović (Gornja Zdenčina)

Strijelci: 1:0 Jagustović(47), 1:1 Golub(60), 2:1 Đurđević(89)

SAVA DRENJE: Šoštarić, Braje (od 79. Malota), Žaohar, Jagustović, N. Cingulin (od 82. Pleić), Šintić (od 46. Gotal), Vrhovski, Dugandžić, Posavec, Gorgiev, Đurđević

Trener: Miroslav Šorgić

RAKITJE: F. Dorotić, Golub, Barun, L. Dorotić (od 76. G. Dorotić), Vukas, Bekić (od 71. Pavlović), Mikulin, Petković (od 55. Stanić), Brekalo (od 33. Avsec), Boras, Borić (od 46. Dizdarević)

Trener: Luka Dorotić

Igrač utakmice: Pero Đurđević (Sava)

Drugoplasirana Sava kroz ušicu igle provukla se protiv tvrdih gostiju koji su prema prikazanoj igri zaslužili bod. Unatoč prilikama prvi dio završen je s početnih 0:0, a najbliže golu bili su gosti i to u 18. minuti, ali udarac Dorotića odsjeo je na prečki gola Šoštarića. Na otvaranju nastavka domaćini dolaze u prednost: asistenciju Žaohara u 1:0 pretvara Jagustović. Petnaestak minuta kasnije slavlje na klupi gosta jer je na 1:1 poravnao Golub. I onda zatišje sve do 89. kada za osmu prvenstvenu pobjedu Save poentira Đurđević.

M.M.

Nakon 10. kola vode Sutla s 28 boda, druga je Sava (D) s 26, Bregana je peta sa 19, Zrinski je deseti s 11 bodova, Novaki su na jedanaestom mjestu s 9, dok je Rakitje na dvanaestom mjestu s 8 bodova.

 
17.10.2013.

18. memorijal Branka Bošnjaka – Samobor, 12. listopada

KYOKUSHIN KARATE - Bilo je medalja i za naše

18. memorijal Branka Bošnjaka – Samobor, 12. listopada

Osamnaesti Memorijal Branka Bošnjaka održan je 12. listopada u Sportskoj dvorani Samobor, a na tom tradicionalnom međunarodnom turniru u kyokushin karateu, koji podrazumijeva puni kontakt bez zaštitne opreme, i ove su godine sudjelovali predstavnici iz više europskih zemalja. Uz Hrvatsku, na memorijalnom turniru, koji uz očuvanje uspomene na poginulog hrvatskog branitelja Branka Bošnjaka ima i cilj isticanja važnosti sporta u borbi protiv ovisnosti, borili su se natjecatelji iz Austrije, Bugarske, Francuske, Litve, Mađarske, Nizozemske, Poljske, Rumunjske, Švedske i Švicarske.

U proteklih sedamnaest godina ovaj već tradicionalni turnir stekao je golem ugled među članicama Europske kyokushin karate organizacije te je svake godine sve više sudionika, a na ovogodišnjem Memorijalu za neku od medalja borilo se više od 60 natjecatelja, među kojima i hrvatski predstavnici Kruno Terihaj, Filip Bošković i Vedran Kižlin iz samoborske Mladosti, Kristina Kojundžić, Stela Oroz, Anastazija Korčij i Matej Deveđija iz KK Sosai Zagreb te Marko Todorović i Stjepan Žanić iz KK Moslavina Kutina.

U jakoj europskoj konkurenciji medalje su osvojili i hrvatski predstavnici. U teškoj kategoriji za muškarce (-90 kg) drugo mjesto osvojio je Marko Todorović iz Kutine, a u superteškoj kategoriji (+90 kg) treće mjesto s natjecateljem iz Bugarske dijelo je Samoborac Kruno Terihaj, dok su u teškoj kategoriji za žene (+65 kg) treće mjesto dijelile Kristina Kojundžić i Stela Oroz iz zagrebačkoga KK Sosai.

Najviše medalja u ženskoj konkurenciji osvojile su Mađarice, čije su predstavnice bile prvoplasirane u sve tri kategorije: Sofia Szabo (laka) i Lidia Kormodi (srednja) te Csenge Szepesi (teška). U kategorijama za muškarce dvojica prvoplasiranih također su Mađari – Imre Molnar (laka) i Richard Lizak (teška), u srednjoj kategoriji prvo mjesto osvojio Poljak Marek Odzeniak, u superteškoj Bugar Dimitar Trampov, koji je osvojio i posebnu nagradu za najbolji borbeni duh, a za najbolju tehniku nagrađen je Mađar Csaba Gal.

Memorijalni karate turnir utemeljen je u spomen na poginulog hrvatskog branitelja i dugogodišnjeg člana samoborske Mladosti Branka Bošnjaka, koji je život izgubio u Domovinskom ratu kao pripadnik Specijalne jedinice policije PU zagrebačke Alfa. Održava se u Samoboru od 1995. godine u organizaciji Karate kluba Mladost Samobor, a suorganizator je Udruga veterana Specijalne policije Alfa Zagreb.

Memorijal je humanitarnog karaktera, a uz kyokushin karate, u kojem se natjecatelji bore punim kontaktom bez zaštitne opreme, promovira se i važnost sporta u borbi protiv ovisnosti. Turnir je održan pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kao i Grada Samobora te Samoborskog športskog saveza, čiji su predstavnici također nazočili Memorijalu.

U ime domaćina i organizatora, na ceremoniji otvaranja natjecatelje i goste te prepunu samoborsku dvoranu pozdravila je predsjednica KK Mladost Ljiljana Šurbek Bošnjak, a organizatori su prigodnim darovima zahvalili svima koji pomažu održavanje ove hvalevrijedne sportske manifestacije. Uime Grada Samobora dobrodošlicu je zaželjela zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, a Memorijal je otvorio izaslanik ministra unutarnjih poslova i ravnatelja policije Vladimir Faber. Svi oni istaknuli su važnost održavanja ovog memorijalnog karate turnira, kojemu je uz promicanje vrijednosti sporta ujedno cilj očuvanje uspomene na Branka Bošnjaka, kao i sve poginule hrvatske branitelje.

U spomen na svoga kolegu i suborca pripadnici Interventne policije PU Karlovac izveli su atraktivnu demonstraciju, a u prigodnom dijelu programa nastupili su i članovi Sportskog plesnog kluba Samobor te Aikido kluba Kitasu, dok je u predvorju dvorane postavljena izložba pod nazivom Sjećanje na Slavka Rudolfa, posvećena poznatom samoborskom profesoru i istaknutom sportskom djelatniku koji je preminuo ove godine.

Marija Alvir

FOTO: Hrvatski natjecatelji

 

1. županijska liga zapad – 10. kolo

18. memorijal Branka Bošnjaka – Samobor, 12. listopada

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002