02.09.2013.

17. Međimurje Open - Čakovec, 31. kolovoza

KARATE - Odlični Samoborci u Čakovcu

17. Međimurje Open - Čakovec, 31. kolovoza

U Čakovcu se 31. kolovoza u sportskoj dvorani Srednje graditeljske škole održao 17. po redu tradicionalni međunarodni turnir Međimurje Open. Na turniru je nastupilo 509 natjecatelja iz 7 država (Slovenija, Mađarska, Srbija, BiH, Slovačka, Italija, Hrvatska).

Nakon dugotrajnih ljetnih priprema na tatami su izašli i natjecatelji samoborskog karate kluba i odmah pokazali da trud nije bio uzaludan. Od 8 samoborskih karatista njih 5 je osvojilo odličja.

Najuspješniji su bili Ana Lenard i Emil Vrkljan, koji su osvojili 1. mjesta u svojim kategorijama.

Ana Lenard je turnir osvojila uvjerljivo s tri čiste pobjede rezultatima 5:0, a zasigurno je najvrednija ona u 1. kolu u kojem je deklasirala mađarsku reprezentativku, inače brončanu sa zadnjeg Europskog prvenstva u Budimpešti u svibnju ove godine.

Emil Vrkljan je osvojio turnir s malo više muke, ali je opet pokazao da se radi o velikom talentu, mladom sportašu koji ima veliku dozu lucidnosti i visoke sportske inteligencije.

Toni Vuković je nakon tri pobjede posustao tek u finalu, ali je pokazao da su mu treninzi preko ljeta bili od velike koristi te da mu karijera kreće u pravom smjeru.

Brončana odličja su osvojili Mateo Šitum, koji je u trenutno dobroj formi koja nezaustavno raste i Enes Dedić, koji je pokazao da nekad najveći talent među hrvatskim katašima i sada, pod "stare dane", još ima dinamita u svojim izvedbama.

Ovaj puta su bez odličja ostali Luka Komes, Igor Katanec Beketić i Zrin Pezer, ali su usprkos rezultatskom neuspjehu pokazali jako dobar karate.

Sve u svemu, turnir je pokazao da su samoborski natjecatelji spremni i da neće biti bez šansi na izbornom turniru za Svjetsko prvenstvo koji se održava sljedećeg vikenda u Zagrebu.

S.S.

FOTO - (slijeva na desno): Vrkljan, Katanec Beketić, Pezer, Vuković, Lenard i Komes

Šest medalja za karataše Bregane

Na turniru u Čakovcu nastupilo je sedam natjecatelja Karate kluba Bregana koji su vrijedno trenirali preko ljeta, a ovom prilikom su osvojili 6 medalja (jedno zlato, dva srebra i tri bronce).

Najuspješniji u redovima Bregane bio je Ivan Bilić s osvojene dvije medalje. Ivan je atraktivnim i motiviranim nastupom izborio zlato u mlađim seniorima do 68 kg i srebro u kategoriji seniora do 67 kg.

Uspješan početak sezone imala je Gabrijela Tušinec koja je osvojila srebro u kategoriji seniorki do 50 kg.

Odličan nastup imao je i Karlo Pejić koji je izborio brončano odličje u kategoriji seniora do 67 kg.

Bronce su osvojile i Dijana Ćosić u mlađim seniorkama do 53 kg i Marina Tančak u seniorkama do 50 kg.

Bez medalje su ostali Paula Andričević i Mihael Matijaščić.

FOTO: Paula Andričević, Gabrijela Tušinec, Marina Tančak, trener Goran Romić, Ivan Bilić, Karlo Pejić i Dijana Ćosić.

 

17. Međimurje Open - Čakovec, 31. kolovoza

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002