07.07.2013.

Ovogodišnji Rezultati Judo Kluba Samobor

JUDO - Osam državnih prvaka stiglo iz Samobora

Ovogodišnji Rezultati Judo Kluba Samobor

Iznimno jakim judo turnirima u Grazu (Austrija) i Bochniji (Poljska), s kojih su se natjecatelji Judo kluba Samobor ponovno vratili s medaljama, završena su gotova sva najvažnija natjecanja za ovaj dio godine. Na jesen ostaju samo za odraditi dva ligaška natjecanja, 2. seniorska liga i Liga kadeta i mlađih kadeta.

A Judo klub Samobor se ove godine zaista ima čime pohvaliti.

Čak osam članova kluba se okitilo naslovom državnih prvaka. U uzrastu dječaka i djevojčica do 14 godina to su: Filip Šipek, Borna Ivošević, Lucija Šinkovec i Helena Vuković. U uzrastu mlađih kadeta i kadetkinja (uzrast do 16 godina) prvaci Hrvatske su Dominik Jurković, Tihea Topolovec i Dora Bortas, koja je ujedno i kadetska prvakinja.

Pet se natjecatelja okitilo srebrnim medaljama na prvenstvima Hrvatske i s pravom nose naslov viceprvaka Hrvatske. To su: Ante Vukres u uzrastu mlađih kadeta, Tihea Topolovec, Dora Bogović, Katarina Lucija Vuković i Dominik Jurković u uzrastu kadeta i kadetkinja.

Uz ove najsjajnije medalje, još je 19 natjecatelja i natjecateljica osvojilo brončane medalje.

U ekipnom plasmanu Judo klub Samobor je ostvario sljedeće rezultate:

- ekipni prvak Hrvatske u uzrastu dječaka i djevojčica (U-14)

- ekipni prvak Hrvatske u uzrastu djevojčica (U-14)

- ekipni viceprvak Hrvatske u uzrastu dječaka (U-14)

- ekipni prvak Hrvatske u uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja (U-16)

- ekipni prvak Hrvatske u uzrastu mlađih kadeta (U-16)

- ekipni prvak Hrvatske u uzrastu mlađih kadetkinja (U-16)

- ekipni viceprvak Hrvatske u uzrastu kadetkinja (U-18)

- ekipno treće mjesto u uzrastu juniorki (U-20)

- ekipni prvak Zagrebačke županije u uzrastu dječaka i djevojčica.

Zanimljiv je i podatak da su se od 2010. godine na svim prvenstvima Hrvatske, u svim uzrastima, od djece do seniora, natjecatelji Judo kluba Samobor nalazili na pobjedničkom postolju.

Osim na prvenstvima Hrvatske, natjecatelji Judo kluba Samobor nastupali su i na mnogim međunarodnim judo turnirima u organizaciji Europske judo unije i mnogih klubova, na kojima uz europske nastupaju i natjecatelji iz cijelog svijeta. Natjecateljice kluba Tihea Topolovec i Katarina Lucija Vuković su ostvarile plasmane na europskim kadetskim top turnirima za kadete i kadetkinje u Poljskoj i Češkoj, a posebno treba istaknuti brončane medalje Filipa Šipeka i Borne Ivoševića na turniru u Moskvi, Josipa Šančića i Katarine Lucije Vuković na turniru Vittorio Venetto u Italiji, te zlatne medalje Sare Šančić, Dore Bortas, Marte Bortas i Josipa Garašića, srebro Marka Cerića i broncu Marcela Škaleca na turniru u Rimavskoj Soboti u Slovačkoj. Svaki takav turnir okuplja preko 500 natjecatelja iz desetak zemalja pa je jasno u kakvoj su konkurenciji ostvareni ti rezultati.

Trener kluba Josip Šančić se školuje na Anglia Ruskin University na Cambridgeu za judo trenera pa je nastupio i na Sveučilišnom prvenstvu Engleske, gdje je osvojio brončanu medalju te zlato u ekipnom natjecanju kao član svog sveučilišta.

U petak, 7. lipnja, i ponedjeljak, 10. lipnja, preko stotinu članova Judo kluba Samobor je pristupilo polaganju za pojaseve. Pred ispitnom komisijom prikazali su sva potrebita znanja i ostvarili pravo nositi više učeničke pojaseve. Uz njih, ove godine je čak 9 članova postalo majstorima juda, a dvojica za 2. DAN. Tako trenutno u klubu djeluje 18 majstora juda.

Sljedeća godina će predstavljati pravi izazov i za natjecateljski dio kluba, kao i za upravu. Naravno da se od natjecatelja očekuju da nastave ovakav izvrstan niz rezultata, a od uprave da uzmogne financijska sredstva da se sve to može i ostvariti.

Poseban izazov će predstavljati europska natjecanja u organizaciji Europske judo unije. Ove godine je manji broj natjecatelja nastupio na turnirima zbog mladosti. Sljedeće godine čak 12 natjecatelja Judo kluba Samobor ima pravo nastupa na europskim kadetskim turnirima, a još dvoje na juniorskim. Judo je prvenstveno pojedinačno natjecanje i klub mora svim svojim natjecateljima pružiti priliku koju zaslužuju, a time oni stječu i potrebito iskustvo. Ako je poznato da nastup natjecatelja na europskim top kadetskim turnirima u nama bližim destinacijama (Rumunjska, Češka, Poljska) košta između 1.500 do 2.000 kn (putovanje, obavezan službeni hotel, prijava, prehrana), jasno je da će treneri morati, nažalost, izvršiti određenu selekciju. Druga opcija, za ovu upravu kluba neprihvatljiva, je da roditelji u potpunosti sami financiraju odlazak natjecatelja na turnire.

Judo klub Samobor ima osam državnih prvaka, pet viceprvaka, te ukupno 32 medalje na državnim prvenstvima, najbolji je judo klub u RH za uzraste do 16 godina, ima 14 kategoriziranih sportaša HOO-a i mnoštvo osvojenih trofeja i medalja na mnogim značajnim turnirima u zemlji i inozemstvu. S takvim rezultatima se s pravom nada nastavku interesa mladih za treniranje ovog iznimno zahtjevnog sporta. Svi zainteresirani, od vrtića pa do veterana i rekreativaca upisati se u klub mogu s prvim danom nove školske godine.

I.H.

 
07.07.2013.

Župan Kožić primio zlatnu samoborsku karatisticu Anu Lenard

KARATE - Uz čestitke i 10.000 kuna nagrade

Župan Kožić primio zlatnu samoborsku karatisticu Anu Lenard

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je i prigodno nagradio Anu Lenard, članicu Karate kluba Samobor i Hrvatske karate reprezentacije, koja je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Budimpešti osvojila ekipnu zlatnu medalju.

Župan Kožić zahvalio se Ani na osvojenom odličju kojim je mlada sportašica pridonijela afirmaciji hrvatskog sporta te promociji svoje županije i domovine u svijetu.

Zagrebačka županija Anu je nagradila sportskom opremom u vrijednosti od 10.000 kuna. Tom prigodom Ana je zahvalila županu i županiji na potpori.

- Iznimna mi je čast biti ovdje. Hvala Vam na podršci i povjerenju, a ja ću se potruditi da i u budućnosti ostvarim dobre rezultate i opravdam to povjerenje – naglasila je Ana.

Uz Anu, koja je 2012. godine proglašena najboljom sportašicom Zagrebačke županije, prijemu su prisustvovali i njezini treneri Davor Mrzak i Davor Cipek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin, zamjenik predsjednika Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Boris Makarun te glavni tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Juro Horvat.

M.B.

 

Ovogodišnji Rezultati Judo Kluba Samobor

Župan Kožić primio zlatnu samoborsku karatisticu Anu Lenard

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002