12.06.2013.

2. kolo Kupa Hrvatske

GIMNASTIKA - Seniorkama 1. mjesto

2. kolo Kupa Hrvatske

ZTD Hrvatski sokol bio je 8. lipnja domaćin 2. kola Kupa Hrvatske za regiju sjever.

Mlađe kadetkinje C trenerice Aide Badić i kadetkinje C trenerice Martine Bublić nastupale su u I. turnusu. U jakoj i brojnoj konkurenciji ostvareni su sljedeći rezultati:

MLAĐE KADETKINJE C:

5. mjesto Ines Fadiga, 6. Maja Lehpamer, 7. Tara Bartaković, 11. Dolores Šagud, 14. Dora Jurković, 17. Barbara Jelić, 21. Tia Senjak, 26. Petra Frankić, 27. Mia Lucija Jug i 29. Nika Šmid

U ekipnoj konkurenciji imali smo dvije ekipe: ekipa 1 u sastavu: Ines Fadiga, Maja Lehpamer, Tara Bartaković, Dolores Šagud, Dora Jurković i Tia Senjak osvojila je 2. mjesto, dok je ekipa 2 (Petra Frankić, Mija Lucija Jug, Nika Šmid i Barbara Jelić) osvojila 4. mjesto.

KADETKINJE C

4. mjesto Dunja Šagud, 11. Ena Bašić, 14. Tamara Regović, 15. Dora Telišman i 16. Laura Fadiga.

Ekipno su osvojile 3. mjesto.

U drugom turnusu nastupile su gimnastičarke B programa i naša jedina juniorka C Jesen Kovaček, koja je osvojila 5. mjesto pojedinačno.

Helena Kirschenheuter, Sara Kormoš, Lorena Bartaković, Maja Pleško i Katja Žganjer Knežević nastupile su u konkurenciji mlađih kadetkinja B i ekipno su osvojile 3. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji 4. mjesto Katja Žganjer Knežević, 10. Sara Kormoš, 12. Helena Kirschenheuter, 13. Lorena Bartaković i 14. Maja Pleško.

Ema Mihelić nastupila je u konkurenciji kadetkinja B i osvojila je 2. mjesto, dok je njezina sestra Marija Sara Mihelić u juniorskoj konkurencije osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju.

Naše seniorke u B programu Anamarija Kovačić, Paula Stier i Lucija Kirschenheuter osvojile su 1. mjesto ekipno, dok je u pojedinačnoj konkurenciji 1. mjesto pripalo Anamariji, 3. Pauli i 4. Luciji.

Sudačku zadaću odradile su Aida Badić i Dora Živković, koja, nažalost, zbog ozljede koljena nije nastupila na ovom natjecanju.

Novo lice hrvatskoga glumišta - Katarina Strahinić pratila je gimnastičko natjecanje II. kola Kupa Hrvatske. Uskoro ćete doznati zašto.

M.B.

FOTO: Seniorke B - 1. mjesto ekipno

 
12.06.2013.

11. europsko prvenstvo regija - Herceg Novi, 8. i 9. lipnja

KARATE - Samoborke bez željene medalje

11. europsko prvenstvo regija - Herceg Novi, 8. i 9. lipnja

Na 11. europsko prvenstvo regija koje se održavalo u Herceg Novom samoborske karatistice otišle su s neskrivenim ambicijama da osvoje jednu od medalja.

Sestre Ana i Maja Lenard i Sara Sirovica, pojačane s Ana Marijom Čelan, slovile su za jednog od potencijalnih kandidata za medalju, ali, nažalost, ne ispadne uvijek onako kako se planira i priželjkuje. Kada u sastavu imate dvije od četiri članice aktualnih seniorskih prvakinja Europe, onda se s takvom ekipom itekako može s optimizmom krenuti na tatami okršaje.

Krenulo je dobro pa je nakon prvog slobodnog kola u drugom glatko pobijeđena regija Vojvodine. Ana Lenard je neriješila u prvom meču protiv aktualne viceprvakinje Europe (2:2), Ana Marija Čelan je također neriješila meč sa svojom suparnicom (0:0), da bi u zadnjem susretu Maja Lenard furiozno pregazila svoju suparnicu rezultatom 6:0. Maja je bila odlična, motivitrana, te je svoju formu potvrdila na tatamiju protiv suparnice kojoj nije dala nimalo šanse.

U trećem kolu suparnice su bile odlične Ruskinje, koje su zastupale regiju St. Petersburg, a u biti je to bila kompletna reprezentacija Rusije. Nažalost, u tom meču nije krenulo dobro pa su Samoborke zasluženo poražene već u prve dvije borbe (Maja Lenard i Ana Marija Čelan).

Odlične Ruskinje nevjerojatnim greškama u polufinalu gube od sastava ukrajinskog Kijeva te je time i nada u mogućnost borbe za treće mjesto pala u vodu. Cure su ostale bez repasaža, a samim time i nade da mogu osvojiti toliko željenu medalju.

Zaista šteta, ali u sportu se mora prihvatiti i otrpjeti poraz, makar to ponekad vrlo teško pada.

S.S.

 
12.06.2013.

Jedinstvena županijska liga - 30. kolo TOP - Sava 3:1 (2:1)

NOGOMET - Gosti s porazom drugi

Jedinstvena županijska liga - 30. kolo
TOP - Sava 3:1 (2:1)

KERESTINEC – SC Kerestinec

Gledatelja 100

Sudac: Jerbić

Pomoćnici: Mihalj (oba iz Velike Mlake) i Jovančević (Mićevec)

Strijelci: 0:1 Martinčević(5), 1:1 Ivanić(18), 2:1 Ivanić(25), 3:1 Sunek(85)

TOP: Husak, Lisec, Sopić, Sunek, Žlender, Stjelja, Jakopec, Perić, Škraba (od 46. Fabek), Marić, Ivanić

Trener: Ivan Lušić

SAVA: Horvatinec, Drenški, Golemović, J. Matošević, J. Kostanjski, Ovčariček, Martinčević (od 72. Ivanović), M. Kostanjski (od 76. Filipović), M. Radulj, L. Radulj, Gavran

Trener: Robert Regvar

Crveni karton: Drenški(38), Gavran(86)

Igrač utakmice: Matija Ivanić (TOP)

Gosti iz Strmca nisu uspjeli doći do pobjede koja bi nudila neizvjesnost oko konačnog pobjednika prvenstva, no i da jesu taj trobod iz Kerestinca u konačnici bio bi nebitan jer se novi prvak Klas uvjerljivo prošetao kroz Novo Čiće (Dinamo Hidrel izgubio 1:7) pa se tako naslov slavi u Mićevcu. A sve je tako dobro počelo za goste – u 5. minuti domaćoj obrani izmiče Martinčević i vara Husaka za ranih 0:1. Domaćini do poluvremena okreću stanje na semaforu u svoju korist jer se odlični Ivanić dva puta upisuje na listu strijelaca. Da za Savu situaciju bude još gora, Drenški u 38. minuti nepotrebno (ali zasluženo) dobiva crveni karton nakon udaranja domaćeg Žlendera. U nastavku brojčano nadmoćniji igrači iz Kerestinca kontroliraju tijek susreta i u 85. minuti osiguravanju pobjedu golom Suneka, a nervozni gosti dobivaju još jedan crveni karton (Gavran) pa susret završavaju s 9 igrača.

M.M.

Nakon posljednjeg, tridesetog kola prvak je Klas s 61 bodom, druga je Sava s 57, dok je TOP na sedmom mjestu sa 41 bodom.

 

2. kolo Kupa Hrvatske

11. europsko prvenstvo regija - Herceg Novi, 8. i 9. lipnja

Jedinstvena županijska liga - 30. kolo TOP - Sava 3:1 (2:1)

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002