06.06.2013.

Završnica Prvenstva Hrvatske u rukometu za mlađe kadete

RUKOMET - Mladi Rudari šesti u Hrvatskoj

Završnica Prvenstva Hrvatske u rukometu za mlađe kadete

Na završnici Prvenstva Hrvatske u rukometu za mlađe kadete, održanom proteklog vikenda u Rijeci, mlađi kadeti Rudara ostvarili su odličan rezultat zauzevši 6. mjesto u konkurenciji 16 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske.

Na završnici PH u Rijeci nastupile su ekipe Osijeka, NEXE-a, Virovitice, Bjelovara, Varteksa, Metkovića, Rukometne akademije Balić-Metličić, Zadra, Kozale, Matulja, Dubrave, ZG Dubrave, Karlovca, CO Zagreb, Rudara i domaćina Zameta, koje su to pravo stekle temeljem svojih rezultata u regionalnim ligama, u kojima se natječe 70 klubova. Ekipe su bile podijeljene u četiri grupe, a voljom žrijeba Rudari su dospjeli u skupinu s prvacima regije Istok, ekipom Nexe-a iz Našica, prvakom regije Jug, ekipom Rukometne akademije Balić-Metličić iz Splita te starim znancima iz regije Središte, ekipom ZG Dubrave. U susretima u grupi Rudari su odigrali neodlučeno sa ekipom Balić-Metličić, pobijedili ekipu Nexe-a te pretrpjeli poraz od ekipe ZG Dubrave. Kao drugoplasirani u grupi iza ekipe ZG Dubrave, Rudari su se plasirali u borbu za plasman od prvog do osmog mjesta gdje su ih čekale ekipe Dubrave i Kozale. Loš ulazak u utakmicu s ekipom Dubrave, rezultirao je visokim vodstvom protivnika kojeg Rudari do kraja susreta nisu uspjeli dostići, čime su izgubili šanse da se uključe u borbu za medalje. Utakmica s ekipom Kozale odlučivala je koja će se ekipa boriti za 5. mjesto u Hrvatskoj. U izuzetno uzbudljivoj utakmici, Rudari su u samoj završnici osigurali pobjedu te na taj način došli u priliku da se bore za 5. mjesto.

Utakmica za peto mjesto protiv ekipe CO Zagreb bila je sigurno najbolja utakmica koju su Rudari odigrali na cijelom turniru, i svega 3 minute dijelile su ih do velikog uspjeha. Rudari su u utakmicu protiv favoriziranog protivnika ušli odlično i predvođeni Lovrom Gaćom i Matejom Škiljanom, te na golu odličnim Antoniom Otmačićem, rješavaju prvo poluvrijeme u svoju korist rezultatom 12:10. I u nastavku Rudari nastavljaju u istom tempu te 8 minuta prije kraja vode rezultatom 14:10. Tada slijedi neopravdano isključenje Lovre Gaće, što protivnici koriste i smanjuju rezultat na 14:13, da bi novom sudačkom pogreškom i trećim isključenjem istog igrača suci direktno presudili pitanje pobjednika. Bez svog organizatora igre i s igračem manje na terenu, Rudari nisu uspjeli sačuvati minimalnu prednost, što protivnici znalački koriste i postavljaju konačnih 17:15 u svoju korist. Ostvareni rezultat još više dobiva na težini ako se zna da su Rudari na cijelom turniru nastupili bez Ivana Frketića i Ivana Mataušića, koji predstavljaju značajne karike u igri Rudara.

Ostvareni rezultat predstavlja sjajan uspjeh te je potvrda da se u Rudaru stvara jako dobra generacija, čije najbolje utakmice tek dolaze.

Svim igračima i njihovim trenerima Hrvoju Štiboharu i Josipu Štajnkleru čestitke na odličnom rezultatu.

Ukupni poredak momčadi

1. RK Karlovac

2. RK Zamet

3. ZG Dubrava

4. Dubrava

5. Zagreb Croatia osiguranje

6. Rudar Rude

7. Osijek

8. Kozala itd.

 

Završnica Prvenstva Hrvatske u rukometu za mlađe kadete

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002