24.04.2013.

Međunarodni turnir Sava kup – Sremska Mitrovica, 19. - 21. travnja

GIMNASTIKA - Korak do medalje

Međunarodni turnir Sava kup – Sremska Mitrovica, 19. - 21. travnja

Od 19. do 21. travnja u Sremskoj Mitrovici u Srbiji održan je Međunarodni turnir u ženskoj sportskoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog saveza Vojvodine. Na natjecanju su nastupale gimnastičarke iz Italije, Bosne, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a GK Samobor su na tom natjecanju predstavljale Ema Mihelić u 1. kategoriji (9 - 12 godina), Marija-Sara Mihelić u 2. kategoriji (13 - 1 5 godina), njihova trenerica Aida Badić te sutkinja Anamarija Kovačić.

U prvom turnusu nastupale su natjecateljice 1. kategorije (13 gimnastičarki). Ema Mihelić počela je natjecanje na gredi - svojoj najboljoj spravi. Svoje vježbe nadopunjene s nekoliko novih elemenata odradila je vrlo hrabro te pokazala napredak s obzirom na prošlu sezonu i natjecanje u Novom Sadu.

Rezultati:

Višeboj: 11. mjesto

Preskok: 11. mjesto

Ruče: 10. mjesto

Greda: 7. mjesto (bez pada sa sprave bila bi 4.)

Tlo: 11. mjesto

U drugom turnusu nastupale su natjecateljice 2. i 3. kategorije. Marija-Sara Mihelić nastupala je u 2. kategoriji u konkurenciji 17 natjecateljica. Vježbe na sve četiri sprave pokazala je bez pada. Pokazala je velik napredak u svojim skokovima na preskoku. Na natjecanju je po prvi put u svojoj natjecateljskoj karijeri pokazala skok Cukuhara te za njega dobila visoku ocjenu, što ju je u finalu preskoka pozicioniralo na 4. mjesto – korak do medalje. Za brončanom Riječankom Janom Vrsalović zaostala je manje od 2 desetinke boda.

Rezultati:

Višeboj: 8. mjesto

Preskok: 4. mjesto

Ruče: 10. mjesto

Greda: 6. mjesto

Tlo: 8. mjesto

Naša nacionalna sutkinja pripravnica Anamarija Kovačić po prvi puta je sudjelovala na međunarodnom turniru. Sudila je u funkciji E komisije na gredi, komisije koja ocjenjuje izvedbu vježbe. Svoj posao po novom gimnastičkom pravilniku odradila je korektno i savjesno te prilikom suđenja nije bilo nikakvih problema i nedoumica.

Za naše najbolje gimnastičarke ovo je natjecanje bilo dobar pokazatelj usvojenosti novih elemenata koji su u ovoj proljetno-ljetnoj natjecateljskoj sezoni uvršteni u njihove vježbe, a s kojima će nastupati na predstojećim kolima regije Sjever.

Nakon uspješno odrađenog natjecanja za sve gimnastičarke, njihove trenere i sutkinje organizator je pripremio odlazak u centar grada u kratak obilazak znamenitosti, šetnju i druženje u lijepom proljetnom danu. Navečer je uslijedio zajednički banket - svečana večera, ples i druženje na kojem su se sklopila nova prijateljstva i izmijenila razna iskustva.

A.B.

 
24.04.2013.

1. županijska liga zapad – 22. kolo

NOGOMET - Zrinski konačno proradio

1. županijska liga zapad – 22. kolo

Klokočevac – Dinamo (J) 1:2 (0:1)

Stigao i poraz

KLOKOČEVAC – Igralište Stjepan Celizić Bajdo

Gledatelja 50

Sudac: Solenički (Jastrebarsko)

Pomoćnici: Čunović (Gornja Zdnčina) i Drkulec (Purgarija)

Strijelci: 0:1 P. Kuš(35), 0:2 Popek(85), 1:2 Skukan(90)

KLOKOČEVAC: T. Kostelac, Prelec (od 46. Dubić), Kižlin (od 60. Galinec), Erceg, Žabčić, Šaldić (od 65. Otmačić), Novak, Skukan, Salopek (od 46. Oroz), Beloša, Zeman

Trener: Miroslav Žabčić

DINAMO JAKOVLJE: A. Borovec, Škrlin, Gulić (od 46. T. Borovec), Kovačiček, (od 90. Jelić), P. Kuš, Erceg, Grgec, Heric, Stojanac, Z. Kuš (od 75. Popek), Babić

Trener: Zdenko Kuš

Crveni karton: Grgac(90)

Igrač utakmice: Ivan Kovačiček (Dinamo)

Nakon tri uzastopne pobjede, igrači Klokočevca upisuju poraz. U prvom dijelu bolji gosti koji nakon 45 minuta zasluženo vode. Kuš je izbačen pred Kostelca pa u 35. minuti na semaforu stoji 0:1. U nastavku domaćini agresivniji pa se češće igra pred vratima Jakovlja no dvije prilike Novaka i jedna Otmačića ne završavaju po željama igrača Damira Ivančića. U jeku napada domaćih gosti brzom kontrom osiguravaju pobjedu golom Popeka. Počasni gol za Klokočevac u sudačkoj nadoknadi postiže Skukan za konačnih 1:2.

M.M.

Rakitje – Bregana 0:3 (0:1)

Lakše od očekivanja

RAKITJE – Igralište Rakitja

Gledatelja 80

Sudac: Jakovina (Savski Marof)

Pomoćnici: Grubač i Žiljak (oba iz Zaprešića)

Strijelci: 0:1 Benković(17), 0:2 Sodič(70), 0:3 Runtas(78)

RAKITJE: F. Dorotić, Boras, G. Dorotić, Barun, Pavlović, Brekalo, Nujić (od 72. Tušek), M. Barun, Pavić, Jupić, Stanić (od 81. Sinković)

Trener: Vladimir Gržan

BREGANA: Štibić, Tančak, Celizić (od 89. Biondić), Andabak, Lehpamer, Stanec, Ivandić, Bugarski (od 66. Sodič), Runtas (od 88. Horvat), Babojelić, Benković (od 85. Kovačić)

Trener: Damir Kovačić

Igrač utakmice: Tibor Benković (Bregana)

Uvjerljiv pristup i nastup Bregane rezultirao je pomalo neočekivanim slavljem 0:3. Za 0:1 u 17. minuti bio je precizan Benković koji je lijepim lobom prevario nemoćnog Dorotića u "1 na 1" situaciji. Drugi dio donio je još dva gola za gosta u periodu nakon 70. minute. Rezervi Sodiču trebalo je samo 5 minuta u igri da se upiše u listu strijelaca, a za konačnih 0:3 precizan je Runtas.

M.M.

Mladost (KS) – Novaki 0:1 (0:0)

Ivanović za tri boda

KLINČA SELA – Igralište Mladosti

Gledatelja 120

Sudac: Šoić (Galgovo)

Pomoćnici: Božić (Samobor) i Jankavić (Jagnjić Dol)

Strijelci: 0:1 Ivanović(89)

MLADOST KLINČA SELA: D. Kegljević, B. Botički (od 61. Blažinčić), Kelečić (od 82. Marinović), Sirovica, Hasanović (od 60 Matko), Bušić, K. Kegljević, Z. Botički, Jakšić, Makarun, Carin

Trener: Nenad Budiščak

NOVAKI: Divković, Barbarić, G. Horvat, Fabek, Janjić, Ladan, Gestić, Rasi, Matijaščić, Petković (od 65. Genus), Ivanović

Trener: Ferdo Kamenčić

Igrač utakmice: Ivan Ivanović (Novaki)

Novu, jedanaestu pobjedu u 22 susreta igrači Novaka ostvarili su minimalnim slavljem u Klinča Selu. Obje momčade čvrste i kompaktne svih 90 minuta, po broju prilika malo opasniji domaćini, ali bez konačne realizacije. I kada se činilo da će početni rezultat biti i konačni Ivanović precizno gađa kut Kegljevićeve mreže za slavlje igrača Ferde Kamenčića.

M.M.

Zrinski - BSK 3:0 (2:0)

Pokazali svu raskoš

FARKAŠEVEC – SC Zrinski

Gledatelja 100

Sudac: Boščak (Bregana)

Pomoćnici: Dekalić (Samobor) i Oslaković (Domaslovec)

Strijelci: 1:0 Mataušić(32), 2:0 D. Horvat(34), 3:0 Mataušić(62)

ZRINSKI: Vitko, A. Horvat, Ištuk (od 70. Koletić), Šicl, T. Vrančić, D. Vrančić, Mihelčić, Žganjer, Župančić (od 66. Draclin), Mataušić (od 75. Blažević), D. Horvat

Trener: -

BSK BRDOVEC: Habazin, Barun, Bjelobradić, Pečinović, Ivanic, Mujčin (od 64. Kuna), Hranj, Pavić, Ćorić (od 46. Rasi), Haramina, Stipković

Trener: Davor Debogović

Igrač utakmice: Neven Mataušić (Zrinski)

Nakon neuvjerljivih nastupa ovog proljeće, igrači Zrinskog pokazali su punu raskoš svog talenta i pregazili vodeću momčad lige s 3:0. Na prvi gol se čekalo pola sata. Mataušić je izveo korner te izravno iz njega iznenadio „zaspalog“ Habazina. Dvije minute nakon početnog vodstva domaćina novi šok za goste. Akciju je započeo Žganjer proigravši strijelca Mataušića koji gura u šansu Horvata i to je već 2:0. Lider prvenstva se nakon toga minusa malo trgnuo, ali udarac Baruna prije odmora završava na stativi. U nastavku domaćini ponovno nadmoćni pa ubrzo osiguravaju pobjedu. Sjajan udarac igrača susreta Matušića iz 62. minute (u rašlje s 25 metara) zapečatio je sudbinu neprepoznatljivog gosta.

M.M.

Nakon 22. kola vodi BSK s 56 bodova, druga je Sutla sa 47, Zrinski je četvrti sa 40, Novaki su šesti s 37 bodova, Rakitje je deveto s 30, Bregana je jedanaesta s 26, dok je Klokočevac na šesnaestom mjestu s 12 bodova.

 

Međunarodni turnir Sava kup – Sremska Mitrovica, 19. - 21. travnja

1. županijska liga zapad – 22. kolo

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002