20.04.2013.

Izvještajne godišnja skupština Gimnastičkog kluba Samobor

Pedagoški odgoj budućih generacija

Izvještajne godišnja skupština Gimnastičkog kluba Samobor

Redovitu godišnju skupštinu Gimnastičkog kluba Samobor, održanu 18. travnja u Sportskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija, uz sva izvješća o učinjenom i planove za daljnji rad, začinila je dodjela priznanja i nagrada najboljima u protekloj godini i onima koji su u 2012. pripomogli radu kluba. Najviše pljeska pritom je zaslužila juniorka Marija Sara Mihelić, državna prvakinja u B programu, ujedno i ekipno prva na državnom natjecanju, što joj je, sve skupa, osiguralo i poziv na kontrolni trening juniorske reprezentacije. S ništa manje pljeska nisu nagrađene ni mlade klupske nade, sve redom mlađe kadetkinje, ponajprije Ema Mihelić, koja je po prvi puta nastupila na međunarodnom FIG natjecanju u Novom Sadu, zatim Katja Žganjer Knežević, koja se po prvi puta natjecala u B programu na državnom prvenstvu te Maja Pleško, koja se jedina iz kluba plasirala na državno prvenstvo u C programu. Priznanja su zaslužile i mnoge druge natjecateljice, kojih je u klubu 30-ak, a rekreativno se u GK Samobor gimnastikom bavi još 80 vježbačica i vježbača. Među njima su i Lorena Daničić, Paula Vulić i Ana Herger, djevojke s najduljim rekreativnim stažom, čime su zaslužile posebna priznanja dodijeljena im na ovoj skupštini. Priznanja su pripala i svim trenerima, roditeljskim obiteljima koje su pomagale klupski rad u 2012. te sportskim dužnosnicima Grada i drugim sportskim klubovima, tvrtkama, institucijama i ustanovama za dobru suradnju.

Predsjednica kluba Kristina Kirschenheuter izdvojila je najvažnije rezultate iz 2012. i posebno istaknula da je Gimnastički klub Samobor posljednjih nekoliko godina u kontinuiranom razvoju, da se uz redoviti, svakodnevni rad s natjecateljskim i rekreativnim skupinama pedagoški odgajaju i buduće generacije trenera i sudaca. To je, uz prijašnja postignuća, početkom ove godine klubu donijelo četiri nove sutkinje s nacionalnom licencom. To su Lucija Kirschenheuter, Helena Kovačić, Paula Stier i Dora Živković, dok je Anamarija Kovačić postala nacionalna sutkinja pripravnica, Martina Bublić položila je prvu kategoriju nacionalne sutkinje, a Aida Badić je postala međunarodna sutkinja. Po tome je GK Samobor jedinstven u Hrvatskoj - jedini klub sa 7 sutkinja - rekla je predsjednica kluba.

Po prvi puta su lani bila razdvojena državna prvenstva za A i B te za C program, što je i GK Samobor stvorilo dodatne troškove i manje organizacijske poteškoće. U vlastitoj organizaciji provedeno je Proljetno prvenstvo kluba i održan jak, u regiji najjači, Božićni turnir, dok je Zimsko klupsko prvenstvo prebačeno u siječanj 2013. Tradicionalno se, s dobrim rezultatima, sudjelovalo i na međunarodnom Šiška Open turniru u Ljubljani te po prvi puta na međunarodnom FIG natjecanju u Novom Sadu, gdje je juniorka Sara Mihelić ušla u finale na sve četiri sprave.

- Sve aktivnosti iz 2012. godine nastavljaju se i u ovoj - rekla je tajnica i glavna trenerica u klubu Martina Bublić. Dio toga je već odrađen, poput Zimskog prvenstva, pa nedavnog Otvorenog prvenstva GIB Šiška u Ljubljani - kao izvrsne pripreme za početak kola Kupa Hrvatske. Za ljeto su planirane pripreme u Selcu o trošku roditelja, a sav ostali rad u Samoboru, na trećini borilačke dvorane pri školi Bogumila Tonija, što je nedovoljno za potpun i do kraja kvalitetan rad, pa GK Samobor jedanput mjesečno, o trošku Hrvatskog gimnastičkog saveza i roditelja koristi Nacionalni gimnastički centar ATON u Nedelišću. Bolji uvjeti za rad zasad su im samo san, nadaju se ne i nedostižan, jer nešto se kreće - rekla je Martina Bublić, ujedno i članica Izvršnog odbora Samoborskog športskog saveza. To je na skupštini potvrdio i tajnik Samoborskog športskog saveza prof. Juro Horvat, pohvalivši kontinuirani rad gimnastičara i njihove sve bolje natjecateljske rezultate. Klub se nedavno - dodala je predsjednica kluba Kristina Kirschenheuter - natjecao za jednu prostoriju u sklopu bivše vojarne pa će konačno imati i svoj ured.

E.K.

FOTO: Priznanje je primila i Sara Mihelić, najbolja klupska gimnastičarka u 2012.

 

Izvještajne godišnja skupština Gimnastičkog kluba Samobor

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002