08.04.2013.

Grand Prix Međimurja 2013. – Nedelišće, 6. travnja

KARATE - Samoborci ukupno drugi

Grand Prix Međimurja 2013. – Nedelišće, 6. travnja

Karate klub Međimurje organizirao je i ove godine u Sportskom centru Aton u Nedelišću međunarodno karate natjecanje za 320 sportaša iz 32 kluba Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Na turniru je sudjelovalo i 12 samoborskih mladih karateka koji su nastupili u katama, a s ciljem da im to bude posljednja provjera i važan trening natjecanje pred prvenstvo Hrvatske, koje će se održati za dva tjedna u Splitu.

Prema viđenom nastupu mladih Samoborki i Samoboraca u Atonu, iz Splita bi trebale doći dobre vijesti, a to je svakako solidan broj osvojenih državnih medalja. Kvaliteta samoborskih karateka nije upitna, a vjeruje se da bi se uz malo potrebne sreće sve moglo posložiti prema očekivanju trenera.

Samoborski mladi karate majstori su u Nedelišću osvojili ukupno 13 medalja: 6 zlata, 4 srebra i 3 bronce.

Zlatnim medaljama u Nedelišću su se okitili Dino Šimunec (mlađi učenici), Kruno Fadljević (učenici), Dražen Šarić (učenici B program), ekipa mlađih učenika (Ivan Terihaj, Dario Szel i Dino Šimunec), ekipa učenica (Veronika Horak, Nika Jelen i Lucija Lucić) i ekipa učenika (Fran Trošelj, Damjan Nenadić i Kruno Fadljević).

Srebrnu medalju su osvojili Dario Szel (mlađi učenici), Ivan Terihaj (mlađi učenici B program), Jurica Runtas (učenici B program) i ekipa učenika (Dražen Šarić, Dino Šimunec, Jurica Runtas).

Brončanu medalju su osvojili Nika Jelen (mlađe učenice), Damjan Nenadić (učenici) i Lucija Lucić (učenice B program).

Karate klub Samobor je od strane organizatora nagrađen digitalnom kamerom Genius kao drugoplasirani klub po uspješnosti na ovom prestižnom turniru, što je dodatno oraspoložilo samoborsku karate delegaciju.

S.S.

 
08.04.2013.

Prvenstvo Hrvatske za veterane

STOLNI TENIS - Mile Matijević prvi

Prvenstvo Hrvatske za veterane

U Sportskoj dvorani Samobor 6. je travnja, pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza, odigrano Prvenstvo Hrvatske za veterane u stolnom tenisu. U kategoriji 40-49 godina slavio je Edi Duplančić iz Splita, u kategoriji 50-59 godina Mladen Grantverger iz Zagreba, u kategoriji 60-69 godina Mile Matijević iz Samobora, u kategoriji 70 i više Enes Ahmetović iz Slavonskog Broda.

Kod žena prva je bila Vesna Wran iz Mihovljana. Od domaćih igračica i igrača treba spomenuti treće mjesto Ivane Medvedović pojedinačno, drugo mjesto Ivane Medvedović i Jasne Grdić u igri parova i drugo mjesto Dražena Librića.

Samoborci nisu uspjeli

U istom danu prva momčad Samobora borila se za opstanak u 1. HL zapad. Trebale su dvije pobijede, a ostvarena je jedna, protiv GSTK Zagreb 2 4:2. Istim rezultatom je Industrogradnja bila bolja od Samoboraca. Nakon vodstva Samobora 2:1 igrači Industrogradnje zasluženo rade preokret i ostvaruju vrijednu pobjedu koja im je osigurala izravni ostanak u ligi.

Samoborci odlaze u dodatne kvalifikacije koje se igraju početkom svibnja da izbore opstanak i 1. HL zapad.

Dva druga mjesta

U nedjelju je odigran 6. OT Zagrebačke županije za mlađe kategorije u Dugom Selu. Bilježe se dva druga mjesta Klare Znika kod mlađih kadetkinja i Zare Ilić kod najmlađih kadetkinja te tri četvrta mjesta Anamarije Hribar kod kadetkinja, Katarine Žitković u juniorkama i Kristijana Golubića kod mlađih kadeta.

Masters HSTS-a - Trofej Reno Vinek

13. i 14. travnja Samobor je domaćin Mastersu HSTS-a - Trofej Reno Vinek. 16 najboljih hrvatskih igrača i igračica u deset kategorija u dvorani Samobor će odigrati vrijedan turnir s koeficijentom 1,4. Od domaćih igračica i igrača pravo nastupa su ostvarili Zara Ilić, Katarina Žitković, Filip Golubić i Petar Znika.

U subotu se igraju kategorije mlađih kadeta i kadetkinja te juniora i juniorki, a u nedjelju najmlađih kadeta i kadetkinja, kadeta i kadetkinja, seniora i seniorki.

K.Z.

FOTO: Mile Matijević (u sredini)

 

Grand Prix Međimurja 2013. – Nedelišće, 6. travnja

Prvenstvo Hrvatske za veterane

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002