04.04.2013.

Tradicionalni košarkaški turnir kadeta Uskrsni turnir – Savia 2013.

KOŠARKA - Samoborci nadmoćno prvi

Tradicionalni košarkaški turnir kadeta Uskrsni turnir – Savia 2013.

Tradicionalni košarkaški turnir kadeta Uskrsni turnir – Savia 2013., 30. ožujka odigran je u Sisku u organizaciji KK Savia iz Siska. Na turniru su nastupile ekipe Savia, Sisak, Duga Resa i Samobor. Igralo se po kup sistemu.

Prvo su u lokalnom okršaju sudjelovale dvije domaće ekipe, u kojoj je mlađi klub Savia prikazao bolju košarku i zasluženo svladao ekipu Siska te su se plasirali u finale. U drugom polufinalnom dvoboju sastale su se ekipe Duge Rese i Samobora. Iako su Dugorešani u svojim redovima imali centra dvometraša, pretendenta za kadetsku reprezentaciju Hrvatske, uspjeli su parirati Samoborcima tek prvo puluvrijeme. U drugom poluvremenu Samoborci su zaigrali agresivni zonski presing protiv kojeg Dugorešani jednostavno nisu imali lijeka te su postigli tek 6 koševa do kraja utakmice, a Samoborci su se uvjerljivom pobjedom od 56:16 plasirali u finale. U finalu Samoborci su protiv organizatora turnira, ekipe Savie, prikazali još bolju igru, pokazavši domaćinima zašto već nekoliko zadnjih godina igraju u najjačoj hrvatskoj kadetskoj ligi, tako da Samoborci odličnom obranom i još bržim polukontranapadima polovicom drugog poluvremena ostvaruju najveću prednost na utakmici od 24 koša razlike. U zadnjoj četvrtini Samoborci, već slaveći osvajanje turnira, igraju opuštenije, tako da domaćini smanjuju razliku na podnošljiviji poraz od 47:59.

U osvajanju turnira kod Samobora u dvije odigrane utakmice najzaslužnija je bila petorka Čižmešija s 34, Iviček s 27, Matijaščić s 22, Srabotnak s 15 i Komerički s 12 koševa, koja će na jesen u novoj kadetskoj sezoni biti glavna okosnica kadetske ekipe. Uz njih još su koševe postigli Planinčić 3 i Živković 2 koša.

T.I.

FOTO - Ekipa kadeta KK Samobor: Marin Sedlar – trener, Maksimilijan Živković, Roko Komerički, Matej Čižmešija, Karlo Planinčić, Bruno Srabotnak, Marko Matijaščić, Kristijan Iviček

 
04.04.2013.

Prva ovosezonska cross country utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske za motocikle i četverocikle

MOTOCROSS - Srećom, nitko nije stradao

Prva ovosezonska cross country utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske za motocikle i četverocikle

Na stazi Draga MCK T.R.P. Marović organizirao je prvu ovosezonsku cross country utrku Otvorenog prvenstva Hrvatske za motocikle i četverocikle (quadove). Utrka je vožena na stazi dužine sedam kilometara, kroz šume i brda Rakovog Potoka te po motocross stazi Draga. Vozilo se dva sata + jedan krug. Na startu su se, unatoč izuzetno lošim vremenskim uvjetima, uz stalan snijeg i niske temperature, pojavila 24 vozača motocikala iz Hrvatske i Slovenije. Srećom, nitko se nije ozlijedio te samo 3 vozača nisu završila utrku.

Utrku je vozio i Ivan (Janko) Marović (Suzuki) te osvojio 7. mjesto u klasi amater, što je odličan rezultat s obzirom da nije vozio motocross motocikl od MX3 utrke Svjetskog prventstva u Jastrebarskom, na stazi Mladina 2007. godine, kada se teško ozlijedio. Nadamo se njegovom povratku na staze i natjecanja.

Jurica Marović (Yamaha) pobijedio je u klasi junior, unatoč teškom padu i bez prednje kočnice na motociklu.

Treba istaknuti odličnu vožnju mladog Josipa Pavlečića (Kawasaki) iz MCK T.R.P. Marović, koji je klubu donio vrijedne bodove u borbi za prvo mjesto među klubovima.

Za klub su još nastupili i završili utrku Josip Brletić (KTM) te Dragutin Marović (Honda) koji se unatoč svojoj dobi ne da s motocikla.

Među seniorima uvjerljivu pobjedu odnio je Tihomir Kotarski (Husaberg) iz MK Zlatar Bistrica, a među veteranima Damir Škalec (Sherco) iz MCK Jaska. Prvo mjesto u klasi amater osvojio je Marko Crnac.

S.S.

 
04.04.2013.

Još se uvijek možete prijaviti za tečaj bridža

BRIDŽ - Naučite najbolju kartašku igru

Još se uvijek možete prijaviti za tečaj bridža

U Samoboru je 2. travnja počeo tečaj bridža, a novi su početnici marljivo bilježili riječi predavača Gordana Borovčaka, tajnika Samoborskog bridž kluba. Prisutne tečajce pozdravio je i predsjednik kluba Ivo Gluščić.

Organizatori poručuju da se zainteresirani i dalje mogu prijaviti za tečaj, i to u petak, 5. travnja, u 18 sati u samoborskoj sportskoj dvorani te prisustvovati drugom predavanju.

S.Z.

 

Tradicionalni košarkaški turnir kadeta Uskrsni turnir – Savia 2013.

Prva ovosezonska cross country utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske za motocikle i četverocikle

Još se uvijek možete prijaviti za tečaj bridža

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002