27.03.2013.

Prvenstvo hrvatske za učenike i mlađe kadete

KARATE - Leonard Šogorić viceprvak

Prvenstvo hrvatske za učenike i mlađe kadete

Ovog je vikenda u Biogradu održano Prvenstvo Hrvatske za učenike i mlađe kadete u karateu.

Najmlađi samoborski karatisti su u Biograd otputovali s velikim očekivanjima, jer su na kontrolnim turnirima pokazali da su spremni za visoke domete na prvenstvu Hrvatske. Nažalost, ovog puta nisu uspjeli u svojoj namjeri pa su se u Samobor vratili samo s jednom medaljom i dva peta mjesta, što je daleko od očekivanog.

Jedini koji je ispunio očekivanja bio je Leonard Šogorić, koji je u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg osvojio srebrnu medalju. Leonard je nakon tri eliminacijska meča posustao tek u finalu protiv protivnika kojeg je do sada pobjeđivao. Na taj način Leonard se vratio starim navikama osvajanja srebrnih medalja na državnim prvenstvima, jer mu je ovo već treća medalja srebrnog sjaja na državnom prvenstvu. Ipak, vidljivo je da je pred njim lijepa karijera i da će, ukoliko nastavi s ovakvim načinom treninga i trudom kojeg ulaže, vrlo brzo oko vrata staviti i najsjajnije odličje.

Blizu medalje bio je najveći favorit i prošlogodišnji prvak Hrvatske Lyon Nenadić. Lyon je nakon sigurnog vodstva u borbi za medalju u zadnjoj sekundi napravio veliku taktičku glupost zbog koje je izgubio meč i medalju.

Najveće iznenađenje je priredio Martin Stier u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg, koji je ostao zamalo bez odličja. Obzirom da je Martinu ovo bio prvi nastup na prvenstvu Hrvatske i da zbog bolesti neko vrijeme nije trenirao i nastupao, njegov rezultat je ravan medalji.

Nakon svega viđenog, ostaje gorčina kod samoborskih trenera jer očekivanja nisu ispunjena te je na njima da izvedu zaključke i porade na ispravljanju uočenih pogrešaka pa se možemo nadati da će se već sljedeće godine samoborske nade s istog natjecanja vratiti s puno većim brojem medalja.

S.S.

 
27.03.2013.

Jedinstvena županijska liga - 18. kolo

NOGOMET - Sava pobjednički, TOP slabo

Jedinstvena županijska liga - 18. kolo

Sava – Vatrogasac (Z) 2:0 (2:0)

Sava nastavlja pobjednički

STRMEC – SC Lazina

Gledatelja 150

Sudac: Lafter (Novo Selo Okićko)

Pomoćnici: Šabić (Pavlovčani) i Kelečić (Repišće)

Strijelci: 1:0 M. Radulj(17), 2:0 Kostanjski(39)

SAVA: Slavujević, Drenški (od 79. L. Radulj), Filipović (od 61. Golemović), Kočnar (od 85. M. Kostanjski), J. Matošević (od 72. Martinčević), F. Kostanjski, Ovčariček, Rogić, M. Radulj, Čakanić, Ivanović

Trener: Robert Regvar

VATROGASAC ZDENCI: Galić, Cvetković, Brekalo, Ostojić, N. Prskalo (od 79. Lučić), Skender, A. Prskalo, Šekrst, Merkl (od 81. Paleščak), Remenar, Đurđević (od 72. D. Horvat)

Trener: Marijan Pažin

Igrač utakmice: Filip Kostanjski (Sava)

Sava pobjedničkim kasom nastavlja kroz proljetni dio prvenstva. Protiv Vatrogasca ubilježena je 12. prvenstvena pobjeda koja je osigurana već u prvih 45 minuta. Prije prvog gola (Radulj u 17. minuti), Kočnar se mogao upisati u strijelce, ali njegovu namjeru čita Galić. Desetak minuta kasnije pitanje pobjednika je riješeno – Filip Kostanjski svojim trećim „proljetnim“ golom dupla prednost domaćina na 2:0. Do karaja susreta po blatnjavom terenu bez previše prilika, a i one koje su se dogodile, završile su u rukavicama dvojice vratara.

M.M.

Gradići - TOP 6:1 (3:1)

Teško stradali

GRADIĆI – Igralište Gradića

Gledatelja 100

Sudac: Kakša (Bistra)

Pomoćnici: Jeleč i Rončević (oba iz Zaprešića)

Strijelci: 1:0 Šimun(2), 2:0 Župetić(7), 3:0 Župetić(24), 3:1 Sunek(28), 4:1 Šandor(56), 5:1 Gotovac(71), 6:1 Ćurić(73)

GRADIĆI: Iveljić, Butković, Bakula, Konjević (od 55. Gale), Cindrić, Budimir, Hrženjak (od 58. Gotovac), Šimun (od 71. Ćurić), Župetić, Pavlica, Šimunović (od 21. Šandor)

Trener: Davor Modlić

TOP: Hodak, Ivanić, Vratarić, Škraba, Sopić, Žimbrek (od 69. Perić), Fabek, Stjelja, Sunek, Žlender, Pejić

Trener: Jasip Galić

Igrač utakmice: Filip Župetić (Gradići)

Već su uvodne minute u Gradićima slutile po lošem za goste iz Kerestinca. Nakon samo 7 minuta igre domaćini vode 2:0 golovima Šimunića i Župetića. Ubrzo ponovno Župetić drugi put šalje loptu iza Hodaka, a stanje na semaforu do poluvremena malo korigira Sunek. Nastavak nije ništa usporio domaćine koji unatoč raskvašenom terenu pokazali efikasnost u šesnaestercu TOP – a. Rezervisti Šandor, Ćurić i Gotovac postižu svaki gol pa Kerestinčani pognutih glava napuštaju teren u predgrađu Velike Gorice.

M.M.

Nakon 18. kola (17 odigranih kola) vodi Sava s 38 bodova, drugi su Klas i Gradići sA po 32, dok je TOP na dvanaestom mjestu sa 17 bodova (-1 utakmica).

 

Prvenstvo hrvatske za učenike i mlađe kadete

Jedinstvena županijska liga - 18. kolo

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002