25.02.2013.

KARATE - Na Kupu Mladosti u Ivanić-Gradu Samoborci opet iznimno uspješni

Osam medalja u vitrinama KK Samobor

KARATE - Na Kupu Mladosti u Ivanić-Gradu Samoborci opet iznimno uspješni

Karate klub Mladost pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada organizirao je 24. veljače u sportskoj dvorani Žeravinec vrlo kvalitetan 25. po redu tradicionalni međunarodni turnir za djecu i kadete (uzrast od 7 do 16 godina). U Ivanić-Gradu okupilo se u nedjelju čak 560 mladih sportaša iz 57 klubova Hrvatske i BiH.

Svakako treba napomenuti odličnu organizaciju kluba domaćina, kao i već tradicionalnu ljubaznost, uz prepoznatljivu kvalitetu turnira koja je svake godine na sve višoj razini.

Većina težinskih i uzrasnih kategorija bilo je dobrano popunjeno pa je do zlata trebalo postići i po pet pobjeda.

Samoborski "klinci" su u Ivaniću pokazali svoju kvalitetu te popunili trofejnu sobu s još osam odličja.

Zlatnim medaljama su se na Kupu Mladosti okitili sve bolja i bolja katašica, mlađa kadetkinja, Lucija Gečević te borac Lyon Nenadić, koji je ponovno slavio u konkurenciji mlađih kadeta do 41 kg.

Prvu svoju medalju, i to srebrnu, osvojila je Magdalena Šuflaj u konkurenciji učenica do 36 kg.

Srebrom se okitila i ovaj puta odlična katašica Nika Jelen u konkurenciji mlađih učenica, kao i kolegica Veronika Horak u konkurenciji mlađih učenica "B" programa.

Brončanim odličjem su se morali zadovoljiti Dino Šimunec (kate ml. učenici), Damjan Nenadić (kate učenici) i Lana Kovačić (ml. kadetkinje preko 55 kg).

S.S.

FOTO: Lucija Gečević

Rezultati KK Bregana

Zlato za Paulu Andričević

Najuspješniji nastup u redovima Karate kluba Bregana imala je Paula Andričević, koja je odličnim borbama osvojila zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja do 54 kg.

Treće mjesto u kategoriji mlađih kadeta do 36 kg osvojio je Domagoj Žabčić.

Solidan nastup imale su Rea Bilić i Lea Komočar, ali ovom prilikom nisu osvojile medalju.

FOTO: Paula Andričević, Lea Komočar, Rea Bilić i Domagoj Žabčić

 
25.02.2013.

KOŠARKA - KADETI – 1. HRL – 15. kolo Samobor – Dubrava 68:111 (43:54)

Blijedi u nastavku

SAMOBOR: Srabotnak 4, Belamarić 5, Čižmešija 18, Skok 4, Antunović, Sladić 19, Savić 17, Erbežnik, Grubešić 1, Matijaščić, Komerički; Trener: Josip Vlah

DUBRAVA: Filić 7, Knez 26, Maloča 5, Perić 15, Kos 6, Miličević 27, Žulić 11, Popović 2, Mikolić 4, Jolić 4, Popović 4; Trener: Cetinja

U 15. kolu 1. HRL kadeta Samoborci su na domaćem terenu uvjerljivo izgubili od ekipe Dubrave iz Zagreba rezultatom 68:111. Prvih šest-sedam minuta odlična igra Samoboraca i vodstvo od nekoliko koševa, međutim tada gosti preuzimaju inicijativu i do poluvremena ostvaruju 11 koševa prednosti. U drugom poluvremenu blijeda igra kadeta Samobora, dok razigrani Dubravaši postižu koševe u serijama za na kraju visoku i zasluženu pobjedu.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Sladić s 19 i Čižmešija s 18 koševa.

Kod Dubrave odlični Miličević s 27 i Knez s 26 koševa.

T.I.

 
25.02.2013.

KOŠARKA - MLAĐI KADETI – 1. HRL - 4. kolo Samobor – Rudeš 62:66 (30:38)

Gosti ipak prisebniji

SAMOBOR: Alilović, Crnić, Čakanić 4, Škiljan 4, Jelić, Tišma, Golić 3, Živković 19, Matijaščić 22, Kupres, Antolović, Iviček 10; Trener: Mirko Mandalinić

RUDEŠ: Jurić 22, Leš, Karlo 2, Begić 21, Nakić, Crnjak, Vujasković 3, Savinc 4, Juković, Krainović 7, Soldo 7; Trener: Bačurin

U 4. kolu 1. HRL mlađih kadeta Samoborci su na domaćem terenu nespretno izgubili od ekipe Rudeša s rezultatom 62:66. Utakmica izjednačenih ekipa igrala se u egalu do posljednje minute, u koju su Samoborci ušli s košem prednosti 62:61. Međutim, tada gube nekoliko lopti zbog krivih dodavanja i promašuju šuteve izvana, dok prisebniji gosti idu na sigurno i pogođenim zicerima u posljednjim trenucima utakmice dolaze do zaslužene pobjede.

Kod Samoboraca najučinkovitiji su bili Matijaščić s 22 i Živković s 19 koševa, a kod Rudeša Jurić s 22 i Begić s 21 košem.

T.I.

 
25.02.2013.

KOŠARKA - MLAĐI KADETI – 2. HRL - 4. kolo Samobor – Sveti Petar 58:49 (29:20)

Zasluženo do pobjede

SAMOBOR II: Kontak 8, Kupres A., Ivetta 3, Mužević 2, Kupres D., Tišma 6, Jelić 14, Lopac 7, Crnić 16, Lindić 2; Trener: Mirko Mandalinić

SVETI PETAR: Bojović, Glibo 4, Špoljarić 4, Cunjek 31, Bandić, Štambuk, Erdeli 10, Fajt, Hušnjak, Bencarić; Trener: Svečak

U 4. kolu 2. HRL mlađih kadeta druga ekipa Samobora došla je do svoje prve pobjede na domaćem terenu pobijedivši ekipu Svetog Petra iz Zagreba s rezultatom 58:49. Samoborci već u prvoj četvrtini ostvaruju desetak koševa prednosti, koje uspješno brane do kraja utakmice za zasluženu pobjedu.

U ekipi Samoboraca najistaknutiji pojedinci su bili Crnić sa 16 i Jelić sa 14 ubačenih koševa.

Kod gostiju Cunjek je ubacio 31 koš.

T.I.

 
25.02.2013.

KOŠARKA - SPORTSKA ŠKOLA 2001 – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 13. kolo Samobor – Gorica 15:59 (13:22)

Nije išlo protiv najboljih

SAMOBOR: Đukić N., Muheljić 1, Bervanakis, Briški 2, Đukić V., Šimunov, Kupres 4, Kontak 6, Milača 2, Sedlar, Jurinec; Trener: Klupač Krešimir

GORICA: Vucković 4, Maligec 5, Istanbuli 14, Lagić 10, Vujević 5, Ivanković 8, Škara 8, Maršić 5; Trener: Istanbuli

Najmlađi Samoborci izgubili su na domaćem terenu od vodeće ekipe lige Gorice rezultatom 15:59. U prvom poluvremenu, dok su imali snage, Samoborci su pružili dobar otpor, međutim gosti igraju cijelu utakmicu istim tempom, presing po cijelom terenu, te u drugom poluvremenu potpuno deklasiraju Samoborce i dolaze do zaslužene i uvjerljive pobjede.

Kod Samoboraca najučinkovitiji je bio Kontak sa 6 koševa, a kod Gorice Istanbuli sa 14 koševa.

T.I.

 
25.02.2013.

KYOKUSHIN KARATE - Krokić kup Samobora 2013., 23. veljače

Napunili klupske vitrine

KYOKUSHIN KARATE - Krokić kup Samobora 2013., 23. veljače

U Sportskoj dvorani Samobor 23. veljače održan je, u organizaciji Karate kluba Mladost Samobor, tradicionalni Krokić kup Samobora. Na natjecanju je sudjelovalo 111 natjecatelja iz Slovačke i Hrvatske koji su se borili za naslov najboljeg. Domaći klub predstavljalo je 26 mladih karateka koji su klupske vitrine popunili s 19 novih medalja: 6 zlatnih, 5 srebrnih i 8 brončanih.

Na natjecanju je bila prikazana petnaestminutna predstava "Krokić sportić – zdrav duh u zdravom tijelu", koju su mali karateke pozorno pratili.

Karate klub Mladost nastavlja sa svojim aktivnostima te poziva sve koji su zainteresirani da im se pridruže na treningu.

Više informacija o klubu i natjecanju možete vidjeti na klupskim web stranicama www.kyokushin-mladost.hr.

T.G.

 
25.02.2013.

KARATE - 16. Hungarian Tatami karate kup - Budimpešta, 23. veljače

Ana Lenard zlatna

KARATE - 16. Hungarian Tatami karate kup - Budimpešta, 23. veljače

Samoborski karatisti ove subote nastupili su na 16. Hungarian Tatami karate kupu u glavnom gradu susjedne Mađarske.

Turnir je okupio 750 natjecatelja iz 10 država (Slovenije, Ukrajine, Srbije, Rumunjske, Slovačke, Češke, BiH, Austrije, Hrvatske i Mađarske). Kao i svake godine organizator se potrudio maksimalno ugoditi svojim gostima, ali je isto tako i sama organizacija turnira bila na vrlo visokom nivou.

Samoborci su po običaju, kao što to i priliči vrhunskim sportašima, dostojno predstavili svoj grad i državu te su na turniru ostavili izuzetan dojam osvojivši četiri medalje od pet natjecatelja koji su otputovali u Budimpeštu.

Najbolja je bila Ana Lenard, najbolja samoborska sportašica u 2012., koja je bez izgubljenog boda suvereno osvojila prvo mjesto u kategoriji seniorki do 61 kg.

Sestra Maja Lenard je u istoj kategoriji osvojila brončano odličje posustavši tek u polufinalu i to u zadnjoj sekundi borbe, gdje je napravila veliku grešku protiv slovačke reprezentativke. Na Majinu žalost grešku je Slovakinja iskoristila te time spriječila samoborsko-sestrinski finale.

U kategoriji seniora do 84 kg srebrnu medalju je osvojio Matej Tomazin. Matej je odradio u skladu s trenutnim mogućnostima, a to je bilo dovoljno za tijesan poraz u finalnoj borbi.

U kategoriji juniora do 68 kg odličan nastup je imao novi samoborski adut Mateo Šitum, koji je nakon velike borbe osvojio brončano odličje.

Ovaj puta Nikola Šoić je ostao bez značajnijeg rezutata, ali je imao dobar nastup u kojem je ubilježio dva poraza od dva trenutno najbolja mađarska karataša.

Sve u svemu, čelništvo kluba ima razloga za optimizam pred predstojeće prvenstvo Hrvatske za seniore, koje će se održati 9. ožujka u Rijeci.

T.I.

FOTO: Sestre Ana i Maja Lenard na pobjedničkom postolju

 
25.02.2013.

KOŠARKA - SENIORI - A2 LIGA - 19. kolo Rudeš - Samobor 78:85 (39:39, 70:70)

Nastavili uspješan niz

SAMOBOR: Tušek 9, Ribarić 7, Gionechetti 9, Zadro 15, Hrvoj 12, Vlaić 2, Levanić M. 2, Nakić 25, Tomić 2, Dragozet, Filković, Levanić B. 2. Trener: Milan Ličina

RUDEŠ: Rački 7, Grbešić 6, Marenčić, Novak 2, Galić 22, Miletić, Posinković 2, Matijašević 4, Dmitrović 10, Ćutuk 8, Pojatina 8, Grabarić 9. Trener: D. Miholić

Košarkaši Samobora nastavili su niz od 5 uzastopnih pobjeda, ovaj puta svladavši na nešto teži način tek u prdužetku u 19. kolu A2 lige na gostujućem terenu ekipu Rudeša rezultatom 78:85. Prvo poluvrijeme provelo se u laganoj dominaciji Samoboraca koji su imali najviše 7 koševa prednosti koje domaćini u samom finišu prvog poluvremena sustižu. Drugo poluvrijeme otvorili su dobrom igrom domaćini i jednom serijom koševa od 11:0 ulaze u zadnju četvrtinu sa 7 koševa prednosti. Početkom zadnje četvrtine Samoborci odmah dolaze do izjednačenja i tada se razvija velika bitka koš na koš. Dvadesetak sekundi prije kraja najbolji pojedinac Samobora Nakić pogađa prvo slobodno bacanje koje mu je bilo ujedno jedanaesto pogođeno zaredom za izjednačenje 70:70, zatim drugo promašuje. Zadnji napad domaćina Samoborci odlično brane. Odmah na početku produžetka domaćini vode s tri koša razlike, ali tada Samoborci odlično odigravaju obranu, a u napadu sa serijom od deset ubačenih koševa dolaze do teške, ali zaslužene pobjede.

Kod Samoboraca najučinkovitiji su bili Nakić s 25, Zadro s 15 i Hrvoj s 12 koševa.

Kod Rudeša najučinkovitiji je bio Galić s 22 koša.

T.I.

 

KARATE - Na Kupu Mladosti u Ivanić-Gradu Samoborci opet iznimno uspješni

KOŠARKA - KADETI – 1. HRL – 15. kolo Samobor – Dubrava 68:111 (43:54)

KOŠARKA - MLAĐI KADETI – 1. HRL - 4. kolo Samobor – Rudeš 62:66 (30:38)

KOŠARKA - MLAĐI KADETI – 2. HRL - 4. kolo Samobor – Sveti Petar 58:49 (29:20)

KOŠARKA - SPORTSKA ŠKOLA 2001 – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 13. kolo Samobor – Gorica 15:59 (13:22)

KYOKUSHIN KARATE - Krokić kup Samobora 2013., 23. veljače

KARATE - 16. Hungarian Tatami karate kup - Budimpešta, 23. veljače

KOŠARKA - SENIORI - A2 LIGA - 19. kolo Rudeš - Samobor 78:85 (39:39, 70:70)

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002