19.11.2012.

KARATE - Matej Tomazin otputovao na 21. Svjetsko seniorsko prvenstvo u karateu (Pariz, 21. - 25. studenoga)

Po medalju pred 15.000 navijača

KARATE - Matej Tomazin otputovao na 21. Svjetsko seniorsko prvenstvo u karateu (Pariz, 21. - 25. studenoga)

Danas u kasnijim popodnevnom satima put dalekog Pariza otputovala je hrvatska karate reprezentacija koja će sudjelovati na 21. seniorskom prvenstvu svijeta koje se odžava u popularnoj francuskoj sportskoj dvorani Bercy.

U sastavu hrvatske selekcije nalazi se i najbolji samoborski sportaš Matej Tomazin, najecatelj Karate kluba Samobor i standardni hrvatski reprezentativac.

Matej će nastupiti za nacionalnu borbenu selekciju u ekipnom dijelu koja će na tatami izaći u petak, 23. studenoga u 9 sati.

Stručno vodstvo Hrvatskog karate saveza očekuje od ekipe visoki sportski rezultat s obzirom na dugotrajne i vrlo naporne pripreme koje su odrađene u Varaždinu u nekoliko sedmodnevnih termina, ali i nekoliko termina vikend priprema.

Kroz posljednje provjerne turnire hrvatski reprezentativci su pokazali visoku razinu forme, tako da ni jednoj svjetskoj reprezentativnoj selekciji neće biti lako protiv naše, koja “puca” na plasman u sami vrh svjetske karate kreme.

Treba napomenuti da će u Parizu nastupiti preko sto državnih reprezentacija, a samo natjecanje će se odvijati pred prepunom dvoranom s više od 15.000 vatrenih navijača, koji su svoje mjestu u sportskoj areni zakupili već prije nekoliko mjeseci.

S.S.

 
19.11.2012.

Proslavljena 45. godišnjica Stolnoteniskog kluba Samobor

Klub u najboljim godinama

Proslavljena 45. godišnjica Stolnoteniskog kluba Samobor

U sportskoj dvorani Samobor je u subotu, 17. studenoga, svečano obilježena 45. godišnjica Stolnoteniskog kluba Samobor. Daleke 1967. godine, osnivači ing. Ivan Medvedović i Zdravko Leopold krenuli su u jednu prekrasnu stolnotenisku "bajku", koja je obilježila mnoge generacije Samoboraca i Samoborki. Na te minule godine i rad kluba sve prisutne podsjetila je kratka prezentacija fotografija i tekstova, koju je vodio sadašnji predsjednik Krunoslav Znika.

Ing. Medvedović prisjetio se samih početaka i rada kluba, u kojem je djelovao punih 14 godina. Sljedeći predsjednik bio je pokojni Miroslav Grdović, nakon njega klub preuzima Slavko Šišak a, u novije vrijeme, klub vodi sadašnji predsjednik Krunoslav Znika. U holu nove sportske dvorane okupile su se sve generacije stolnotenisača i stolnotenisačica, koji su sjećanjem na prošla vremena čestitali 45. rođendan klubu i zaželjeli mu puno sportskih uspjeha i radosti u igri.

Svojim prisustvom i lijepim željama za nastavak rada ovu skromnu proslavu uveličali su i prof. Juro Horvat, tajnik Samoborskog športskog saveza, Vlado Čerkez, ravnatelj ustanove Sporski objekti Samobor, predsjednik STS Zagrebačke županije Zvonko Pokas, kao i predstavnici gradova Dobove, Brežica, Jastrebarskog i Dugog Sela. Odigran je i prijateljski meč prve ekipe Samobora i reprezentacije Zagrebačke županije, u kojem su gosti slavili sa 4:3.

Zahvalnice kluba za dugogodišnji rad su primili ing. Ivan Medvedović, Zdravko Leopold, Slavko Šišak, Miroslav Grdić, Grad Samobor, Samoborski športski savez, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, prof. Juro Horvat, Milan Kolman, STS Zagrebačke županije, ustanova Sportski objekti Samobor, Edi Kirschenheuter, Franjo Sina Gluščić, Frančeško Glasnović, Stjepan Kuhar, ing. Eduard Grabar, Žerar Tvrtković, kao i podupiratelji kluba - Samoborska banka, Hostel Samobor, Krojačka radnja Šicel, V print - Krsto Vugrin, Klimatizacija Stjepan Šančić, Medičarna Arko, Podomont Samobor, Caffe bar Helena, Fitness klub Samobor, Pako Samobor, Gundić elektronik, Graditeljstvo Juraj Grgečić, MO Klokočevec Samoborski, bravarija Berčić, LukAl, Igo-Mat, Vinotočje Pavlin, Slastičarnica u prolazu, Vinotočje Sirovica i C.B. Print.

K.Z.

 

KARATE - Matej Tomazin otputovao na 21. Svjetsko seniorsko prvenstvo u karateu (Pariz, 21. - 25. studenoga)

Proslavljena 45. godišnjica Stolnoteniskog kluba Samobor

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002