14.08.2012.

GIMNASTIKA - Usavršavanje trenera i gimnastičarke GK Samobor u Međunarodnom ljetnom kampu Tirrenia 2012.

Usavršavale se o svom trošku

GIMNASTIKA - Usavršavanje trenera i gimnastičarke GK Samobor u Međunarodnom ljetnom kampu Tirrenia 2012.

Na poziv Hrvatskog gimnastičkog saveza trenerice GK Samobor Aida Badić i Martina Bublić, te mlada gimnastičarka Ema Mihelić sudjelovale su od 6. do 16. srpnja na međunarodnim gimnastičkim pripremama u Tirenniji u Italiji. Na ljetnom kampu sudjeluju po dvije najbolje gimnastičarke iz pojedine zemlje (uglavnom dolaze državne prvakinje rođene 2000. - 2002.). Iako ne postoji pisano pravilo na kojem nivou gimnastičarka mora biti, iz našeg kluba kriterije godišta i sposobnosti je zadovoljila jedino Ema Mihelić. Susretljivošću GK Samobor i dogovorom između trenera kao druga gimnastičarka u Tirreniju je išla Dora Kranželić iz ZTD-a Hrvatski Sokol. Sudjelovalo je ukupno 37 gimnastičarki i 30 trenera iz 16 zemalja.

Pripreme su se održale u nacionalnom olimpijskom centru, a za svaku spravu bio je zadužen jedan od svjetski priznatih eksperata. Među njima bili su i Dumitru (Nello) Pop, rumunjski trener koji već 20 godina živi i radi u Francuskoj, trener rumunjske ekipe koja je u Barceloni 1992. osvojila zlatnu olimpijsku medalju, te Nick Ruddock trener britanske juniorske reprezentacije.

Gimnastičarke su bile podijeljene u dvije grupe. Treniralo se svaki dan u gimnastičkoj dvorani po 3 i pol sata. Svaki dan su se prolazile sve 4 sprave, uvodno zagrijavanje uz glazbu, bazična snaga te vježbe fleksibilnosti na kraju treninga za koje je svaki dan bila zadužena druga zemlja. Naše trenerice Martina Bublić i Aida Badić posebno su oduševile svojim vježbama te su uvrštene na službeni DVD koji je na kraju seminara dobio svaki sudionik.

U popodnevnim satima se radio balet u trajanju od sat i pol pod vodstvom ruske koreografkinje Larise Efreremove. Iako daleko najslabija po tehničkim elementima (što je rezultat premalog broja treninga i još k tome u neodgovarajućim uvjetima) naša gimnastičarka Ema Mihelić briljirala je u koreografsko-baletnom dijelu te je s lakoćom savladala sve zadane koreografije i skokove. Svaku večer održana su i teorijska predavanja za trenere u trajanju od 2 sata.

Osim teških i napornih treninga bilo je malo vremena za odmor i zabavu te su vježbačice i trenerice uživale na pješčanim plažama, šetale Firencom te vidjele kosi toranj u Pisi. Na kraju održan je gimnastički show za koji je svaka zemlja pripremila jednu kratku koreografiju te završna večera za trenere na kojima su im podijeljene diplome.

Valja napomenuti kako su naše trenerice i gimnastičarke boravile na seminaru o svom trošku te da su bile jedina delegacija koja nije imala niti jednu službenu majicu na kojoj piše Hrvatska (imale su majice GK Samobor) dok su ostale delegacije imale ne samo majice već i 2 kompleta trenirki i dresove s nacionalnim grbom. O trošku kluba su kupljeni i suveniri (licitarska srca te promotivni materijal o Gradu Samoboru, Zagrebu i Hrvatskoj) te su na završnoj večeri podijeljeni svakom od eksperata.

K.K.

Foto: Trenerice Aida Badić i Martina Bublić s Donatellom Sacchi, članicom tehničkog odbora svjetske gimnastičke federacije te, u bijelim majicama, gimnastičarke Dora Kranželić i Ema Mihelić

 
14.08.2012.

GIMNASTIKA - Gimnastičarke GK Samobor pripremaju se za novu sezonu u Selcu

Dugo radno ljeto

GIMNASTIKA - Gimnastičarke GK Samobor pripremaju se za novu sezonu u Selcu

Dvadeset gimnastičarki i trenerice Aida Badić i Martina Bublić boravile su u ljetnom gimnastičkom kampu u Selcu u organizaciji GK Sokol iz Karlovca. Osim naših u kampu su sudjelovali gimnastičarke i gimnastičari iz Rijeke, Šibenika, Karlovca, Sinja, Solina, Novog Zagreba, Požege, Kaštela i Varaždina. Dio gimnastičarki (uglavnom onih najmlađih) prvi put je bio na gimnastičkim pripremama. Pet dana prilično naporno trenirale su Petra Frankić, Ana Maria Klasan, Helena Kirschenheuter, Ena Bašić, Stella i Heidi Peucelle, Tamara Regović, Mia Šaban, Maja Pleško, Jesen Kovaček, Lucija Nemanić. Desetodnevne pripreme odradile su natjecateljice B i A programa Lucija Kirschenheuter, Paula Stier, Dora Živković, Ema i Sara Mihelić te rekreativke Lucija i Iva Biloš i Anja Mervar, a našem se klubu pridružila i Tina Zelčić (članica ZTD-a Hrvatski Sokol).

Po prvi put su pripreme naših gimnastičarki održane u Selcu zbog boljih uvjeta za treniranje (godinama do sad ljetne su se pripreme odrađivale na Silbi). Sve sprave su postavljene pod veliki šator, a osim standardnih sprava (preskoka, ruča, grede i tla) bili su postavljeni veliki trambulin i staza na napuhavanje. Gimnastičarke su bile oduševljene ovom stazom (koju bismo u nedostatku jame rado imali i u našoj dvorani u Samoboru, jer omogućava izvođenje teških akrobatskih elemenata) te su po prvi put izvedene i šraube, pružena salta i kombinacije težih akrobatskih elemenata koji se u našoj dovorani ne mogu izvoditi - jer za to ne postoje tehnički uvjeti.

Treniralo se 3 puta dnevno, počinjalo se u 7 sati, a nakon postrojavanja nastavilo se s trčanjem i plivanjem. Nakon doručka odradio se drugi trening u trajanju od 2 sata, zatim malo kupanja. Poslije ručka i obaveznog odmora u najvrućem dijelu dana gimnastičarke su odrađivale i treći, popodnevni trening. Nakon napornih treninga slijedilo je opuštanje; izbor za Miss (naša Lucija Biloš je bila 2. pratilja), igre bez granica, maškare, disco…, a bio je tu i izlet brodom na otok Krk i uživancija na pješčanoj plaži Sv. Marak.

Tijekom priprema održana je i gimnastička akademija na kojoj je svaki klub prezentirao svoj rad kroz vježbe na spravama, a za kraj sve su sudionice izvele zajedničku koreografiju (naučenu u Tirreniji) pod vodstvom Aide Badić i Martine Bublić koju su uvježbavale za sve vrijeme priprema.

U sklopu kampa održan je i trenerski seminar na kojem su i naše trenerice održale jedno teorijsko predavanje i 2 treninga na kojima su prezentirale novostečena znanja iz Tirrenije. Polaznici su bili i više nego zadovoljni o čemu govore i pozivi za sličnim treninzima/predavanjima koje bi naše trenerice održale po klubovima u Hrvatskoj. Službeno su pozvane u GK Kaštela od 13. do 16. kolovoza da održe treninge ponajprije baleta i gimnastičkih skokova. Cilj njihova odlaska je razmjena iskustava među trenerima, detaljnije upoznavanje s informacijama sa seminara u Tireniji, savjeti i pomoć pri učenju nekih elemenata, posebno skokova i općenito držanja tijela te pomoć pri stvaranju koreografije za vježbu na tlu kao i druženje te suradnja među klubovima.

K.K.

 
14.08.2012.

TENIS - Počinje škola tenisa u TK Bojan

Vrijeme je za sate tenisa

Tenis klub Bojan, nakon ljetne pauze, ponovno kreće s treninzima i školom tenisa. Treninzi počinju u drugoj polovici kolovoza, od 16.08., pa se moli sve roditelje da se jave u TK Bojan sa željenim terminima polazaka djece u školu tenisa. Detaljnije informacije i kontakti mogu se naći na www.tenis-bojan.com.

I.H.

 

GIMNASTIKA - Usavršavanje trenera i gimnastičarke GK Samobor u Međunarodnom ljetnom kampu Tirrenia 2012.

GIMNASTIKA - Gimnastičarke GK Samobor pripremaju se za novu sezonu u Selcu

TENIS - Počinje škola tenisa u TK Bojan

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002