26.06.2012.

KOŠARKA - Otvoreno prvenstvo Hrvatke za dječake 2000. godište

Samoborci solidni deseti

Dječaci 2000. godište Košarkaškog kluba Samobor nastupili su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske (U-12) od 17. do 20. lipnja u SD Dubrava u Zagrebu i u jakoj konkurenciji između 32 ekipe i 4 odigranih utakmica s prvoligaškim ekipama zauzeli odlično 10 mjesto.

Samoborci su prvo u svojoj skupini odigrali tri utakmice: izgubili su od Zadra s 47:28, te dobili slijedeće dvije protiv Križevaca s 47:29 i Rijeka Basketa s 34:30 te zauzeli 2. mjesto i time izborili osminu finala. U osmini finala Samoborci su u dramatičnoj završnici nakon velike borbe tijesno izgubili od ekipe Dubrovnika rezultatom 24:21. Za Samobor su igrali Mužević, Tišma, Crnić – Palčec, Matijaščić, Kontak, Šaban, Vraneković i Jelić, a vodio ih je trener Tišma. U konačnom poretku prvo mjesto je pripalo košarkašima Zagreba, a iza njih su se redom pozicionirali KK Dubrava, ŠK Zadar, KK Cibona, OKK Dražen Petrović, KK Cedevita, KK Alkar, ŠK Dubrovnik, KK Solin, KK Samobor, KK Oliva, KK Međimurje, KK Kvarner 2010, KK Maksimir, KK Bistra, KK Rudeš, KK Kastav, KK Zagreb II, KK Ri Basket, KK Šanac Karlovac, ŠK Vučići, KK Trogir, KSZŽ, KK Stoja, KK Dubrava II, KK Ghia Staff, KK Voštarnica, KK Jolly JBŠ, GKK Šibenik, KK Križevci, ŠK Wolfscubs i ŠK Brod/Sedam.

T.I.

 
26.06.2012.

GIMNASTIKA - Proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

Spremno pokazali uvježbano

GIMNASTIKA - Proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

Pred sam kraj školske godine, u subotu, 9. lipnja održano je već tradicionalno proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor u gimnastičkoj dvorani pri OŠ B. Tonija, na kojemu je sudjelovalo 77 vježbačica i 4 vježbača. Pokazali su svojim roditeljima i prijateljima što su sve, zajedno sa svojim trenerima Sandrom Jurković, Andrejom Ivić, Ivom Lulić, Anom Marijom Štorgom,Ivanom Mardešićem, Anamarijom Kovačić, Aidom Badić i Martinom Bublić, uvježbavali i naučili od prošle jeseni.

U dvjema skupinama natjecale su se najmlađe vježbačice na dvjema spravama: preskoku i tlu. Zlatno odličje među bubamarama osvojila je Rosa Popek, srebrno Ema Šprljan, brončano Anja Žganjer Knežević i dalje su se poredale Paula Visić, Marija-Elena Horvat, Ivana Razum, Viktorija Isabel Šarić, Una Jeninić i Mia Horvat. Po šumskim jagodama najjače je "zamirisala" Sandra Šogorić na 1. mjestu, 2. je osvojila Hana Gudlin Mićić, a 3. Tia Senjak. Niz su nastavile Nela Bošnjak, Stella Zlodi, Nika Šmid, Elizabeth Atieno Librić, Ana Škiljan, Veronika Maros, Iva Škiljan i Vita Hrastić.

Na sve četiri sprave u ženskoj sportskoj gimnastici: preskoku, ručama gredi i tlu nastupile su zvjezdice i misice. Kod zvjezdica najbolji je plasman izborila Vita Vuković, za njom na 2. mjestu Barbara Vuković te na 3. mjestu Lucija Biloš, potom Anja Mervar, Antea Herger, Lara Regović, Iva Biloš, Ingrid Perković, Ivona Zorić i Lana Matijević. Kod «misica» najbolja je bila Lora Bedeković, odmah za njom Lorena Daničić pa Ivana Jakopec, zatim Karla Garašić, Dora Telišman, Nina Jurković, Paula Vulić, Tamara Regović, Julijana Bagarić, Marta Ladan i Ema Herger.

Među rekreativnim skupinama nastupili su i gimnastičari na svoje 4 sprave: tlu, preskoku, ručama i preči. Najbolji mister bio je Franco Mučnjak, zatim Dominik Stier pa Martin Dumić i Mihael Mihelić.

Među natjecateljicama u C programu, u najbrojnijoj i najmlađoj skupini, u kategoriji mlađih kadetkinja najviše uspjeha imale su Sara Kormoš na 1. mjestu, Maja Lehpamer na 2. i Mia Šaban na 3. mjestu, zatim Lorena Bartaković, Helena Kirschenheuter, Maja Pleško, Heidi Peucelle, Ena Bašić, Tara Bartaković, Ines Fadiga, Ana Maria Klasan, Dolores Šagud, Petra Frankić, Dora Jurković i Laura Fadiga. U kategoriji kadetkinja zlatnu je medalju osvojila Dunja Šagud, srebrnu Sara Petrić a brončanu Jesen Kovaček, dok su najbolje juniorke bile prvoplasirana Stella Peucelle i drugoplasirana Dora Šagud.

U B programu u kategoriji mlađih kadetkinja 1. je bila Ema Mihelić, a 2. Katja Žganjer Knežević. Najbolja juniorka bila je Marija Sara Mihelić, zatim Paula Stier i Dora Živković, a među seniorkama Anamarija Kovačić i Lucija Kirschenheuter.

Svi su vježbači i vježbačice nagrađeni medaljama za osvojena prva tri mjesta, te, kao i svi ostali, bijelim i plavim šiltericama s oznakom Gimnastičkog kluba Samobor.

K.K.

 
26.06.2012.

STRELIČARSTVO - 3. srednjoeuropski kup i Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba

Lana odlična druga

U nedjelju, 24. lipnja, u Zagrebu je održan treći ovogodišnji srednjoeuropski kup i otvoreno prvenstvo grada Zagreba. Nakon Ljubljane i Beograda, Lana Koller Fundelić prikupila je nove europske bodove na ovom natjecanju, osvojivši drugo mjesto. I ostali samoborski streličari bili su uspješni na međunarodnom turniru za otvoreno prvenstvo grada Zagreba. Ivana Biočina osvojila je četvrto mjesto u kategoriji seniorki golog luka, dok je Janko Pelikan u kategoriji golog luka za dječake do 12 godina osvojio drugo mjesto. U kategoriji zakrivljenog luka za dječake do 14 godina Luka Skender osvojio je treće, a Dominik Juraj peto mjesto.

D.K.

 

KOŠARKA - Otvoreno prvenstvo Hrvatke za dječake 2000. godište

GIMNASTIKA - Proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

STRELIČARSTVO - 3. srednjoeuropski kup i Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002