05.03.2012.

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 17. kolo

Laduč – Samobor 0:2 (0:1)

Lijep ulazak u sezonu

LADUČ – Igralište Laduča

Gledatelja 150

Sudac: Gulan

Pomoćnici: Muža i Bogović (svi iz Siska)

Strijelci: 0:1 Brujić(19), 0:2 Grgečić(78)

LADUČ: Belko – Hunjak, Radošević, Aralica, Vrhovski (od 68. Miočić), Čičko, Ostojić, Gajser, Marković, Balaško, Lučić (od 66. Huševar), Remenar

Trener: Davor Orsag

SAMOBOR: Bašić, Rubinić, Hainešek, Salopek (od 46. Puškarić), Ivkošić, Novoselec, Horvat (od 55. Frajt), Kotarski (od 46. Grgečić), Brujić, Čordaš, Domjančić

Trener: Stjepan Čodraš

Igrač utakmice: Nikica Brujić (Samobor)

Samoborci su uspješno krenuli u proljetni dio prvenstva. Pojačani iskusnim dvojcem (Čordaš i Domjančić) od početka su zagospodarili terenom pa Brujić nakon odbijanca u 19. minuti poentira za 0:1. U nastavku se sve važno opet događa pred domaćim vratima pa izgledne prilike propuštaju zamjene Puškarić i Grgečić. Ovaj drugi je ipak bio precizan u 78. minuti te golom za 0:2 cementira gostujući trobod.

M.M.

Lekenik - Sava 4:0 (2:0)

Teški poraz za početak

LEKENIK – Stadion Lekenika

Gledatelja 200

Sudac: Ilčić (Dugo Selo)

Pomoćnici: Anić i Gašpar (oba iz Križa)

Strijelci: 1:0 Oštrić(17), 2:0 Špišić(38), 3:0 Kutleša(65), 4:0 Čondrić(75)

LEKENIK: Kovačić, Bača, Kutleša, Ferenčak, Rajić, Špišić, Baglama, Oštrić (od 80. Marjanović), Majstorović (od 45. Komšić), Gregurić (od 69. Čondić), Hodonj

Trener: Ivica Vidović

SAVA: Slavujević (od 61. Husak), Filipović (od 75. Golubović), Bajza, Rogić, Drenški, Kostanjski, Ovčariček, Martinčević (od 46. Matošević), Čakanić, Brdarić, Gavran

Trener: Robert Regvart

Igrač utakmice: Marko Oštrić (Lekenik)

Težak poraz u otvaranju sezone za momčad iz Strmca. Rapoloženi domaćini su u svakom poluvremenu po dva puta spremili loptu iza leđa Slavujevića, odnosno Huska. Oštrić i Špišić do poluvremena, a u nastavku Kutleša i Čondrić su strijelci za uvjerljivo slavlje Lekenika.

M.M.

Nakon sedamnaestog kola (16 utakmica) vodi Bistra s 34 bodova, drugi je Strmec (B) s 33, Samobor je peti s 27, dok je Sava na četrnaestom mjestu s 15 bodova.

 
05.03.2012.

KARATE - 10. Karate fest Virovitica Open – Virovitica, 3. ožujka

Petnaest odličja za Samoborce

KARATE - 10. Karate fest Virovitica Open – Virovitica, 3. ožujka

Velik broj sportaša (742) iz 74 klubova Hrvatske, BiH, Srbije, Austrije, Mađarske, Crne Gore i Slovenije nastupilo je na 10. po redu tradicionalnom međunarodnom katrate turniru, kojeg je i ove godine krasila vrlo visoka razina kvalitete, naročito u nižim urasnim kategorijama.

Samoborski karate klub je u Virovitici nastupio sa čak 22 sportaša te u konačnici osvojio ukupno 15 odličja: 2 zlata, 5 srebra i 8 bronci.

Ovaj je turnir stručnom stožeru Karate kluba Samobor bio jak trening na kojem je provjerena trenutačna forma seniora pred Prvenstvo Hrvatske, koje će se za tjedan dana održati u Rijeci, a za mlade "kataše" izvrsna prilika za stjecanje neophodno potrebnog iskustva. Oni će za mjesec i pol dana također nastupiti na Prvenstvu Hravatske, na kojem se očekuje osvajanje nekoliko medalja. Mlade snage iz dana u dan pokazuju izniman napredak te s velikim oduševljenjem očekuju naredna natjecanja.

Od seniora je u Virovitici najviše pokazala Ana Lenard (seniorke do 61 kg) te je prošlotjedni odličan nastup u Tuzli (srebro) okrunila pobjedom i zlatnom medaljom u Virovitici. Očito je da je Anina forma na vrlo visokoj razini te je u ovom trenutku jedna od naših najboljih reprezentativki. Sestra Maja je nakon preležane gripe te 10-dnevne pauze gotovo iz kreveta stala na tatami, ali, nažalost, nije uspjela doći do postolja. Sigurni smo da će Maja u Rijeci pokazati svoju pravu kvalitetu, jer je i ona prije gripe puno radila te bila u odličnoj formi.

Matej Tomazin iz meča u meč biva sve bolji i sigurniji, a u Virovitici je posustao tek u finalu kategorije do 84 kg.

Tomislav Stolar je u kategoriji seniora u katama bio odličan drugi, dok je povratnik na tatami Enes Dedić u istoj kategoriji za dlaku izgubio u susretu za broncu.

Sara Sirovica (seniorke do 68 kg), Nikola Šoić (seniori do 67 kg) i Križan Pezer (seniori do 60 kg) su u Virovitici također pokazali vrlo dobru formu te osvojili brončano odličje. Svo troje je izgubilo samo jedan meč, ali od vrlo kvalitetnih suparnika i nategnutim rezultatom.

Još preostaje šest dana za brušenje forme te u uspjeh na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci ne treba sumnjati.

Samoborski "karate klinci" su u Virovitici također bili vrlo uspješni te trofejni.

Zlatnim odličjem se okitila ekipa učenika u sastavu Kruno Fadljević, Fran Trošelj i Damjan Nenadić.

Srebrno odličje su izborile ekipe mlađih učenica (Nika Jelen, Lucija Lucić, Magdalena Šuflaj), ekipa učenica (Lucija Gečević, Nika Medved, Marta Reder) i Fran Trošelj u konkurenciji mlađih učenika.

Bročano odličje su osvojile ekipe mlađih učenika Samobor 1 (Damjan Nenadić, Dino Šimunec, Fran Trošelj) i Samobor 2 (Dario Szel, Jurica Runtas, Mislav Blažeković), Dražen Šarić u konkurenciji mlađih učenika, Lucija Gečević u konkurenciji učenica te Toni Vuković u konkurenciji mlađih kadeta.

Za dlaku su bez medalje ostali Nika Medved, Jurica Runtas, Kruno Fadljević i Luka Meštrović, koji su izgubili repasažne borbe za 3. mjesto te tako ostali na četvrtom mjestu.

Karate klub Samobor je i ovim nastupom u Virovitici pokazao širinu kvalitete koju posjeduje te još jednom učvrstio svoje mjestu u vrhu hrvatskog karate sporta.

I.H.

FOTO: Seniorski medaljaši

 

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 17. kolo

KARATE - 10. Karate fest Virovitica Open – Virovitica, 3. ožujka

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002