23.12.2011.

SKIJANJE - Naša proslavljena skijašica Ana Jelušić posjetila OŠ Bogumila Tonija

Nagrada za male sportaše

SKIJANJE - Naša proslavljena skijašica Ana Jelušić posjetila OŠ Bogumila Tonija

Svečano je bilo 23. prosinca u OŠ Bogumila Tonija, jer je prigodnom svečanošću označen završetak prvog polugodišta. Posebnom ozračju pridonio je i dolazak naše proslavljene skijašice Ane Jelušić. Ona je učenicima koji sudjeluju u programu Univerzalne sportske škole uručila ulaznice za skijaške utrke na Sljemenu početkom sljedeće godine. Predaja ulaznica rezultat je suradnje Hrvatskog skijaškog saveza i Hrvatskog školskog športskog saveza, uspostavljene kako bi najuspješnijim osnovnoškolskim i srednjoškolskim sportskim kolektivima zajednički osigurali sudjelovanje u jednom od najvažnijih sportskih događanja, utrkama Vip Snow Queen Trophy.

Na kraju svečanosti Ana Jelušić rekla nam je da je bila iznenađena koliko je djece bilo u dvorani, ali se prisjetila kako je i sama kao učenica bila uzbuđena kada je mogla upoznati nekoga koga je prije poznavala samo putem televizije. Zbog toga joj nije ni sada bilo teško družiti se s učenicima, fotografirati se i podijeliti stotine autograma, jer je svjesna da to njima puno znači i da će možda netko od njih krenuti stopama vrhunskog sportaša. Rekla je da je od samog početka svjesna da je kao sportašica i poznata osoba u centru pozornosti javnosti i da mora biti uzor mlađim generacijama i pokazati im da se kroz sport može učiniti puno toga pozitivnog u životu. Naravno, žao joj je što ove sezone ne može sudjelovati u natjecateljskom dijelu, ali zato pomaže i na ovaj način. Na kraju, pozvala je sve da u što većem broju 3. i 5. siječnja dođu i bodre hrvatske i sve druge najbolje skijaše svijeta.

Stručni suradnik Hrvatskog školskog športskog saveza zadužen za program Univerzalni sport u školi Stjepan Crnočić pojasnio je da se program Univerzalnog sporta u školama provodi u 309 odjeljenja u 254 škole u Hrvatskoj, a namijenjen je djeci od prvog do četvrtog razreda te obuhvaća više od 6600 djece. Jedno odjeljenje postoji i u školi Bogumila Tonija, a škola je među najboljima u školskom sportu u Zagrebačkoj županiji te na području Hrvatske pa su zato Hrvatski školski športski savez i Hrvatski skijaški savez odlučili nagraditi te učenike ulaznicima za skijašku utrku na Sljemenu, želeći na taj način potaknuti učenike da se bave sportom i navijaju u pravom sportskom duhu.

Kako je protekla svečanost u školi napisat će uskoro sami učenici, članovi novinarske sekcije OŠ Bogumnila Tonija.

M.Š.

 

SKIJANJE - Naša proslavljena skijašica Ana Jelušić posjetila OŠ Bogumila Tonija

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002