19.12.2011.

KARATE - Božićni kup - Podsused, 17. prosinca

Mladi Samoborci odlični!

KARATE - Božićni kup - Podsused, 17. prosinca

Posljednji ovogodišnji turnir iz kalendara Hrvatskog karate saveza održao se u podsusedskoj Sportskoj dvorani Sutinska vrela, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Susedgrad.

Ovaj puta se u Podsusedu okupilo nešto više od 600 karateka iz čak 73 kluba Hrvatske, Slovenije, BiH i Italije.

Među okupljenim sportašima je bilo i 15 mladih samuraja Karate kluba Samobor, koji su u Sutinskim vrelima pokazali svoju vještinu te u konačnici osvojili ukupno čak 10 medalja.

Mladi samoborski kataši bili su ovaj puta uspješniji (osvojivši 7 medalja) od kolega koji su nastupili u borbama koji su osvojili 3 medalje.

Turnir je bio izuzetno kvalitetan, tako da su svi oni s osvojenim odličjem morali pobijediti u najmanje 3-4 borbe, koje su mladim sportašima itekako dobro došle za skupljanje neophodno potrebnog iskustva.

Rezultati Karate kluba Samobor

Prvo mjesto: kata ekipa ml. učenika (Damjan Nenadić, Fran Trošelj, Dražen Šarić)

Druga mjesta: kata ekipa učenica (Lucija Gečević, Nika Medved, Marta Reder), Lucija Gečević (kate učenice), Damjan Nenadić (kate ml. učenici)

Treća mjesta: Fran Trošelj i Dražen Šarić (kate, ml. učenici), Nika Medved (kate učenice),

Leon Henč (učenici do 38 kg), Ian Baždar (učenici preko 42 kg), Igor Beketić-Katanec (ml. kadeti do 57 kg)

Borbu za treće mjesto su izgubili te tako osvojili 5. mjesto Kruno Fadljević, Marta Reder, Leon Kramarić te Leonard Šogorić.

S.S.

Karatašima Bregane pet medalja

Natjecatelji Karate kluba Bregana osvojili su pet medalja (tri srebra i dvije bronce).

Odlične borbe prikazao je Domagoj Žabčić, koji je nakon tri pobjede poražen u finalu kategorije učenika do 34 kg.

Kvalitetne nastupe imao je Mihael Matijaščić koji je nažalost u zadnjim sekundama finalnog meča kategorije mlađih kadeta do 52 kg. ispustio bodovnu prednost, pa se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Srebrom se okitila i Mateja Lučić u kategoriji juniorki do 48 kg., a bronce su osvojile Marina Bratanić u kategoriji kadetkinja do 54 kg i Stefani Filipić u kategoriji juniorki do 53 kg.

Bez medalje su ostali Luka Ivir i Paula Andričević

 
19.12.2011.

GIMNASTIKA - Obilježeno 15 godina osnutka Gimnastičkog kluba Samobor

Gombanje za sve naraštaje

GIMNASTIKA - Obilježeno 15 godina osnutka Gimnastičkog kluba Samobor

Protekloga vikenda, u subotu 17. prosinca Gimnastički klub Samobor je održavanjem tradicionalnoga Međunarodnog božićnog turnira u ženskoj sportskoj gimnastici proslavio 15 godina svoga osnutka. Nastupilo je 115 natjecateljica iz 12 gimnastičkih klubova diljem Hrvatske - iz Zagreba, Varaždina, Belog Manastira, Vukovara, Karlovca Rijeke, Šibenika i Splita te gošćama iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Bila je to velika sportska priredba bez dugačkih govorancija i bez fešti s domjencima neprimjerenih teškim vremenima, u velikoj dvorani OŠ B. Tonija, u koju je nakon dugo vremena postavljen "pravi" parter dimenzija 14x14 metara, te montirane ruče i greda i preskok sa zaletnom stazom od 25 metara. Tek na ovako postavljenim spravama do punog su izražaja mogle doći sve gimnastičke akrobacije i koreografija samoborskih gimnastičarki uvježbavana s trenericom Aidom Badić, posebno pripremana za ovu prigodu.

U ime Grada Samobora puno uspjeha natjecateljicama je poželio, a zatim i službeno otvorio natjecanje dogradonačelnik grada Samobora Hrvoje Frankić. U jednoj od pauza za zagrijavanje natjecateljicama i publici u dvorani obratio se i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, kojemu GK Samobor može zahvaliti posudbu partera za svoje natjecanje. A jednako veliku zahvalnost GK Samobor duguje roditeljima Mihelić te transportima Vukelja koji su se potrudili da parter iz Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću bude dovezen u Samobor i nakon natjecanja vraćen.

Rođendanskoj proslavi GK Samobora pridružile su se i bivše gimnastičarke Paula Hude, Tena Šelj i Ana Marić i njihovi partneri, a danas se bave sportskim plesom, zatim gosti iz Zagreba breake danceri Igor, Luka, Matko i Marko pod nazivom "Seljaci,ali rasturaju", pa učenici 4.e razreda Područne škole Frakaševac, a nastupile su i Sara Mihelić svirajući violinu i Marija Sara Mihelić synthesizer. Najveća atrakcija bili su državni reprezentativci Tijana Tkalčec, ukupna pobjednica svjetskih kupova na preskoku za 2010. i 2011. g. i Matija Baron, koji je svoje prve gimnastičke korake napravio upravo u Gimnastičkom klubu Samobor. Nakon nastupa samoborskih gimnastičarki tajnica i glavna trenerica GK Samobora Martina Bublić iskoristila je prigodu za još jednu rođendansku čestitku. Upravo na dan održavanja turnira i gimnastičarka Lucija Kirschenheuter napunila je 15 godina. Za tu je prigodu dobila krpenu lutkicu-gimnastičarku sličnu sebi, a ispod bora s ostalim je gimnastičarkama tražila kutiju-dar svojih klupskih kolegica.

GK Samobor posebno zahvaljuje obiteljima: Žganjer Knežević, Petrić, Klasan, Nemanić, Peucelle, Jakopec, Herger, Šagud, Frankić, Mihelić i Kirschenheuter koje su primile djecu iz udaljenih gradova na konak i brinule se o njima, kao i ostalim sponzorima, tvrtkama Mihelić d.o.o. i Groš d.o.o.; pokroviteljima Gradu Samoboru, Samoborskom športskom savezu, Turističkim zajednicama Grada Samobora, Grada Svete Nedelje i Zagrebačke županije te medijskim pokroviteljima Radio Samoboru i Glasniku Samobora i Svete Nedelje.

Od rezultata GK Samobor izdvajamo u C programu:

- u kategoriji mlađih kadetkinja 3. mjesto Katje Žganjer Knežević, 6.

mjesto Sare Petrić i 8. Jelene Lesjak

- u kategoriji kadetkinja 2. mjesto Karle Kovačić i 8. Dunje Šagud

- u kategoriji juniorki i seniorki 14. mjesto Dore Šagud i 15. Stelle Peucelle

U B programu:

- u kategoriji mlađih kadetkinja 2. mjesto Eme Mihelić

- u apsolutnoj kategoriji 5. mjesto Anamarije Kovačić, 7. Dore Živković, 8. Lucije Kirschenheuter, 10. Marije Sare Mihelić, 11. Helene Kovačić i 14. Lucije Nemanić.

U apsolutnoj kategoriji Samoborke su imale 2 ekipe i zauzele su 3.mjeto Anamarija Kovačić, Lucija Kirschenheuter i Helena Kovačić,a 4. su mjesto osvojile Lucija Nemanić, Dora Živković i Marija Sara Mihelić.

Ostali rezultati mogu se vidjeti na stranicama Gimnastičkog kluba Samobor www.gk-samobor.hr

K.K.

 

KARATE - Božićni kup - Podsused, 17. prosinca

GIMNASTIKA - Obilježeno 15 godina osnutka Gimnastičkog kluba Samobor

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002