09.12.2011.

NOGOMET - Izvanredna izborna skupština NK Samobor

Jurković zamijenio Milovanovića

NOGOMET - Izvanredna izborna skupština NK Samobor

Nakon što je predsjednik Nogometnog kluba Samobor Sveto Milovanović 2. prosinca dao ostavku na mjesto predsjednika kluba te predstavnika kluba u skupštini Nogometnog središta Samobor i skupštine Samoborskog športskog saveza, sazvana je izvanredna izborna skupština kluba kako bi se izabrali novi čelni ljudi. Ista je održana 8. prosinca u novoj Sportskoj dvorani Samobor, a na njoj je jednoglasno za novog predsjednika izabran poznati nogometni djelatnik i gospodarstvenik Božo Jurković. Izabran je i novi Izvršni odbor, a u njemu će biti Ivica Karoglan, Stjepan Bašić, Tadija Orlović, Jurica Milečki i Jozo Tolić. Sastav Nadzornog odbora ostao je nepromijenjen pa će ga i dalje činiti Željko Stanec, Milan Kolman i Tomislav Pađan.

Po izboru Božo Jurković zahvalio je na povjerenju te rekao da će biti potrebna pomoć svih članova skupštine kluba, kako bi se izbjegla još gora situacija od postojeće. Istaknuo je kako smatra da klub zaslužuje bolje, uz brigu o mlađim uzrastima te onima starijima, a sramotnim smatra činjenicu da tribine zjape prazne. Radom i zalaganjem to moramo ispraviti i vratiti klub na nekadašnje pozicije, rekao je Božo Jurković.

Gosti skupštine bili su županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin, gradski pročelnici Željko Radovanić, Mladen Ogrinc i Damir Fabek, predsjednik Samoborskog športskog saveza Boris Makarun, tajnik SŠS-a Juro Horvat te predsjednik Nogometnog središta Samobor Stjepan Bašić, koji su novom predsjedniku i klubu zaželjeli uspjeh u radu.

M.Š.

 
09.12.2011.

NAJBOLJI SPORTAŠI - Među najboljim sportašima osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije učenici OŠ Mihaela Šiloboda

Danijela Bićanić i ŠŠD Okić najbolji u županiji!

NAJBOLJI SPORTAŠI - Među najboljim sportašima osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije učenici OŠ Mihaela Šiloboda

Danijela Bićanić iz OŠ Mihaela Šiloboda proglašena je najboljom sportašicom osmogodišnjih škola u Zagrebačkoj županiji, a gimnastička ekipa ŠŠD Okić iste škole najbolja je sportska ekipa osnovnih škola u kategoriji djevojčica.

- Nisam očekivala ovo priznanje, ali mi je bilo jako drago kad sam ga dobila! Sigurna sam da će me ono dodatno motivirati – izjavila je Danijela Bićanić, učenica osmog razreda OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem. Danijela od drugog razreda postiže odlične rezultate na županijskim i državnim natjecanjima u atletici, krosu i gimnastici. Članica je gimnastičke ekipe ŠŠD Okić koja je, pod vodstvom učitelja Josipa Šuflaja, osvojila četvrto mjesto na državnom natjecanju. Upravo je zbog toga gimnastička ekipa ŠŠD Okić OŠ Mihaela Šiloboda dobila priznanje za najbolju sportsku ekipu osnovnih škola u kategoriji djevojčica.

Ivan Majcunić, učenik OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog najbolji je županijski sportaš, Monika Delač iz velikogoričke Gimnazije je najbolja srednjoškolska sportašica, a učenik Srednje strukovne škole Velika Gorica Dino Bošnjak najbolji srednjoškolac. Priznanje za najbolju sportsku ekipu osnovnih škola u kategoriji dječaka primili su atletičari ŠŠD Lob OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, šahisti ŠŠD Iskra i OŠ Vrbovec te stolnotenisači ŠŠD Dugo Selo OŠ Josipa Zorića. U kategoriji djevojčica, uz gimnastičku ekipu ŠŠD Okić, priznanje je primila odbojkaška ekipa ŠŠD Iskra i OŠ Vrbovec te badminton ekipa ŠSD Juraj Habdelić istoimene velikogoričke škole. Najboljim ekipama srednjoškolaca proglašeni su nogometaši ŠŠD Ban Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića, muška kros ekipa ŠŠD Velgor Srednje strukovne škole Velika Gorica, muška rukometna ekipa ŠŠD Mladost Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić-Grada, a u konkurenciji djevojaka kros ekipa ŠŠD GVG Gimnazije Velika Gorica. Najboljim školskim športskim društvom u konkurenciji 47 osnovnih škola (prema broju bodova i sudjelovanja na natjecanjima) proglašeno je ŠŠD Lob OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, a u konkurenciji 13 srednjih škola ŠŠD GVG Gimnazije Velika Gorica. Priznanja za poseban doprinos razvoju školskog sporta primili su profesori tjelesne i zdravstvene kulture Marijan Bužanić (OŠ Ivana Perkovca, Šenkovec) i Zoran Horina (SŠ Dugo Selo), dok su posebna priznanja za dugogodišnji rad primili umirovljenici Evko Roso (ZTŠ Rudolfa Perešina, Velika Gorica), Ivan Galer (OŠ Antuna Augustinčića, Zaprešić), Gordana Perešić (SŠ Vrbovec), Branka Bogdanović (OŠ Vukovina) i Vesna Petričević (OŠ Vrbovec).

Priznanja najboljim županijskim sportašima uručena su 7. prosinca na svečanosti koju je u Ščitarjevu upriličio županijski Školski športski savez.

I.H.

FOTO: Gimnastička ekipa SSD Okić

 

NOGOMET - Izvanredna izborna skupština NK Samobor

NAJBOLJI SPORTAŠI - Među najboljim sportašima osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije učenici OŠ Mihaela Šiloboda

Arhiva 2011

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002