28.11.2011.

KYOKUSHIN KARATE - 16. Memorijal Branka Bošnjaka

Kruno Terihaj zlatni

KYOKUSHIN KARATE - 16. Memorijal Branka Bošnjaka

U subotu, 26. studenoga, u Samoboru je održan 16. Memorijal Branka Bošnjaka, u organizaciji Karate kluba Mladost iz Samobora i Udruge veterana SJP Alfa. Na ovogodišnjem memorijalnom natjecanju nastupilo je sedamdesetak natjecatelja iz Grčke, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Švicarske i Hrvatske. Sudjelovalo je nekoliko europskih prvaka te neki natjecatelji sa svjetskih prvenstava, ali i mnogo drugih odličnih natjecatelja. Hrvatsku reprezentaciju sačinjavali su Kristina Kojundžić, Stela Oroz, Anastazija Korčij, Sanjana Milošević, Mladen Sinkić, Matej Deveđija i Samoborac Kruno Terihaj.

Natjecanje je počelo simpatičnom demonstracijom kyokushina, podmlatka Karate kluba Mladost iz Samobora, a nakon navedenog uslijedile su borbe. Ceremoniju otvorenja uveličali su predstavnici nekoliko ministarstava. Organizatori su posebno zahvalili Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Gradu Samoboru i Samoborskom športskom savezu, kao i svim donatorima i sponzorima.

Natjecanje je bilo na izrazito visokom organizacijskom i natjecateljskom nivou. Uz borbe, posjetitelji su mogli vidjeti i atraktivne demonstracije aikida, ninjutsua i SJP Alfa. U pomoćnoj dvorani bila je postavljena izložba Udruge veterana SJP Alfa kojom su obilježavali 20 godina osnutka. Na izložbi mogle su se vidjeti fotografije članova postrojbe, kao i onih koji su život izgubili u obrani suvereniteta RH.

Samoborac Kruno Terihaj (kategorija +90 kg – super teška), član KK Mladost, osvojio je zlato. Terihaj je nastupao kao najlakši natjecatelj u kategoriji i pobijedio predstavnika Mađarske i predstavnika Bugarske, od kojeg je bio 18 kg lakši. Odličnim borbama uspio se popesti na najvišu stepenicu postolja. Pokazao je sav svoj "repertoar" mogućnosti, tehnike i izdržljivosti, te u finalnoj borbi bugarskog predstavnika pobijedio knock-downom. Ovo je njegov drugi nastup na memorijalu i pokazao je da je pred njime velika budućnost u kyokushinu.

Uz Terihaja, i drugi su hrvatski predstavnici ostvarili odličan rezultat. Kristina Kojundžić, KK Sosai Zagreb (kategorija +65 kg – teška), osvojila je zlatnu medalju pobijedivši u finalu jednu od najboljih svjetskih natjecateljica, Edit Abraham. Kristina je pokazala da pripada u najbolje natjecateljice Europe te je za svoje odlične borbe nagrađena od strane sudaca nagradom za najbolji borbeni duh. Tako već drugu godinu na memorijalu osvaja najbolje nagrade.

Stela Oroz, KK Sosai Zagreb (kategorija +65 kg – teška), se okitila brončanom medaljom. Pobijedila je predstavnicu Grčke i to u zadnjem produžetku, nakon vage. Na njoj se mogao vidjeti pravi kyokushin spirit i odlučnost, no, nažalost, u polufinalnoj borbi izgubila je od Edit Abraham, jedne od najboljih svjetskih natjecateljica.

Naši ostali reprezentativci pružili su svoj maksimum, ali, nažalost, nisu ostvarili značajan plasman. Za mnoge od njih ovo je bio prvi nastup na tako velikom i jakom natjecanju, stoga rezultat nije iznenađujući. Nakon natjecanja svi sudionici natjecanja nastavili su se družiti na tradicionalnom domjenku "sayonara party". Dojmovi natjecatelja i gostiju bili su odlični, a organizator je primio mnoge pohvale te zahvaljuju gostima na ugodnoj suradnji i veseli se sljedećoj organizaciji Memorijala Branka Bošnjaka.

Fotografije i rezultati memorijala mogu se vidjeti na web stranici Hrvatskog kyokushin karate saveza www.kyokushin.hr.

Tihomir Garašić

 
28.11.2011.

GIMNASTIKA - Završnica Kupa Hrvatske – Nedelišće, 25. - 27. studenoga

Strelovit napredak samoborskih gimnastičarki

GIMNASTIKA - Završnica Kupa Hrvatske – Nedelišće, 25. - 27. studenoga

Svi koji su pratili natjecanja A i B programa u završnici Kupa Hrvatske, održanog od 25. do 27. studenoga u SGC Aton u Nedelišću, od trenera i sudaca do starijih vježbačica, među kojima i Mario Vukoja, prvi trener Filipa Udea, međunarodna sutkinja Dunja Lederer, te Bosiljka Stojšić, primijetili su iznimno velik i brz napredak samoborskih gimnastičarki. One su nastupile u B programu po 1. put (do sada su se natjecale u C programu) i odmah osvojile srebrne i brončane medalje. Najprije je seniorka Anamarija Kovačić osvojila srebrnu medalju. Zatim su juniorke osvojile: Marija Sara Mihelić srebro, Lucija Kirschenheuter broncu, Paula Stier je bila 4., Helena Kovačić 9., a Dora Živković, koju je večer prije natjecanja napala viroza i nastupila je s temperaturom, bila je 11. Njihov zajednički nastup bio je dovoljno dobar za ekipno 2. mjesto i srebrnu medalju. Prvog dana natjecanja nastupila je još Ema Mihelić u kategoriji mlađih kadetkinja i zauzela 6. mjesto među 32 natjecateljice, te Lucija Nemanić u kategoriji kadetkinja i zauzela također 6. mjesto među 14 vježbačica.

Kasno poslijepodne bilo je rezervirano za A program, u kojemu su nakon nastupa u B programu, nastupile Marija Sara Mihelić na gredi, tlu i preskoku u kategoriji kadetkinja i Ema Mihelić u kategoriji djevojčica na tlu i preskoku. Prvi Emin nastup u najvišem programu donio je 2 brončane medalje za GK Samobor. Osvojila ih je na obje sprave na kojima je vježbala (u A programu ne mora se vježbati na sve 4 sprave, op.a.). Zanimljivo je i to da je ova mala, vrijedna gimnastičarka u pauzama za odmor svirala violinu, spremajući se za nastup pred roditeljima u glazbenoj školi, uoči kolokvija. Njezina starija sestra Sara osvojila je 9. mjesto na preskoku, 7. na gredi i 8. na tlu.

Drugog dana natjecanja nastupile su vježbačice u C programu. Kod mlađih kadetkinja najbolje se plasirala Jelena Lesjak, na 5. mjesto, Sara Petrić je bila 10., a Katja Žganjer Knežević 13. u vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji od čak 42 natjecateljice. Kadetkinja Karla Kovačić osvojila je 14. mjesto, među također 42 gimnastičarke. Juniorka Dora Šagud bila je 17. među 39 vježbačica. Zbog bolesti kadetkinja C Dunja Šagud je, nažalost, morala odustati od natjecanja, kao i juniorka C Stella Peucelle, iako se za to natjecanje pripremala cijele godine zajedno sa svim ostalim vježbačicama.

Trenerice Martina Bublić i Aida Badić zaista imaju razloga za ponos. Uspjeh njihovih gimnastičarki i njihov je uspjeh i potvrda njihova dobrog i predanog rada, kao i rada Gimnastičkog kluba Samobor u cijelosti.

K.K.

 
28.11.2011.

Prvenstvo Hrvatske u krosu

Bronca za Filipa Koražiju!

U subotu, 26. studenoga, u Vrbovcu, pod pokroviteljstvom HAS-a i u suradnji s Atletskim klubom Petar Zrinski Vrbovec, održano je Pojedinčano prvenstvo Hrvatske u krosu. Natjecanje je otvoreno u 11 sati mimohodom klubova u pratnji limene glazbe i Vrbovečkih mažoretkinja. U ovogodišnjoj utrci sudjelovala su 32 kluba iz Hrvatske s ukupno 274 natjecatelja.

U pratnji trenera Blaže Jankovića za AK Samobor 2007. natjecali su se Lovro Kufrin, Lovro Domotorffy Žibrat, Antonio Jumić, Laura Štrlek, Dolores Ćosić, Filip Kufrin i Paula Zrinjan. Mlađi junior Filip Koražija osvojio je brončanu medalju na 3600 metara.

G.K. Jumić

 
28.11.2011.

KYOKUSHIN KARATE - Završni turnir Hrvatske kyokushin lige

Naslov otišao u Strmec

Zadnje kolo Hrvatske kyokushin lige za 2011. godinu održano je 19. studenog u 10 sati u Sportskoj dvorani Bogumila Tonija u Samoboru. Naziv turnira bio je 8. Cup grada Sveta Nedelja - Strmec 2011, a domaćin je bio Kyokushinkai klub Mas.Oyama Strmec, pod okriljem Hrvatskog kyokushinkai saveza.

Ukupni pobjednici lige su Mas.Oyama Strmec (500 bodova), 2. mjesto KKK Bregana DIV Bregana (490 bodova), 3. mjesto KKK Fortis Samobor (405 bodova), 4. mjesto KBKK Croatia Sisak (290 bodova), 5. mjesto KKK Domenica Sv. Nedelja (270 bodova), 6. mjesto KKK Feniks Rude (130 bodova), 7. mjesto KBKK Budoryu Zaprešić (90 bodova), 8. mjesto KKK Focus Strmec (70 bodova) i 9. mjesto KBKK Sutinska Vrela Zagreb (40 bodova).

S.S.

Rezultati

Mlađi limači 2003./04. -30 kg

Leon Petrić (Div Bregana)

Borna Vuković (Div Bregana)

Bruno Tuk (Fokus Strmec)

Antonio Martinko (Mas.Oyama Strmec)

Mlađi limači 2003./04. +30 kg

Josip Novosel (Div Bregana)

Damjan Starčević (Mas.Oyama Strmec)

Mihovil Lovasić (Mas.Oyama Strmec)

Matej Blažanović (Mas. Oyama Strmec)

Stariji limači 2001./02. -30 kg

Franko Hegeduš (Budo-ryu Zaprešić)

Vid Sinti (Div Bregana)

Tin Pentek (Mas.Oyama Strmec)

Krešimir Ivković (Domenica Sveta Nedelja)

Stariji limači 2001./02. -40 kg

Patrik Rapp (Mas.Oyama Strmec)

Juraj Štajcer (Div Bregana)

Jan Rubinić (Domenica Sv. Nedelja)

Leo Bišćan (Fortis Samobor)

Stariji limači 2001./02. +40 kg

Alen Božić (Croatia Sisak)

Dominik Stanić (Fortis Samobor)

Bruno Stojanović (Fokus Strmec)

Damjan Kemfelja (Div Bregana)

Starije limačice 2001./02. +40 kg

Larisa Bošnjak (Div Bregana)

Gabrijela Suša (Fortis Samobor)

Ema Zorko (Div Bregana)

Eva Mag. Govedarica (Div)

Mlađi kadeti 1999./00. –40 kg

Karlo Krizmanić (Mas. Oyama Strmec)

Antonio Novoselec (Mas. Oyama Strmec)

Tony Kerep (Mas. Oyama Strmec)

Mlađi kadeti 1999./00. -50 kg

Petar Prpić (Fortis Samobor)

Tomislav Božić (Fokus Strmec)

Patrik Veršić (Croatia Sisak)

Josip Vrančić (Mas.Oyama Strmec)

Mlađi kadeti 1999./00. +50 kg

Domagoj Ivančić (Mas.Oyama Strmec)

Matija Holik (Div Bregana)

Fran Mlinarić (Croatia Sisak)

Zvonimir Vuković (Div Bregana)

Mlađe kadetkinje 1999./00. nema kat.

Matea Grgin (Div Bregana)

Elena Ložnjak (Fortis Samobor)

Dora Štajcer (Div Bregana)

Stariji kadeti 1997./98. -50 kg

Marko Krizmanić (Croatia Sisak)

Jan Peranić (Budo-ryu Zaprešić)

Lovro Mihalić (Budo-ryu Zaprešić)

Luka Čengić (Mas.Oyama Strmec)

Stariji kadeti 1997./98. +50 kg

Ivan Turčin (Domenica Sveta Nedelja)

Fran Ložnjak (Fortis Samobor)

Nikola Rašić (Fortis Samobor)

Starije kadektinje 1997./98. nema kat.

Marija Frklić (Mas.Oyama Strmec)

Karla Živoder (Domenica Sveta Nedelja)

Katarina Razum (Fortis Samobor)

Petra Gorišek (Fortis Samobor)

Mlađi juniori 1995./96. -65 kg

Filip Mihelić (Fortis Samobor)

Dino Matijaščić (Div Bregana)

Vedran Pondeljak (Mas.Oyama Strmec)

Stefan Vedrina (Croatia Sisak)

Mlađi juniori 1995./96. -80 kg

Goran Božić (Croatia Sisak)

Tomislav Novoselec (Mas.Oyama Strmec)

Dion Burian (Mas.Oyama Strmec)

Mlađe juniorke 1995./96.

Jelena Vrančić (Mas.Oyama Strmec)

Doria Štibić (Div Bregana)

Dora Mlinarić (Domenica Sveta Nedelja)

Nikol Bašić (Div Bregana)

Stariji juniori 1993./94. +80 kg

Neven Bjekić (Sutinska vrela Zagreb)

Lovro Mihelić (Fortis Samobor)

Franjo Zorko (Div Bregana)

Najbolji borci turnira: Larisa Bošnjak (Div Bregana) i Domagoj Ivančić (Mas.Oyama Strmec)

 
28.11.2011.

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 15. kolo

Samobor – Banovac 2:0 (1:0)

Pobjeda za kraj

SAMOBOR – SC Samobor

Gledatelja 100

Sudac: Jakovina (Zaprešić)

Pomoćnici: Đuranec i Hendak (oba iz Vrbovca)

Strijelci: 1:0 Horvat(6), 2:0 Brujić(76 – 11m)

SAMOBOR: Bašić, Frajt, Hainešek, Salopek, Štrkalj, Rubinić (od 72. Novak), Puškarić (od 85. Stanić), Horvat, Kotarski, Brujić, Grgečić (od 46. Štefković)

Trener: Stjepan Čodraš

BANOVAC: Klasan, Blažević, Valentić, Toljan, Komar, Dvomeković, Vrhovec, Ištek, Krmpečić (od 60. Blažević), Rusan (od 82. Jelica), Pajdić

Trener: Joso Milunić

Igrač utakmice: Nikica Brujić (Samobor)

Jesenski dio prvenstva Samoborci su zaključili sigurnom pobjedom od 2:0. Gosti iz Gline već u 6. minuti gube, snažan udarac Horvata završava iza leđa Klasana. Samoborci i nakon postignutog gola kontroliraju igru i stvaraju prilike, no mreža Banovca se ne trese. Odlučujući pogodak stiže u 76. minuti kada je najstrožu kaznu (srušen Puškarić) realizirao Brujić. Samoborci nakon polusezone za vodećem Bistrom zaostaju dostižnih 7 bodova, no morat će već od starta proljetnog dijela prvenstva u žustru borbu za pobjede, u 16. kolu u Hebrangovoj gostuje doprvak Strmec iz Bedenice.

M.M.

Libertas – Sava 2:1 (0:1)

Prekinut uspješan niz

NOVSKA – Gradski stadion

Gledatelja 50

Sudac: Šimunović

Pomoćnici: Boban i Kos (svi iz Velike Gorice)

Strijelci: 0:1 Brdarić(21), 1:1 Kurjaković(55), 2:1 Kurjaković(57)

LIBERTAS: Voštinić, Lipovac, Hadžić, Trutić, Balašković, Milanković (od 74. Galešić), Barišić, Vlaović, Atlija, Kulić, Kurjaković

Trener: Tomislav Vlaović

SAVA: Husak, Filipović (od 60. Golubić), Matošević, Rogić, Golemović (od 81. Briševac), Drenški, Kostanjski, Ovčariček, Čakanić, Brdarić, Gavran (od 68. Kočnar)

Trener: Robert Regvar

Igrač utakmice: Matej Kurjaković (Libertas)

Porazom u Novskoj prekinut je uspješan niz Save u posljednjih nekoliko kola. Otvorena igra donijela je gol za Savu – u 21. minuti dalekometni projektil Brdarića odsjeda u mreži Libertasa. Do odmora domaćini pokušavaju doći do izjednačenja, no to im uspjeva tek u nastavku. Kurjaković u 55. poravnava na 1:1, a isti igrač u 67. postiže svoj drugi gol za konačnih 2:1. Sava jesenski dio natjecanja završava na trinaestom mjestu s osvojenih 15 bodova i s dobrim temeljima za proljetno „penjanje“ prema sredini tablice.

M.M.

Nakon petnaestog kola, polovice odigranih utakmica, vodi Bistra s 31 bodom, drugi je Strmec (B) s 30, Samobor je sedmi s 24, dok je Sava na trinaestom mjestu s 15 bodova.

 
28.11.2011.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. ŽL – 6. kolo Ivanić – Samobor 38:82 (22:38)

Riješili utakmicu u 1. četvrtini

SAMOBOR: Srabotnak 17, Marković 4, Tadić 4, Grubešić 12, Matijaščić 4, Čižmešija 19, Savić 2, Planinčić, Kupres 8, Alilović 2, Iviček 10. Trener: Mirko Mandalinić

IVANIĆ: Liška, Maronić 7, Katalenić, Borić 6, Božić 4, Široki, Fugaš 13, Puban 4, Silov, Perić 4. Trener: A. Đurić

Mlađi kadeti Samobora nastavili su s odličnim igrama svladavši uvjerljivo u gostima u Ivanić Gradu ekipu Ivanića. Utakmica je bila riješena već u prvoj četvrtini, a do kraja utakmice razlika se popela na 44 koša razlike za Samobor. Za Samoborce odlično je odigrala trojka Čižmešija s 19, Srabotnak s 17 i Grubešić s 12 koševa. Kod Ivanića najučinkovitiji je bio Fugaš s 13 koševa.

T.I.

 
28.11.2011.

KOŠARKA - Sportske škole '99. – 1. HRL – 9. i 10. kolo Cedevita II – Samobor 31:27 (12:18) Samobor – Šanac Karlovac 41:26 (22:14)

Polovičan učinak Samoboraca

Samobor: Čakanić 5, Tonković 4, Iveta 2, Alilović, Škiljan, Kupres 6, Matijaščić 9, Golić, Antolović 1, Iviček 14.Trener: M. Mandalinić

Šanac: Tupac, Ivšić 4, Peris 2, Bastijančić, Mataković 2, Goršić 2, Mišić 2, Trajanovski 8, Lukačić 6.Trener: M. Badrić

Najmlađi Samoborci u nedjelju u Zagrebu u nastavku prvenstva odigrali su dvije utakmice s polovičnim rezultatom. U prvoj utakmici imali su igru i vodstvo, da bi Cedevita II u uzbudljivoj završnici preokrenula rezultat i zasluženo pobijedila. U toj utakmici najučinkovitiji Samoborac je bio Matijaščić s 9 koševa, a u protivničkoj ekipi Grgić i Bakrač oba s po 9 koševa.

U drugoj utakmici Samoborci su uvjerljivo svladali ekipu Šanca iz Karlovca koji su uspjeli parirati Samoborcima samo prvu četvrtinu, a do kraja utakmice sve je bilo u rukama Samoboraca. U toj utakmici odlično je odigrao Samoborac Iviček s 14 ubačenih koševa. Kod Šanca najučinkovitiji je bio Trajanovski s 8 koševa.

T.I.

 
28.11.2011.

KOŠARKA - KADETI – 1. HRL – 7. kolo Samobor – Rudeš 78:56 (41:27)

Slomili ih presingom i kontrom

SAMOBOR: Srabotnak 3, Belamarić 5, Smolčić 11, Mandalinić 12, Borić 2, Sladić 6, Levanić 11, Korade, Antunović 3, Čižmešija, Šuvaković 25, Skok. Trener: Marin Sedlar

RUDEŠ: Markočić 5, Ražov 4, Bednjanec, Kaliterna 5, Šarić 10, Rahelić 15, Jakupčić V. 6, Rebić 2, Baković 4, Ljubičić 2, Jakupčić L., Miljković 3. Trener: Z. Bačurin

Kadeti Samobora u sedmom kolu, četvrtom uzastopnom pobjedom, svladali su na domaćem terenu kadete Rudeša iz Zagreba. Kadeti Samobora postepeno lome otpor gostiju, a početkom poluvremena agresivnom obranom čovjeka te brzim kontranapadima odlaze na nedostižnih trideset i više razlike. Zadnju dionicu Rudešani protiv rezervi Samobora uspijevaju dobiti, ali tek da umanje uvjerljivu pobjedu Samoboraca.

Kod Samobora najučinkovitiji je bio Šuvaković s triple double učinkom od 25 koševa, 15 skokova i 14 ukradenih lopti, a uz njega odlično je odigrao i Mandalinić s 12 ubačenih koševa.

Kod Rudeša najbolji je bio Rahelić s 15 koševa.

T.I.

 
28.11.2011.

KYOKUSHIN KARATE - Otvoreno prvenstvo Srbije u kyokushinkai karateu 2011

Dva srebra za članove IKO Matsushima kyokushinkaikan Hrvatska

KYOKUSHIN KARATE - Otvoreno prvenstvo Srbije u kyokushinkai karateu 2011

U subotu, 26. studenoga, održano je Otvoreno IKO Matsushima kyokushin karate prvenstvo Srbije u organizaciji Full contact kyokushinkai saveza Srbije – IKO Matsushima.

Hrvatski ogranak međunarodne IKO Matsushima kyokushinkaikan organizacije na ovom su prvenstvu predstavljali članovi Kyokushin karate kluba Fortis Samobor Vjekoslav Mezdić, koji je osvojio 2. mjesto u "A" kategoriji seniora do 80 kg i Lovro Mihelić, koji je osvojio 2. mjesto u "B" kategoriji seniora do 80 kg.

Više o ovom prvenstvu te o svim aktivnostima IKO Matsushima kyokushinkaikan Hrvatska te kyokushin karate klubova Fortis Samobor i Domenica Sveta Nedelja pogledajte na web stranici www.karate-kyokushinkai.hr, kao i na facebook profilu pod imenom Karate kyokushinkai.

V.S.

FOTO: Vjekoslav Mezdić i Lovro Mihelić u pratnji Natka Skukana i sempai Vladimira Sekelja, "branch chiefa" IKO Matsushima kyokushinkaikan Hrvatska, nakon turnira u Beogradu

 
28.11.2011.

STOLNI TENIS - 5. kolo 1. hrvatske stolnoteniske lige muški zapad

Vrijedna pobjeda

U subotu, 26. studenoga, u Samoboru je odigrano 5. kolo 1. hrvatske stolnoteniske lige muški zapad. Samoborci su u prvoj utakmici kola zabilježili vrijednu pobjedu protiv Kleka iz Ogulina sa 4:2. Dvije pobjede je ostvario Dario Ilijić, jednu Hrvoje Mihalić i par Stanko Eskolić-Ilijić.

U drugoj utakmici kola Samoborci gube 3:4 protiv Duge Rese. Bilježi se pobjeda Hrvoje Mihalića protiv Milutina Glavaškog, osmog igrača lige, 3:2 (12:10. 10:12, 12:10, 8:11, 14:12), vrativši se u igru kod 10:4 u petom setu za Glavaškog, no gubitak igre parova, po četvrti puta ove sezone, presuđuje pobjednika.

Zadnje kolo jesenskog dijela se igra za tjedan dana, a Samoborci idu u Rijeku na rekete Kvarneru i Srdočiju.

K.Z.

 
28.11.2011.

KARATE - Kup svetog Nikole – Varaždin, 26. studenoga

Dva zlata, dva srebra i bronca za samoborske kataše

KARATE - Kup svetog Nikole – Varaždin, 26. studenoga

U organizaciji Karate kluba Varaždin održan je 26. studenoga tradicionalni 7. po redu međunarodni turnir Kup Svetog Nikole, na kojem je nastupilo oko 600 mladih karateka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske.

U poznatoj sportskoj dvorani Graberje nastupilo je i jedanaest mladih kataša Karate kluba Samobor, koji su se okitili s čak pet medalja – dva zlata, dva srebra i jednom broncom.

Najuspješniji su u Varaždinu bili Rebecca Smolčić, koja je u konkurenciji mlađih kadetkinja nadmoćno osvojila prvo mjesto, te Lucija Gečević, kojoj je to isto uspjelo u kategoriji učenica.

Na korak do zlata je bio Kruno Fadljević u kategoriji učenika u kojoj je i debitirao s obzirom da je do sada bio mlađi učenik. Kruno je osvojio srebro, kao i odlična Tara Perović (kategorija učenica), kojoj je ovo bilo prvo finale u dosadašnjoj sportskoj karijeri.

Luka Meštrović se u kategoriji mlađih kadeta morao zadovoljiti brončanom medaljom, a korak do medalje su bili i Fran Trošelj i Dražen Šarić, koji su izgubili susrete za treće mjesto.

Nastupili su još Damjan Nenadić, Toni Vuković, Nika Medved i Marta Reder, koji se ovog puta nisu uspjeli uključiti u borbu za medalje.

S.S.

FOTO: Kruno Fadljević

Zlato i bronca za karataše Bregane

Najuspješniji predstavnik KK Bregana u Varaždinu bio je Mihael Matijaščić koji je s četiri uvjerljive pobjede dominirao u kategoriji mlađih kadeta do 48 kg. Broncu je osvojila Elena Bratanić u kategoriji učenica preko 40 kg. Vrlo dobar nastup imao je Domagoj Žabčić u kategoriji učenika do 34 kg. Nakon dvije pobjede, tijesno je poražen u polufinalu, a zatim i u meču za treće mjesto. Solidne borbe prikazali su Martin Horvat, Martin Sokolović i Luka Ivir, ali su nažalost ostali bez medalje.

 

KYOKUSHIN KARATE - 16. Memorijal Branka Bošnjaka

GIMNASTIKA - Završnica Kupa Hrvatske – Nedelišće, 25. - 27. studenoga

Prvenstvo Hrvatske u krosu

KYOKUSHIN KARATE - Završni turnir Hrvatske kyokushin lige

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 15. kolo

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. ŽL – 6. kolo Ivanić – Samobor 38:82 (22:38)

KOŠARKA - Sportske škole '99. – 1. HRL – 9. i 10. kolo Cedevita II – Samobor 31:27 (12:18) Samobor – Šanac Karlovac 41:26 (22:14)

KOŠARKA - KADETI – 1. HRL – 7. kolo Samobor – Rudeš 78:56 (41:27)

KYOKUSHIN KARATE - Otvoreno prvenstvo Srbije u kyokushinkai karateu 2011

STOLNI TENIS - 5. kolo 1. hrvatske stolnoteniske lige muški zapad

KARATE - Kup svetog Nikole – Varaždin, 26. studenoga

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002