04.07.2011.

STRELIČARSTVO - Nastup samoborskih streličara na međunarodnom turniru u Sv. Ivanu Žabno

Vratili se s tri zlata

U Svetom Ivanu Žabno pokraj Bjelovara 3. srpnja održan je međunarodni streličarski turnir. Samoborski streličari ni ovaj se puta nisu vratili praznih ruku. Odlični su ponovo bili Luka Skender i Dominik Juras koji su, svaki u svojoj dobnoj klasi, u kategoriji standardnog luka osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju, te Lana Koller Fundelić, koja je odnijela zlato u seniorskoj klasi složenog luka.

I.H.

 
04.07.2011.

BICIKLIZAM - Cross country utrka, Kamnik, Slovenija

Turk 15., Svečnjak 23.!

Još jedna Cross country utrka za Pokal Slovenije, koja se ujedno bodovala i za svjetske bodove, održana je u subotu, 2. srpnja, u slovenskom gradiću Kamniku. Nastupilo je troje hrvatskih natjecatelja, od kojih i dva Šišmiša - Davor Svečnjak i Filip Turk. Bila je to lijepa utrka u lijepom gradiću, sa startom i ciljem u centru grada na glavnom gradskom trgu, slično kao u Samoboru, sa samo jednom razlikom - unatoč što je bio zatvoren velik dio gradskih ulica i trgova (veći nego u Samoboru), nitko se nije bunio. Nije bilo nervoznih ljudi, vozača, samo ljudi s osmjehom na licu, navijači, roditelji, svadbe, umirovljenici, svi oduševljeni "hrabrim biciklistima". Objašnjenje - Kamnik je gradić nakon kojega počinju Alpe...

Poveznica sa Samoborom je i činjenica da je utrku osvojio samoborski pobjednik - Argentinac Catriel Soto. Prilično blizu, na 6. mjestu, bio je trenutno najbolji hrvatski natjecatelj Đani Simčić, sa samo 6 minuta zaostatka za pobjednikom. Još šest minuta iza Đanija, na 16. mjestu i u krugu s pobjednikom, završio je i najbolji Samoborac Filip Turk. To je dokaz da je loš rezultat u Samoboru dio jedne krize kojoj se polako nazire kraj. Filip nije bio baš previše zadovoljan nakon utrke, ali mi jesmo. Ostao je u krugu (vrlo kratkom krugu koji je trajao cca 12 i pol minuta) s pobjednikom te pokazao da će do Državnog prvenstv koje je na rasporedu 17. srpnj biti sve u redu. Davor Svečnjak utrku je završio na 23. mjestu. Super - ponovilo se i poboljšalo se!

I.H.

 
04.07.2011.

NOGOMET - Memorijalni turnir Ivana Radovanića – Iveka u Farkaševcu

Sjećanje na prijatelja

NOGOMET - Memorijalni turnir Ivana Radovanića – Iveka u Farkaševcu

Prvi memorijal Ivana Radovanića – Iveka održan je na igralištu NK Zrinski u Farkaševcu godinu dana nakon Ivekove tragične smrti. Memorijal su pripremili njegovi prijatelji u znak sjećanja, a u suradnji s NK Zrinski i Klubom učenika i studenata. U ime organizatora Mladen Vlahović rekao nam je da je Ivek, iako mlad, ostavio dubok trag u nogometnom klubu i u glazbi te su zbog toga odlučili pripremiti ovaj humanitarni turnir s kojeg je prihod išao u korist obitelji Ivana Radovanića. Na sportskom polju osjećala se ta humanitarna nota, jer niti na jednoj utakmici nije bilo povišenog tona ni prigovora, a svi su pohvalili odličnu organizaciju, suđenje i korektno ponašenje svih sudionika, istaknuo je Mladen Vlahović te zahvalio roditeljima koji su dopustili organizaciju memorijala, čiji je cilj postati tradicionalan sljedećih godina, jer već sada postoje upiti i obećanja za nastupom na turniru, ali i bendova koji žele svirati. Na taj način želi se potaknuti druženje svih stanovnika nizinskog dijela Samobora, koji već dugi niz godina nisu imali tako veliko okupljanje i druženje.

Iako je natjecateljski dio bio u drugom planu, treba spomenuti da je prvi pobjednik ekipa Usore transa, koja je u finalu pobijedila samoborski KUIS, dok je treće mjesto pripalo Noćnom klubu Horti. U dvodnevnom druženju na Sportskom centru u Farkaševcu svirali su Vex i grupa Amaro, DJ Koža, Glasna tišina, Karizma, Krivi smjer, grupa Loco, DJ Loky & DJ Markić. Na kraju organizatori su uputili zahvalu svima koji su pomogli u organizaciji 1. memorijala Ivana Radovanića – Iveka, kao i samoborskom gradonačelniku Kreši Beljaku koji je obišao memorijal.

M.Š.

 

STRELIČARSTVO - Nastup samoborskih streličara na međunarodnom turniru u Sv. Ivanu Žabno

BICIKLIZAM - Cross country utrka, Kamnik, Slovenija

NOGOMET - Memorijalni turnir Ivana Radovanića – Iveka u Farkaševcu

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002