01.06.2011.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 28. kolo

Pušća – Novaki 6:5 (2:2)

U golijadi domaći ipak bolji

PUŠĆA – Igralište u Pušći

Gledatelja 100

Sudac: Benković (Zaprešić)

Strijelci: 0:1 Guštin(8), 1:1 Stiperski(16), 1:2 Guštin(19), 2:2 T. Bernardić(30), 3:2 T. Bernardić(46), 3:3 Bungić(52), 4:3 M. Benardić(57), 4:4 Guštin(65), 5:4 Bitići(73), 6:4 Bzik(85), 6:5 Guštin(90)

PUŠĆA: Jelačić, Bačan, Gorupec, M. Bernardić, Ban, Peharec (od 56. Bzik), Studak, Perica, Bitići, Stiperski (od 87. Ivanuš), T. Bernardić

Trener: Željko Zornjak

NOVAKI: Prahin, Matek, Genus, Vidak, Bura, Đumlija, Valek, Guštin, Bungić, Gotovac, Barać

Trener: Davor Egri

Igrač utakmice: T. Bernardć (Pušća)

Golijada u Pušći u kojoj su jedan gol više postigli domaćini te njima ostaju bodovi. Goste je prvih 45 minuta „vukao“ Guštin s dva gola, dok su za Pušću precizni bili Stiperski i Bernardić. U nastavku domaća momčad pojačava tempo i postiže gol za 3:2 (strijelac po drugi puta Bernardić). Do kraja utakmice gosti su lovili prednost Pušće koja bi se odmah po svakom izjednačenju rezultata ponovno odvajala sve do konačnih 6:5. Vrijedi istaknuti 4 postignuta gola Guština koja nisu bila dovoljna čak ni za bod.

M.M.

Sloga (B) – Bestovje 5:0 (2:0)

Pet lakih komada

BREZJE – Igralište Sloge

Gledatelja 100

Sudac: Mandić (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Janković(23), 2:0 D. Karabelj(39), 3:0 Vrdoljak(54), 4:0 D. Karabelj(78), 5:0 Mlinar(84)

SLOGA BREZJE: Dejanović, R. Karabelj, Kriste (od 70. Hajtok), Dankić, Lovrić, H. Struhak, D. Karabelj, Mlinar, Janković, D. Struhak (od 55. Borak), Vrdoljak

Trener: Dragutin Kuhtić

BESTOVJE: Rebrović, Avsec, Šarić (od 70. Šimunović), Pavlović, Žerjav, Lukač (od 60. Stojanović), Jagušt (od 46. Softić), Dukić (od 46. Jurčić), Selimović (od 46. Borić), Pucak, Ačkar

Trener: Vladimir Gržan

Igrač utakmice: Branko Mlinar (Sloga)

U utakmici između momčadi iz sredine tablice uvjerljiva i neočekivano visoka pobjeda domaćina. Do poluvremena su igrači iz Brezja stvorili pristojnu „zalihu“ od dva gola prednosti da bi u nastavku još ti puta poslali Rebrovića po loptu u mrežu. Golovima se najviše istaknuo Karabelj s 2, dok su po jedan postigli Janković, Vrdoljak i Mlinar.

M.M.

Krašić – Bregana 1:1 (0:1)

Najpravedniji ishod

KRAŠIĆ – Igralište u Krašiću

Gledatelja 100

Sudac: Grdaković (Donja Zdenčina)

Strijelci: 0:1 Grdanjski(35), 1:1 Prstac(84)

KRAŠIĆ: Novosel, F. Penić, K. Penić, Ferenčić, Tuček, D. Tukić, J. Tukić (od 68. Šimecki), Petković, Novosel, Prstac, Ciprić

Trener: -

BREGANA: Vitko, Galinec, I. Babojelić, Makarun, Tančak (od 69. K. Babojelić), Dan. Celizić, Kos, Tolić, Dam. Celizić (od 87. Šeperić), Grdanjski, Petrić

Trener: Franjo Šeperić

Igrač utakmice: Grdanjski (Bregana)

Podjela bodova u Krašiću, a po viđenoj igri taj scenarij je i najpravedniji. Svako poluvrijeme pripalo je po jednoj momčadi. U prvih 45 minuta bolji gosti koji su to kapitalizirali golom Grdanjskog nakon pola sata igre. Što se suret više primicao kraju domaćini su krenuli bod koji su i ostvarili u 84. minuti kada je za podjelu bodova pogodio Prstac.

M.M.

Dinamo (J) - Rakitje 2:1 (0:1)

Treći uzastopni poraz

JAKOVLJE – Igralište Dinama

Gledatelja 80

Sudac: Gvozdanović (Jastrebarsko)

Strijelci: 0:1 Martinčević(14), 1:1 Šimunić(53), 2:1 Hanzec(83)

DINAMO JAKOVLJE: Grgac, Đunđek, I. Kovačec, Jelić, Malić, N. Kovačec, Eršek, Hanzec, Solenički, Šipek, Šimunić

Trener: Adam Mijatović

RAKITJE: Divković, Brekalo (od 67. Maglica), Dorotić, Hlevnjak, Horvat, Ladan (od 55. Barić), Barun (od 15. Josipović), Nujić, Jozić, Baksa, Martinčević

Trener: -

Igrač utakmice: Božidar Hanzec (Dinamo)

Treći uzastopni poraz Rakitja koji je po prikazanoj igri nezaslužen. Gosti puno bolja momačd u prvih 45 minuta, ali su promašili cijeli niz dobrih prilika te mogu žaliti što su na odmor otišli s minimalnih 0:1 (strijelac Martinčević). U nastavku domaćini koji se bore za vrh tablice zajedno s Jaskom preokreću rezultat u svoju korist. Za 1:1 je u 53. bio precizan Šimunić, a gol odluke djelo je Hanzeca u 83. minuti koji je najbolje reagirao glavom nakon slobodnog udarca.

M.M.

Nakon 28. kola vodi Jaska sa 61 bodom, koliko ima i drugi Dinamo (J), Rakitje je treće s 52, Bregana je peta sa 42 boda, Bestovje je deveto s 37, dok su Novaki na dvanaestom mjestu s 30 bodova.

 
01.06.2011.

JUDO - Prvenstvo Hrvatske u judu za mlađe kadete i mlađe seniore – Podsused, 29. svibnja

Samobor dobio još tri prvaka

JUDO - Prvenstvo Hrvatske u judu za mlađe kadete i mlađe seniore – Podsused, 29. svibnja

U nedjelju, 29. svibnja, u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu održano je Prvenstvo Hrvatske u judu za mlađe kadete i mlađe seniore. Judo klub Samobor ponovno je postigao izvanredne rezultate.

Prve na tatami su izišle sestre Bortas. Obje su prije dva tjedna postale prvakinje Hrvatske u uzrastu djevojčica pa su, u dogovoru s trenerom Josipom Šančićem, odlučile okušati se i u starijoj uzrasnoj kategoriji. Dora se iskazala i bez poraza osvaja prvo mjesto i postaje prvakinja i u uzrastu mlađih kadetkinja. Marta, nažalost, nije imala svoj dan pa je kroz vrlo neizvjesne borbe osvojila 3. mjesto.

Dora Bogović u kategoriji do 57 kilograma bez većih poteškoća osvaja zlato i ona postaje prvakinja Hrvatske. Broncom se okitila i Lucija Ivošević, koja već neko vrijeme vuče ozljedu lakta i bio je upitan njen nastup. Katarina Lucija Vuković je u polufinalnoj borbi protivnici izvukla polugu na ruci, ali su suci neobjašnjivo prekinuli borbu. U nastavku, Katarina pada i gubi polufinale. U borbi za treće mjesto više nije imala motiva i na kraju osvaja peto mjesto. U ekipnoj konkurenciji mlađe kadetkinje Judo kluba Samobor ponovile su uspjeh od prošle godine i osvojile naslov viceprvakinja Hrvatske.

I kod dječaka su na uspjeh imali utjecaja suci. Ante Vukres je izgubio borbu od kasnijeg pobjednika, ali je kasnije utvrđeno da je njegov protivnik izveo zabranjeni potez koji suci nisu sankcionirali. Kroz repasaž Ante osvaja broncu, ali treba napomenuti da je i on nastupio u starijem uzrastu.

Ostali mlađi kadeti Judo kluba Samobor nisu uspjeli doći do medalja, a korak do medalje su ostali Dominik Jurković i Josip Garašić.

Odmah nakon nastupa mlađih kadeta i kadetkinja, na tatami su izišli i natjecatelji u uzrastu mlađih seniora i seniorki do 23 godine. Petra Leško i Dea Haberle su osvojile brončane medalje, a Luka Leško je ponovio uspjeh sa Sveučilišnog prvenstva Hrvatske i postao prvakom do 100 kilograma.

Time su završila sva državna prvenstva ove godine, a Judo klub Samobor završava sezonu s osam državnih prvaka i ukupno 25 državnih medalja. Judo klub Samobor se profilirao kao jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj, osvojivši ukupno ekipno prvo mjesto u uzrastu djece, prvaci su Hrvatske u uzrastu djevojčica, drugi u uzrastu mlađih kadetkinja i treći u uzrastu dječaka.

Više o Judo klubu Samobor moguće je pročitati na web stranici www.judoklubsamobor.hr.

S.S.

 
01.06.2011.

KYOKUSHIN KARATE - KKK Fortis sudjelovao na Sajmu mogućnosti u Klinča Selu

Od udaranja vreća do baratanja nunchakama

Članovi Kyokushin karate kluba Fortis Samobor sudjelovali su na 4. Sajmu mogućnosti u Klinča Selu.

Fortis Samobor, inače, redovite treninge održava i u OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem i PŠ Pavučnjak.

Učenici su imali priliku vidjeti demonstraciju naših mladih karateka, ali i sami se okušati u baratanju nunchakama, udaranju u vreću i fokusere.

Više o ovoj manifestaciji može se saznati na web stranici IKO Matsushima kyokushinkaikan Hrvatska www.karate-kyokushinkai.hr, a album slika može se razgledati na Facebook profilu Karate Kyokushinkai.

Vladimir Sekelj

 

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 28. kolo

JUDO - Prvenstvo Hrvatske u judu za mlađe kadete i mlađe seniore – Podsused, 29. svibnja

KYOKUSHIN KARATE - KKK Fortis sudjelovao na Sajmu mogućnosti u Klinča Selu

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002