24.05.2011.

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 27. kolo

Stupnik – Sava 3:1 (2:0)

Nisu izdržali

STUPNIK – Igralište Stupnika

Gledatelja 200

Sudac: Škrlin (Bistra)

Pomoćnici: Anić (Ivanić Grad) i Gašpar (Peskovec)

Strijelci: 1:0 Relota(44), 2:0 Pišković(45), 2:1 Gavran(65), 3:1 Štulec(90)

STUPNIK: Hadžiselimović, Kluk, Nimac (od 57. Jakić), Relota, Mihaljević, Pišković (od 86. Miović), Sikora, Deželić, Sporčić, Čunčić (od 70. Zelenika), Štulec

Trener: Boris Perković

SAVA: Kožarec, Drenški, Rogić, Ovčariček, Golemović, Čakanić (od 46. Prelec), J. Matošević, M. Matošević, Golubić (od 58. Kukolja), Kočnar (od 62. Klobučar), Gavran

Trener: Damir Dragozet

Igrač utakmice: Zlatko Relota (Stupnik)

Sava se dobro držala i održavala „nulu“ gotovo cijelo prvo poluvrijeme na gostovanju kod lidera prvenstva u Stupniku. Do 44. minute rezultat je bio 0:0 da bi zatim domaćini u razmaku od dvije minute postigli 2 gola (strijelci Relota i Pišković) i tako praktički odlučili pobjednika. U nastavku susreta Gavran je u 65. minuti iz daljine ulovio na „spavanju“ domaću „jedinicu“ Hadžiselimovića i vratio nesigurnost u redove domaćina. Smanjenje razlike gurnulo je Savine nogometaše u napad, ali je u zadnjim treucima Štulec iskoristio deficit igrača u gostujućoj obrani i pogodio za konačnih 3:1.

M.M.

Libertas – Samobor 1:1 (0:1)

Prka pokopao nade

NOVSKA – Gradski stadion

Gledatelja 60

Sudac: Kos (Kutina)

Pomoćnici: Faletar (Popovača) i Vlašić (Donja Vlahinička)

Strijelci: 0:1 Vincelj(16), 1:1 D. Šimunović(69)

LIBERTAS: Miljević (od 34. Prka), Galešić, Melnik, Štimac, D. Šimunović, Šakić, Lipovac, Krunić, Baranašić (od 46. Miško), M. Šimunović, Marić

Trener: Ivan Fumić

SAMOBOR: Škof, Frajt (od 85. Kotarski), Vulić, Salopek, Raić, Leuštek, Vincelj, Horvat, Štefković (od 69. Stanec), Brujić, Hainešek

Trener: Damir Kovačić

Igrač utakmice: Dinko Šimunović (Libertas)

Gubitak dva boda u Novskoj zapečatio je sudbinu Samobora u ovoj sezoni što se tiče prelaska u viši rang natjecanja. Gosti su do početne prednosti došli u 16. minuti kada je pred vratima domaćina najspretniji bio Vincelj. Gosti se unatoč prigodama nisu uspjeli odvojiti na veću rezultatsku razliku pa je Šimunović u 69. preciznim udarcem poravnao na 1:1. Do kraja susreta Samoborci su pokušali doći do punog plijena, ali im je sve nade pokopao Prka koji je zaključao svoju mrežu.

M.M.

Nakon 27. kola vodi Stupnik s 68 bodova, druga je Mladost (P) s 66, Samobor je treći s 62, dok je Sava na desetom mjestu s 29 bodova.

 
24.05.2011.

U OŠ Milana Langa u Bregani održan paraolimpijski školski dan u sklopu proslave Svjetskog dana sporta

Edukacija i senzibilizacija

U OŠ Milana Langa u Bregani održan paraolimpijski školski dan u sklopu proslave Svjetskog dana sporta

Učenici od 5. do 8. razreda OŠ Milana Langa u Bregani 24. svibnja sudjelovali su u programu paraolimpijskog školskog dana slušajući predavanja, gledajući filmove i sudjelujući u praktičnim radionicama, a sve u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom. Želja je djeci približiti paraolimpijski sport kako bi se na taj način što ranije educirala, socijalizirala i prihvatila u društvo osobe s invaliditetom.

Učenici su i ovaj put iskazali veliko zanimanje, puno su ispitivali, što sve veseli, jer su na taj način puno naučili o sportu osoba s invaliditetom, rekla je u dvorani škole voditeljica Centra za osobe s invaliditetom u Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom Ivana Knežević Andrić, dodavši da cijeli projekt traje oko godinu dana. Počeo je u Gradu Zagrebu, a cilj je obići sve škole u Hrvatskoj.

I dok su učenici u dvorani škole Milana Langa po grupama sjedali u kolica i hodali uz pomoć štaka, u učionicama su druge grupe učenika slušale kratka izlaganja i gledale filmove o nastupu hrvatskih paraolimpijaca na Zimskim olimpijskim igrama 2010. u Vancouveru, a o tome im je govorila Nikolina Šantek, koja je bila članica hrvatske alpske reprezentacije u skijanju, rekavši da su iskustva s djecom u školama vrlo pozitivna.

Direktor zimskih sportova u Hrvatskom paraolimpijskom odboru Dragan Katunar pojasnio je da se ovaj program provodi u 16 zemalja svijeta, a cilj je mlađoj populaciji, koja još nema negativan stav prema osobama s invaliditetom, dočarati sport osoba s invaliditetom. To se čini upravo kroz predavanja, video zapise i njihovo osobno iskustvo, da vide kako se osjeća osoba s invaliditetom na sportskom borilištu. Na taj način pokušava se djeci objasniti da osobe s invaliditetom svojim motivom i željom nastoje umanjiti nedostatak motoričkih sposobnosti u odnosu na sportaše bez invaliditeta. Želja je potaknuti djecu da svoje osobnosti razviju do maksimalnih granica te da nemaju predrasuda kada se susretnu s osobom s invaliditetom, već da i njima pomognu u razvoju maksimalnih granica osobnosti, rekao je Dragan Katunar, izdvojivši i primjere uspješnih hrvatskih paraolimpijaca koji su osvajali zlatne, srebrne i brončane kolajne te ostale nagrade na natjecanjima.

Nažalost, i ovdje su problemi najčešće financijske prirode, jer još mnoge lokalne zajednice ne izdvajaju potrebna sredstva za razvoj paraolimpijskog sporta, iako je Zakonom o športu predviđeno da se moraju izdvajati sredstva za sport osoba s invaliditetom. Među županije koje ne ispunjavaju tu svoju obvezu spada, nažalost, i Zagrebačka županija.

Ravnatelj OŠ Milana Langa u Bregani Boris Zaringer na kraju nam je rekao da uobičajeno na kraju školske godine organiziraju Sportski dan, a ove su se ove godine rado odazvali na poziv paraolimpijskog odbora za prezentaciju paraolimpijskog sporta, kako bi se učenici upoznali s njim i sportašima koji na velikim svjetskim natjecanjima osvajaju medalje i s ponosom pronose ime naše zemlje. Ravnatelj Zaringer naglasio je i da u školi nastoje učenike što više usmjeriti na bavljenje sportom te im na ovaj način pokazati da se i osobe s invaliditetom mogu aktivno baviti sportom i postizati odlične rezultate.

M.Š.

 
24.05.2011.

RUKOMET - Rezime sezone Rukometnog kluba Rudar

Turbulentna sezona završila uspješno

RUKOMET - Rezime sezone Rukometnog kluba Rudar

Završila je izuzetno uzbudljiva i neizvjesna natjecateljska sezona u kojoj su selekcije RK Rudar ostvarile nekoliko zapaženih rezultata. Dok je prva ekipa vodila borbu za drugoligaški ostanak, mlađe selekcije kluba postizale su odlične rezultate u svojim natjecanjima. Krenimo redom:

Rudar 1 – 2. HRL zapad

Svakako da su najviše brige navijačima i upravi predstavljali rezultati prve ekipe, koja tijekom cijele sezone nije igrala na očekivanom nivou, a opstanak u 2. HRL zapad osiguran je tek pobjedama u posljednja dva kola. Mladost ekipe (prosjek 20,3 godine), prestanak igranja pojedinih igrača, odlasci u druge klubove i ozljede ključnih igrača i ostavka trenera svakako su utjecali na mladu ekipu, a time i na igre koje su pružali tijekom prvenstva. Kada su ih mnogi već otpisali, a neki i s radošću očekivali ispadanje iz lige, Rudari su smogli snage i zajedništva te u dvije ključne utakmice ostvarili zaslužene pobjede. Sigurno je da će se u klubu protekla sezona dobro analizirati te da će se poduzeti sve kako se više ne bi doveli u poziciju da se do zadnjeg kola strepi za ostanak u drugoligaškom društvu.

Rudar 2 (92. godište i mlađi) - plasman u 3. HRL središte

Druga ekipa Rudara, za koju su nastupali mlađi prvotimci i kadeti kluba, u natjecanju županijske rukometne lige osvojila je prvo mjesto i stekla pravo nastupa u 3. HRL središte. Ostvareni uspjeh nagrada je mladim igračima koji će tijekom sezone imati veći broj kvalitetnih utakmica, a iste će dobro doći njihovom daljnjem igračkom razvoju i sazrijevanju. Kako u 3. HRL središte od ukupno 14 ekipa čak 8 ekipa čine druge ekipe rukometnih prvo i drugoligaša, mladi Rudari imat će priliku igrati protiv svojih vršnjaka.

Kadeti (94./95.) - 1. hrvatska kadetska jedinstvena rukometna liga

Na kraju svoje prve natjecateljske sezone u 1. HKRL, u kojoj nastupaju najbolje 24 momčadi iz cijele Hrvatske, kadeti Rudara plasirali su se na sredini prvenstvene ljestvice, odnosno na 13. mjesto. Ispred Rudara plasirane su ekipe koje su prošle godine sudjelovale na završnici PH, dakle ono najbolje što u tom uzrastu ima u hrvatskom rukometu. Kadeti Rudara su već samim plasmanom u 1. hrvatsku kadetsku rukometnu ligu ostvarili zapažen rezultat i svaka utakmica u elitnom rangu natjecanja za njihov uzrast predstavlja nagradu i mogućnost daljnjeg igračkog napretka. Ostvareni plasman je realan odraz snaga u ligi koja je vrlo kvalitetna, gdje ne mali broj igrača ima nastupe u prvoligaškoj konkurenciji i u kojoj se čak 12 ekipa do zadnjeg kola borilo za poredak od 1. do 8. mjesta, koja su vodila na završnicu Prvenstva Hrvatske. Kadeti Rudara i sljedeće godine nastupat će u istom rangu natjecanja s ciljem da bar ponove ovogodišnji rezultat.

Mlađi kadeti (96./97.) - 1. hrvatska mlađa kadetska rukometna liga zapad

Mlađi kadeti Rudara ostvarenim rezultatima u 1. HMKRL zapad predstavljaju najugodnije iznenađenje za sve u klubu. Pred početak natjecanja nitko se nije mogao nadati da će nakon završetka natjecateljske sezone Rudari s 34 osvojena boda zauzimati visoku 9. poziciju na prvenstvenoj ljestvici u konkurenciji 28 ekipa. Ostvareni rezultati još više dobivaju na težini ako se zna da su samo tri igrača rođena 1996. godine, dok su ostali rođeni 1997. i 1998. godine. Ostvarenim rezultatima mlađi kadeti Rudara stvorili su dobru poziciju da, ukoliko i u narednoj sezoni ponove ovakve rezultate, ostvare plasman među prvih 10 ekipa u ligi, čime bi se u konačnici stekli uvjeti za plasman u 1. hrvatsku kadetsku jedinstvenu rukometnu ligu.

Dječaci A (98./99.) - 1. međužupanijska liga

Iako su veći dio prvenstva vodili borbu za 2. mjesto s ekipama CO Zagreb i ZG Dubrave, u posljednja 4 prvenstvena kola Rudari su nanizali 4 poraza i na kraju završili na 5. mjestu, s jednakim brojem osvojenih bodova, ali slabijom gol razlikom od četvrtoplasirane ekipe Medveščaka. Nesreća da im se u završnici prvenstva povrijede oba vratara, kao i izostanak ključnih igrača na nekim utakmicama, bili su prevelik hendikep u spomenutim utakmicama. I pored malog rezultatskog podbačaja ova ekipa ima perspektivu i sigurno spada u 3-4 ponajbolje ekipe u svojoj ligi, iza neprikosnovenih Karlovčana.

Dječaci B i minići (2000./2001.) - drugi u Hrvatskoj

Nakon što su savladali osnove mini rukometa, najmlađi članovi RK Rudar u sezoni 2010./2011. započeli su igrati i veliki rukomet. Natjecali su se u međužupanijskoj rukometnoj ligi koja broji 12 ekipa, a na kraju natjecanja zauzeli su odlično 5. mjesto. Pored velikog rukometa, naši najmlađi članovi paralelno su nastupali i u ligi mini rukometa, posebno za 2000. a posebno za 2001. godište. Velik uspjeh ostvarili su najmlađi članovi kluba, dječaci rođeni 2001. godine, koji su na završnici Prvenstva Hrvatske u Karlovcu u konkurenciji 68 ekipa osvojili izvrsno 2. mjesto.

D.G.

 

NOGOMET - 4. HNL središte podskupina B – 27. kolo

U OŠ Milana Langa u Bregani održan paraolimpijski školski dan u sklopu proslave Svjetskog dana sporta

RUKOMET - Rezime sezone Rukometnog kluba Rudar

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002